OPINIONS

Η δυσαρέσκεια του Μαρτίνς στο ημίχρονο: "Αλλάξτε το"

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΛΑΜΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΛΑΜΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Πέδρο Μαρτίνς δείχνει το δρόμο για τη συνέχεια. Η ενέργεια και η πίεση που βγήκε με την επιστροφή για το δεύτερο ημίχρονο κόντρα στη Λαμία, ο μπαλαδόρος Λοβέρα και η καταλυτική παρουσία των… ξεκούραστων.

Η… υποχρέωση βγήκε για τον Ολυμπιακό απέναντι στη Λαμία. Κάπως έτσι μοιάζουν τα ματς των «ερυθρολεύκων», όσο στο μυαλό είναι το Champions League. Δεν είναι εύκολο να τους πάρεις από τη μεγάλη πρόκληση, κακά τα ψέματα.

Το ιδανικό σενάριο, θα ήταν να βλέπαμε μια προσέγγιση στα ματς του πρωταθλήματος, όπως με αυτή που είχε η ομάδα σε προκριματικά και πλέι οφ. Μέχρι να πετύχει το στόχο της, να μπει στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Τα δεδομένα ήταν γνωστά στον Πέδρο Μαρτίνς. Αυτή τη φορά, έκανε αλλαγές.

Πέντε μάλιστα. Τη μισή ομάδα. Κράτησε, όμως στο αρχικό σχήμα, τρεις κομβικούς του παίκτες. Τον Γκιγιέρμε στα χαφ, τον Βαλμπουενά σε ρόλο επιτελικού και τον Ποντένσε στα άκρα. Προσθέστε και πίσω τους Ομάρ, Σεμέδο και καταλαβαίνετε εύκολα το… άγχος του Πορτογάλου κόουτς. Ένα άγχος που γινόταν όλο και πιο μεγάλο όσο η ώρα περνούσε και λύση δεν βρισκόταν.

Βέβαια, καταλυτικό ρόλο στο ματς έπαιξε και η αντίπαλη ομάδα. Η Λαμία ήρθε στο Καραϊσκάκη, με ξεκάθαρο πλάνο. Τι θα κάνει μέχρι τη μεσαία γραμμή. Από εκεί και μπροστά, τζάμπα η κουβέντα και η ανάλυση στα αποδυτήρια από τον Αντωνίου. Είχα δει και την αναμέτρηση ΑΕΚ - Λαμία. Πάλι 2-0. Έβλεπα μια άτολμη ομάδα, δεν πήγαινε μπροστά με τίποτα και για κανέναν λόγο. Έδειχνε ικανοποιημένη περισσότερο σε μία φιλοσοφία «να μη φάμε πολλά», παρά να βγάλει αντίδραση. Ε, το ίδιο είδαμε και στο Καραϊσκάκη. Παίζει άμυνα, κάνει φάουλ, ο Διαμαντόπουλος πρώτη κίτρινη κάρτα έβγαλε με το σκορ στο 2-0, κράτησε, αλλά για μία ώρα.

ΔΕΝ ΕΚΡΥΨΕ ΤΗ ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ Ο ΜΑΡΤΙΝΣ

Ο Μαρτίνς βλέποντας την ομάδα του τα πρώτα 45 λεπτά να μην είναι απειλητική και να μην εισακούγονται οι οδηγίες του, δεν έδειχνε και ικανοποιημένος. Και πως να είναι; Ήθελε γρήγορο γκολ, να μπει η ομάδα με ένταση και να βάλει ρυθμό, να κάνει την Λαμία να πιστεύει πως θα έχει πολύ δύσκολο βράδυ. Αυτά δεν έγιναν και οι φιλοξενούμενοι, έβγαζαν και αυτοπεποίθηση.

Στο ημίχρονο, ο Μαρτίνς δεν έκρυψε την δυσαρέσκειά του. Επισήμανε στους παίκτες του πως δεν είχαν την ανάλογη ενέργεια, πως δεν ήταν κινητικοί και πως το παιχνίδι τους ήταν πολύ προβλέψιμο. Τους ζήτησε να αλλάξουν την εικόνα τους, να βγάλουν στον αγωνιστικό χώρο καλή διάθεση και πως μόνο έτσι θα ερχόταν το τρίποντο. Έτσι κι έγινε. Οι «ερυθρόλευκοι» όντως έδειξαν να ανεβάζουν ταχύτητα και ουσιαστικά «κλείδωσαν» το τρίποντο σε ένα δεκάλεπτο. Ένα γκολ ο Σουντανί στο 61’, άλλο ένα ο Ελ Αραμπί στο 70’ και… φύγαμε για Βελιγράδι.

ΕΔΩΣΑΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ

Όλοι μέσα στην ομάδα, βλέπουν πως δεν είναι εύκολη η διαχείριση με τα ματς πλέον σε Ελλάδα και Ευρώπη. Αυτό που έγινε το καλοκαίρι, ήταν κάτι το ξεχωριστό. Ουσιαστικά, με προκριματικά και πλέι οφ, ο Ολυμπιακός μπήκε στη διαδικασία και έδωσε έξι ματς. Όσα στον όμιλο του Champions League δηλαδή. Μόνο που τότε ο στόχος ήταν ξεκάθαρος. Συγκέντρωση υπήρχε, προσπάθεια μεγάλη, όλα πήγαν καλά.

Από την ώρα που στο κάδρο έχουν μπει τα ματς του ελληνικού πρωταθλήματος, τα δεδομένα δεν είναι τόσο εύκολα. Ο Μαρτίνς κατάλαβε πως θα πρέπει να κάνει αλλαγές, να δίνει φρεσκάδα στην ομάδα. Αν κρίνουμε από αυτούς που πήραν την ευκαιρία κόντρα στη Λαμία, το δείγμα μάλλον θετικό είναι. Ο Κούτρης πάλι είχε ενέργεια, δημιούργησε ένα γκολ. Ο Μπα προσπάθησε, στάθηκε καλά. Ο Καμαρά ένα νορμάλ ματς αλλά χωρίς να εμφανίσει σημάδια κούρασης. Ο Σουντανί επίσης, ήταν μέσα σε επτά τελικές προσπάθειες, ήταν αυτός που άνοιξε το δρόμο για τη νίκη. Ο Ελ Αραμπί, έκανε πάλι το γκολ και έδωσε πολύτιμες ανάσες στον Γκερέρο. Το πρόσημο είναι θετικό, αλλά η συνέχεια θα έχει δύσκολα ματς. Μετά το Βελιγράδι για παράδειγμα, περιμένει ο Άρης στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Ένας Άρης που προέρχεται και από την εντός έδρας ήττα από την ΑΕΛ και νιώθει την πίεση για τα καλά…

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΛΟΒΕΡΑ

Κόντρα στη Λαμία, ντεμπούτο έκανε ο Λοβέρα. Ο Αργεντίνος, έδωσε τα πρώτα δείγματα γραφής. Μια σημείωση. Ο Μαρτίνς είχε δώσει εντολή να μπει όσο το ματς ήταν στο 0-0. Μεσολάβησε ένα κόρνερ, δίνει νέα εντολή να «παγώσει» η αλλαγή και ακολουθεί η φάση του 1-0. Έχει τη σημασία του το πότε είχε σκοπό να τον βάλει. Ένα δείγμα ότι για τα δεδομένα του ματς, τον έριξε στα… βαθιά. Ήθελε βέβαια να επενδύσει σε στοιχεία που είδαμε στα λεπτά που πρόλαβε να αγωνιστεί. Με το ματς να «κάθεται» πολύ προς το τέλος άλλωστε.

Μπάλα ξέρει ο Λοβέρα. Έχει καλή τεχνική κατάρτιση, θα δούμε ωραία πράγματα από τα πόδια του, αλλά θα πρέπει να εστιάσει και στην τακτική. Ο Μαρτίνς δίνει ιδιαίτερο βάρος σε αυτή. Γι’ αυτό και σε ματς σαν κι αυτό θέλει να τον βάλει, να συνειδητοποιήσει με την πάροδο του χρόνου τι πρέπει να κάνει, ώστε να είναι έτοιμος να ανταποκριθεί και σε δύσκολες αναμετρήσεις.

ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΞΕΡΕΙ…

Αποκατάσταση σήμερα, προετοιμασία για το ταξίδι και αύριο πρωί η αποστολή του Ολυμπιακού θα βρίσκεται στο Βελιγράδι. Εκεί θα προπονηθεί, στο «Μαρακανά». Το τι σημαίνει το ματς με τον Ερυθρό Αστέρα, δεν χρειάζεται ιδιαίτερες αναλύσεις. Το αποτέλεσμά του, μπορεί να κρίνει, όμως, σε μεγάλο βαθμό το ευρωπαϊκό μέλλον του Ολυμπιακού. Κάποιοι, μετά το 2-2 με την Τότεναμ, θεώρησαν πως ο Ολυμπιακός μπορεί να πλασαριστεί στην πρώτη δυάδα του ομίλου. Μάλιστα. Για να το κάνεις αυτό, από το Βελιγράδι, φεύγεις με το «διπλό». Με άλλο αποτέλεσμα και δύο συνεχόμενα ματς με την Μπάγερν Μονάχου να ακολουθούν, γνωρίζεις πως πηγαίνεις για τη διεκδίκηση της 3ης θέσης με τους Σέρβους. Εκεί που θα έχεις τον «τελικό», στην 6η αγωνιστική, στο σπίτι σου.

Τον Ολυμπιακό της Ευρώπης πάντως, δεν τον φοβάσαι. Εκεί η ομάδα μέχρι στιγμής έχει δώσει τον καλύτερό της εαυτό. Εμφανίσεις οδηγός και για το πρωτάθλημα. Για το μέλλον, γιατί ως τώρα, φαίνεται πως το μυαλό ταξιδεύει περισσότερο στα αστέρια. Δεν είναι παράλογο. Φτιάχνονται καριέρες εκεί, έρχονται προτάσεις, είναι το πακέτο πολύ ελκυστικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ολυμπιακός: Με Γκασπάρ κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα
Ο Γάλλος Μπαστιάν στο Ερυθρός Αστέρας - Ολυμπιακός
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ