OPINIONS

Δεν τελείωσε η χρονιά

SUPERLEAGUE / PLAY OFF / ΟΣΦΠ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΜΠΑΛΩΜΑΤΙΝΗ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / PLAY OFF / ΟΣΦΠ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΜΠΑΛΩΜΑΤΙΝΗ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός πλήρωσε τη λάθος προσέγγισή του κόντρα στον ΠΑΟΚ και ο Πέδρο Μαρτίνς ψάχνεται! Τα κίνητρα, πάντως, υπάρχουν. Γράφει ο Διονύσης Βερβελές.

Την πρώτη του ήττα φέτος στο πρωτάθλημα έκανε ο Ολυμπιακός. Στόχος ήταν το αήττητο, αυτό έπαψε, αλλά νομίζω πως είναι το τελευταίο που μπορεί να νοιάζει τους "ερυθρόλευκους". Όταν άλλωστε παίζουν οι έξι πρώτοι σε δύο γύρους, δεν είναι απλό κατά την άποψή μου. Το χειρότερο βέβαια από το ματς αυτό για τον Ολυμπιακό, δεν είναι τόσο η ήττα, όσο η εικόνα. Μάταια τα λόγια περί διάθεσης και του να δείξουν οι "ερυθρόλευκοι". Από τον ΠΑΟΚ μπορεί να… παίζουν και με το CAS, αλλά ο Ολυμπιακός έπρεπε να δει τη δουλειά του μέσα στο γήπεδο.

ΛΑΘΟΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ

Η εικόνα της ομάδας του Μαρτίνς κόντρα στον ΠΑΟΚ, ήταν σαν να έλεγαν "χαλαρά τώρα, ένα 0-0 και μια χαρά είμαστε…". Με συγχωρείτε, αλλά μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος μαθηματικά κόντρα στον ΟΦΗ, έχω εκφράσει κάποιους ενδοιασμούς. Κι έχουν να κάνουν με την εικόνα της ομάδας.

Οι βασικοί πήγαν και έπαιξαν κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Δεν έμειναν στο Ρέντη το προηγούμενο βράδυ και η επίσκεψη, έδειξε εκδρομή. Κι εγώ, έγραψα δεν έπαθε καμιά ζημιά. Και όντως δεν έπαθε. Ο Μαρτίνς μιλούσε για μία από τις χειρότερες εμφανίσεις. Άλλαξε πρόσωπα και η ομάδα έκανε ένα επιβλητικό πρόσωπο κόντρα στον Άρη των πολλών απουσιών, στο "Κλεάνθης Βικελίδης".

Το επόμενο δύσκολο ματς, ήταν αυτό με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη. Ο Μαρτίνς εμπιστεύθηκε αυτούς που τον οδήγησαν ως εδώ. Την καλή του ομάδα. Καμία σχέση σε θέμα συγκέντρωσης με τον ημιτελικό Κυπέλλου. Μπήκε η ομάδα στο γήπεδο και πίστευες ότι είναι φιλοξενούμενη. Το ισορρόπησε, αλλά όταν φτάσεις στις καθυστερήσεις για να δεις την πρώτη απόκρουση του Πασχαλάκη στο γυριστό του Χασάν, ε, τότε κάτι σίγουρα δεν έχεις κάνει καλά.

ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΞΤΡΕΜ

Ο Φερέιρα το ματς το ανακάτεψε καλά, το σχήμα με τους τρεις αμυντικούς πίσω του βγήκε και αυτό γιατί ο Ολυμπιακός δεν θα μπορεί να καθαρίζει μόνο με τους μπακ του. Είναι ένα θέμα οι εξτρέμ στο ποδόσφαιρο και φαντάζομαι πως για του χρόνου θα πρέπει να το δει ο προπονητής. Η ομάδα βέβαια λόγω και της πώλησης του Ποντένσε, συμβιβάστηκε σε ένα άλλο σύστημα, αλλά υπάρχουν στιγμές που ομάδες για να τις ανοίξεις, πρέπει να πας στα άκρα. Κι εδώ, με λύσεις τύπου Μπρούνο, κάτι τέτοιο δεν ήταν εφικτό να γίνει.

"ΑΔΕΙΑΣΑΝ" Ή…

Η εικόνα προφανώς και θα προβληματίσει. Έχουν "αδειάσει" οι παίκτες από το πρωτάθλημα; Μπορεί… Ναι, αλλά υπάρχουν και το Κύπελλο και η Ευρώπη. Και για να είσαι εκεί όπως πρέπει, έτοιμος να διεκδικήσεις τρόπαιο και πρόκριση, θα πρέπει να έχεις και έναν ρυθμό. Δεν είναι ότι μαζεύεσαι ένα απόγευμα και λες "απόψε θα παίξουμε καλά". Ναι, το μυαλό παίζει ρόλο. Δεν θεωρώ καθόλου απλό αυτό που έχουν τραβήξει οι παίκτες. Ξεκίνησαν προετοιμασία γι’ αυτή τη σεζόν πριν από δεκατρείς μήνες και παίζουν ακόμη. Και θα παίζουν και στη συνέχεια. Γι’ αυτό και ο Μαρτίνς αποφάσισε να το χαλαρώσει κάπως, με το να μένουν πιο πολύ σπίτια τους πριν το ματς, θέλοντας να μην τους επιβαρύνει και άλλο ψυχολογικά.

Από εκεί και πέρα, όμως, θα είναι κρίμα γι’ αυτή την ομάδα και όσα παρουσίασε φέτος, να πάει με εικόνα κλεψύδρας και αντίστροφης μέτρησης δυνάμεων ως το τέλος. Κυρίως, όμως, θέλησης, πάθους. Εκεί είναι αυτή τη στιγμή το θέμα. Γιατί δεν γίνεται π.χ. να έχεις αυτή την εικόνα σε μιάμιση ώρα παιχνιδιού και μέχρι τη λήξη, να πετυχαίνεις ένα γκολ που ακυρώνεται, να κάνεις φάση που ο Χασάν υποστηρίζει ότι ο Βαρέλα τον τράβηξε και είναι πέναλτι, να κάνεις μεγάλη ευκαιρία με τον Πασχαλάκη να λέει "όχι" στον Αιγύπτιο φορ και στην τελική, τόσα πράγματα που δεν τα είχες δείξει. Πως έγινε και πήραν… μπροστά οι "ερυθρόλευκοι"; Επειδή είδαν το αήττητο να χάνεται; Και ως τότε τι έκαναν γι’ αυτό με την εικόνα που είχαν;

ΧΩΡΙΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ

Η αλήθεια είναι πως ήταν ένα από τα ματς που ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να πάρει και πράγματα από τον πάγκο του. Χασάν και Ραντζέλοβιτς παρότι έπαιξαν λιγότερο, έδωσαν περισσότερα από όσα πήρε ο Ολυμπιακός από Μπρούνο και Φορτούνη. Εκτιμώ πως η αντικατάσταση του Γκιγιέρμε άλλαξε τις ισορροπίες και πως δεν βγήκε η αλλαγή, πάνω που ο Ολυμπιακός μάλιστα δεν έδειχνε να έχει θέματα από τον ΠΑΟΚ. Όλα σχετικά βεβαίως, σε ένα ματς που αποδείχθηκε περίτρανα ότι όταν παίζεις σαν να σου κάνει η ισοπαλία, είσαι πιο κοντά στην ήττα.

ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ

Δεν ξέρω πόσο πληγώθηκε ο εγωισμός των "ερυθρολεύκων", αλλά φαντάζομαι πως περισσότερο από αυτό, πρέπει να τους "καίει" η επόμενη ημέρα. Κι εδώ, έχουμε και τις εξής διαπιστώσεις:

-Η ιστορία με το CAS και την πολυϊδιοκτησία, είναι κάτι που ασχολείται η διοίκηση. Και ο Μαρτίνς το είπε άλλωστε. Οι παίκτες την καλή δουλειά την έκαναν μέχρι χθες στο γήπεδο…

-Η Ριζούπολη επίσης είναι θέμα διοικητικό. Η επιλογή του Ολυμπιακού να βγάζει… σέντρα την ΕΠΟ για την προτίμησή της. Γιατί όπως τα βλέπω, Μαρτίνς και παίκτες θα πρέπει να μπουν στη Ριζούπολη για να διεκδικήσουν το Κύπελλο απέναντι στην ΑΕΚ που θέλει να κλείσει τη σεζόν με τρόπαιο.

-Η Ευρώπη θα περιμένει. Πριν από αυτή υπάρχει το Κύπελλο και αυτό, πρέπει να το παλέψει και να το πάρει ο Ολυμπιακός. Για πολλούς λόγους.

-Είναι όντως πρόβλημα που πολλά κεφάλαια είναι ανοιχτά. Π.χ. του Ομάρ. Αύριο θα είναι του Τσιμίκα, του Σα, ίσως και κάποιου άλλου. Κι αυτό, όμως, είναι θέμα και της διοίκησης πως θα το χειριστεί. Γιατί ως τότε, όλοι έχουν τα συμβόλαιά τους. Περισσότερο δε, αγγίζει την επόμενη χρονιά.

-Η χρονιά δεν έχει τελειώσει. Και ο Μαρτίνς από χθες το βράδυ, σίγουρα θα έχει στο μυαλό του πως θα κρατήσει την ομάδα. Πως θα υπάρξουν τα κίνητρα. Στην Κρήτη, θα κάνει αλλαγές. Την Κυριακή, όμως, έχει την ΑΕΚ και φιέστα. Και μετά από μία εβδομάδα, θα ξαναέχει την ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου. Πιο πίσω οι Γουλβς, που χθες με Ποντένσε στην εντεκάδα "κεντούσαν". Έχει δρόμο, παρότι τσεκαρισμένα ακόμη υπάρχουν τέσσερα ματς. Τα δύο με την ΑΕΚ.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 0-1: Ο Μιχάι σταμάτησε το "ερυθρόλευκο" σερί στο 90'
Super League: Η βαθμολογία μετά το Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Σε άλλο γήπεδο...
Μαρτίνς: "Η μία ήττα δεν ακυρώνει ό,τι έχουμε πετύχει"
Χασάν: "Μου έκανε πέναλτι ο Βαρέλα, δεν ήταν σε καλή μέρα ο διαιτητής"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ