OPINIONS

Δύο εβδομάδες φωτιά

Δύο εβδομάδες φωτιά

Οι δοκιμασίες με την Μπάγερν Μονάχου, το σημαντικότατο ματς την Κυριακή με την ΑΕΚ και η επιπρόσθετη πίεση στον Μαρτίνς που αναζητά λύση για το κενό του Βαλμπουενά. Ο Διονύσης Βερβελές γράφει για τις δύο εβδομάδες φωτιά του Ολυμπιακού.

Ραντεβού στα αστέρια του Champions League, μέρος τρίτο για τον Ολυμπιακό και τον Πέδρο Μαρτίνς. Οι «ερυθρόλευκοι» την Τρίτη (22/10, 22:00) υποδέχονται την Μπάγερν Μονάχου, την ομάδα που μετά από δύο αγωνιστικές μετράει νίκες και 10-2 γκολ! Μια μηχανή που αντιμετωπίζει προβλήματα στο γερμανικό πρωτάθλημα, αλλά στην Ευρώπη δείχνει σε φοβερή κατάσταση.

Ο Ολυμπιακός παραμένει πρώτος στη βαθμολογία, αλλά τον περιμένουν δύο εβδομάδες "φωτιά". Και σε αυτές, έχει να αντιμετωπίσει και τα προβλήματα που του προέκυψαν, με σημαντικότερο αυτό του Ματιέ Βαλμπουενά που χάνει αγώνες που μπορούν να κρίνουν πολλά όσον αφορά στην Ευρώπη, αλλά και στην Ελλάδα.

ΤΟ ΚΕΝΟ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΜΠΑΓΕΡΝ ΚΑΙ ΑΕΚ

Ο Πέδρο Μαρτίνς γνωρίζει τις δυσκολίες που τον περιμένουν. Κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου κανείς δεν θα του προσάψει τίποτα. Μετρημένα είναι τα κουκιά άλλωστε, όσον αφορά στο πως μπορεί να παίξει… Η εικόνα είναι αυτή που θα παίξει μεγάλο ρόλο, όμως. Τώρα, αν μπορεί να πάρει έστω και ένα βαθμό, καλό θα του έκανε μετά την ήττα του στο Βελιγράδι.

Ουσιαστικά το ματς που «καίει» τον Μαρτίνς και τον Ολυμπιακό είναι αυτό της Κυριακής με την ΑΕΚ. Ημέρες υπάρχουν. Δεν είναι ότι παίζεις Πέμπτη στο Europa League και Κυριακή έχεις πρωτάθλημα. Αυτό συνεπάγεται ότι υπάρχει η εκτίμηση πως προλαβαίνουν να ανταπεξέλθουν και οι παίκτες, έστω και αν αλλαγές μεταξύ των δύο ενδεκάδων θα υπάρξουν.

ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ

Στην πρεμιέρα του στο Champions League ο Ολυμπιακός, πήρε το «Χ» από την Τότεναμ. Με καλή εμφάνιση, ένα βράδυ που… έφτιαξε και τον κόσμο του. Με τη διαφορά ότι ακολούθησε η κακή εμφάνιση στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Παναθηναϊκό και ο προβληματισμός. Αυτή άλλωστε ήταν η μοναδική απώλεια στο φετινό πρωτάθλημα.

Δεν ήταν, όμως, μόνο οι δύο βαθμοί. Ήταν και οι εντυπώσεις. Ο κόσμος ήθελε το τρίποντο, ο Βαγγέλης Μαρινάκης επίσης, αλλά η ομάδα εκεί ήταν κατώτερη των περιστάσεων.

Το ματς με την ΑΕΚ την Κυριακή θα είναι το δεύτερο μεγάλο ματς εντός των συνόρων… Και όταν είναι μέσα στο σπίτι σου, στο κατάμεστο Καραϊσκάκη, δεν υπάρχουν περιθώρια για απώλειες. Ναι, η ΑΕΚ δεν δείχνει στα καλύτερά της, αλλά αυτά τα ματς έχουν άλλα δεδομένα και εκεί ο Ολυμπιακός καλείται να ανταπεξέλθει.

Δεν μπορεί να μην του φέρνει επιπρόσθετη πίεση και σίγουρα στο μυαλό του Μαρτίνς είναι και αυτό το ματς, ανεξάρτητα αν λέει πως βλέπει τους αγώνες έναν-έναν.

ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΒΑΛΜΠΟΥΕΝΑ

Αν ήθελε να μην έχει μία απουσία από το ματς της Κυριακής, αυτή δεν θα ήταν άλλη από του Ματιέ Βαλμπουενά. Παίκτης για μεγάλα ματς, που μπορεί να δημιουργήσει, να σκοράρει. Με τον ΟΦΗ, μέσω του 4-4-2 προσπάθησε να δώσει στην ομάδα του τα στοιχεία που χρειάζονταν για τη νίκη.

Η αλήθεια είναι ότι αυτή ήρθε περισσότερο λόγω της κατάστασης του Χιλάλ Σουντανί που «καθάρισε» με δύο πανέμορφα γκολ.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΑΠΩΛΕΙΑ

Οι δύο εβδομάδες «φωτιά» θα ολοκληρωθούν με τα ματς κόντρα στην Ξάνθη (2/11) για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος και κόντρα στην Μπάγερν στο Μόναχο (6/11) για την 4η του Champions League. Οι δυσκολίες πολλές και η αλήθεια είναι πως πρόκειται για το διάστημα που μπορεί να δοκιμαστεί περισσότερο η ομάδα και ο Πέδρο Μαρτίνς

Με τον Ερυθρό Αστέρα, το… φάρμακο ήταν το «διπλό» στο «Κλεάνθης Βικελίδης» επί του Άρη και η διακοπή για τις υποχρεώσεις των Εθνικών ομάδων. Τώρα, η ΑΕΚ και η Ξάνθη περιμένουν μεταξύ των δύο αγώνων με τους Γερμανούς.

Μέσα σε όλα αυτά, ο Μαρτίνς ελπίζει πως δεν θα έχει άλλη απώλεια ποδοσφαιριστή του. Έχουν προκύψει αρκετά προβλήματα ως τώρα άλλωστε και επηρεάζουν τα πλάνα του σε μεγάλο βαθμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ