OPINIONS

Φουλάρει για το νταμπλ

SUPERLEAGUE / PLAY OFF / ÏÖÇ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÓÔÅÖÁÍÏÓ ÑÁÐÁÍÇÓ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / PLAY OFF / ÏÖÇ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÓÔÅÖÁÍÏÓ ÑÁÐÁÍÇÓ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Καλό το "pasillo" στην Κρήτη, αλλά οι "ερυθρόλευκοι" επικεντρώνονται στο στόχο τους. Τα κέρδη από το ματς με τον ΟΦΗ. Γράφει ο Διονύσης Βερβελές

Βρήκε τη συνταγή για τα… εύκολα ο Πέδρο Μαρτίνς. Όπως και με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη, έτσι και με τον ΟΦΗ στην Κρήτη, η ομάδα είχε κάποιους βασικούς, αρκετά νέα πρόσωπα και «καθάρισε». 4-2 και 3-1 αντίστοιχα, αλλά ο Πορτογάλος προπονητής μόνο ικανοποιημένος μπορεί να είναι από τα μηνύματα που εισέπραξε.

Με τη διαφορά βέβαια, πως το μενού πλέον δεν έχει άλλο τέτοιο ματς. Το ταμείο θα γίνει μέσω των επόμενων τριών αγώνων.

Την Κυριακή, φιέστα με την ΑΕΚ. Έχουν κάνει καλή προετοιμασία οι άνθρωποι του Ολυμπιακού που στις 12:00 θα ανακοινώσουν και τις λεπτομέρειες, σε σχετική Διαδικτυακή παρουσίαση. Την άλλη Κυριακή (26/7), ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας, πάλι με την ΑΕΚ. Με την ελπίδα πως και αυτή μπορεί να εξελιχθεί σε φιέστα για τον Ολυμπιακό, με την κατάκτηση ενός ακόμη νταμπλ στην ιστορία του.

Τελευταία (;) πινελιά στον πολύ ωραίο φετινό πίνακα της ομάδας του Μαρτίνς, στις 6/8 στην Αγγλία, απέναντι στους Γουλβς. Με στόχο την πρόκριση στο Final-8 που θα γίνει στη Γερμανία. Η προετοιμασία έχει γίνει και γι’ αυτό άλλωστε, με ξενοδοχείο και γήπεδο…

ΤΑ ΤΡΙΑ ΚΕΡΔΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Πρώτο, το ποδόσφαιρο και η διοίκηση του ΟΦΗ. Το «PASILLO» που έκαναν στους πρωταθλητές Ελλάδας, έγραψε ιστορία. Δεν έχουμε συνηθίσει σε τέτοιες εικόνες στην Ελλάδα και γενικά οι Κρητικοί, δείχνουν να καινοτομούν. Να το προσπαθούν δηλαδή. Θυμίζω πως από αίτημά τους είχε αρχίσει η προσπάθεια να μπει το 20% κόσμου στις εξέδρες, όπως μετά την άρνηση είχαν κάνει νέα απόπειρα για το ΟΦΗ-Ολυμπιακός ως τεστ. Βέβαια, αυτοί που είχαν πιάσει τα μπαλκόνια, με τις ύβρεις που περνούσαν για τα καλά μέσω του συνδρομητικού καναλιού, «άδειασαν» τη διοίκηση της ομάδας τους. Κρατάω, όμως, ότι είδαμε κάτι ξεχωριστό και αυτά, πρέπει να πιστώνονται.

Το δεύτερο κέρδος, ήταν σίγουρα η επιστροφή Φορτούνη στα γκολ. Και με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι. Είχε… βάρος, όταν έχει προηγηθεί άστοχη εκτέλεση. Όπως και να το κάνεις, ακόμη και σε τέτοιο ματς. Το δεύτερο γκολ του δε, κλασσικό γκολ Φορτούνη στα καλά του. Δεν θα αλλάξω άποψη. Είναι μεγάλο κεφάλαιο για τον Ολυμπιακό και η ψυχολογία του παίζει καθοριστικό ρόλο. Και την Κυριακή μπορεί να είναι πολύτιμος και στον τελικό Κυπέλλου. Εκτίμησή μου, ο Βαλμπουενά δεν έχει επιστρέψει τόσο καλά μετά τον τελευταίο του τραυματισμό.

Τρίτο κέρδος, ο Ραντζέλοβιτς. Ο Σέρβος, είναι αλάνι και… περίεργος τύπος. Η έκρηξή του δεν υπάρχει. Η κάθετη μπαλιά που παίρνει και έχει αρχίσει τρία μέτρα πίσω από τον Κοροβέση και τον αφήνει τρία αυτόν, τα λέει όλα. Ωραίο το τελείωμά του στο γκολ και υπάρχει μια αίσθηση του αδικημένου από τον Μαρτίνς. Θα μπορούσε να τον είχε χειριστεί κάπως διαφορετικά, να του έδινε χρόνο. Ναι, σίγουρα. Απλά ο Ραντζέλοβιτς πρέπει να ωριμάσει.

Η φάση π.χ. που χθες μπορούν να βγουν τέσσερις στην κόντρα και σουτάρει από τη σέντρα, είναι ένα μήνυμα γιατί ο Μαρτίνς θέλει να τον «ψήσει» και άλλο. Τέτοια για να ξέρετε, πολλά στις προπονήσεις. Απλά γρήγορος παίκτης που ξέρει και μπάλα, τέτοιες ημέρες δεν είναι και εύκολο να εντοπιστεί. Ειδικά σε τόσο νεαρή ηλικία. Φανταστείτε ότι παρόμοιου τύπου αλλά πιο κοντά στο γκολ, δείχνει και ο Τσούμιτς…

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΝΣ

Είχε σκοπό να αναδείξει το έργο των Ακαδημιών του Ολυμπιακού ο Μαρτίνς. Στη Θεσσαλονίκη, είχε βάλει τον Τζολάκη και τον Ξενιτίδη ως αλλαγές. Και στην Κρήτη, ήρθε η σειρά των Καραργύρη, Μαρτίνη, Σουρλή. Και τι σου είναι το ποδόσφαιρο, έτσι; Θυμάμαι στα πρώτα χρόνια της δημοσιογραφίας, που έτρεχα στο Αιγάλεω, εκεί, Β’ και Γ’ Εθνική τότε, βλέποντας τον πατέρα του Βασίλη Σουρλή. Τον Γιώργο. Στα 52 του παρακαλώ πλέον, πόσο χαρούμενος να βλέπει το γιο του με τη φανέλα της πρώτης ομάδας του Ολυμπιακού. Θα καταγραφεί ως πρωταθλητής!

Ο Μαρτίνς, είχε επισημάνει πως αν κριθεί το πρωτάθλημα θα δούμε πολλά πρόσωπα. Αυτό έγινε στο ματς με τον ΟΦΗ στον πρώτο γύρο των πλέι οφ και έτσι, η υπόσχεση του Πορτογάλου κόουτς έγινε πράξη. Καλό είναι αυτό, δίνει ψυχολογία και σε αυτά τα παιδιά, αλλά και σε αυτά που έρχονται από πίσω. Να ξέρεις ότι μια ημέρα θα φορέσεις αυτή τη φανέλα, ανεξάρτητα αν η καριέρα αυτών των παιδιών έχει άλλους συλλόγους στη συνέχεια.

ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΤΣΙ ΤΟΝ ΑΒΡΑΑΜ

Η φάση στο τελευταίο λεπτό του αγώνα, μαρτυρά πολλά. Είχα αναλύσει σε ένα θέμα, τον Αβραάμ Παπαδόπουλο με τον Βασίλη Τοροσίδη που μετά τις 00:00 στο Καραϊσκάκη έπαιζαν ποδοβόλεϊ. Χθες, το ματς είναι 0-3. Ο Αβραάμ κάνει τάκλιν, βρίσκει μπάλα. Ο διαιτητής Βάτσιος καταλογίζει φάουλ και ο Αβραάμ είναι τόσο έξαλλος, λες και έπαιζε για πρώτη φορά με την ερυθρόλευκη φανέλα. Γιατί δεν ήθελε να δοθεί το δικαίωμα να δεχθεί γκολ η ομάδα του. Όπως έγινε από την εκτέλεση του Δεληγιαννίδη. Όταν βλέπεις έτσι τον Αβραάμ, να έχει κίνητρο για μία φάση, πάθος, καταλαβαίνεις γιατί αυτή η ομάδα φέτος πέτυχε.

ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΜΑΣ...

Πάμε με ορισμένες διαπιστώσεις, από το χθεσινό ματς στην Κρήτη και όχι μόνο. -Η εικόνα στο 1-3, είναι κακή. Δεν μπορεί να ανοίγει έτσι το τοίχος των «ερυθρολεύκων» και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει.

- Είναι κάπως κουρασμένος ο Μπα και ο Μαρτίνς προσπαθεί να τον διαχειριστεί. Δεν έχει τη φρεσκάδα που είχε, φάνηκε και χθες σε ορισμένες του τοποθετήσεις. Θέλει να τον διαχειριστεί γιατί θυμίζω με Σισέ και Μπα θα πάει στην Αγγλία απέναντι στους Γουλβς. Και γι’ αυτό μοιράζει και το χρόνο. Μην απορήσετε δηλαδή αν παίξει Σεμέδο με Σισέ την Κυριακή και Σεμέδο με Μπα στον τελικό Κυπέλλου. Θα τα δούμε και στο καθημερινό μας ρεπορτάζ.

- Κακή εξέλιξη ο τραυματισμός του Χασάν. Έμεινε μόνος ο Ελ Αραμπί τώρα. Θα το «ζυγίσει» εκεί το θέμα ο Μαρτίνς και ενόψει τελικού Κυπέλλου.

- Ρωτούσαν για Γουλβς οι «ερυθρόλευκοι» που φυσικά τις επόμενες ημέρες θα προχωρήσουν και στη σχετική ανάλυση. Η Ευρώπη είναι στόχος για τον Ολυμπιακό, θέλει να πετύχει, να κυνηγήσει το όνειρο της πρόκρισης στα προημιτελικά του Europa League.

- Ο Ολυμπιακός δεν θα πρέπει να ζητήσει την αποπομπή των διαιτητών του αγώνα του με τον ΠΑΟΚ; Ή και ο Παναθηναϊκός; Αυτοί δεν είδαν το θέμα με τα δελτία του ΠΑΟΚ και το είδε ο Διαμαντόπουλος στο ΟΑΚΑ;

Και δεν το αναφέρω σχετικά με ενστάσεις, αλλά είναι στο πλαίσιο της ευθύνης των διαιτητών. Θα μπορούσε να έχει επιληφθεί και ο ΠΑΟΚ σχετικά άλλωστε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ