OPINIONS

Και η Ferrari θέλει τον… Γερμανό της

Ferrari driver Sebastian Vettel of Germany celebrates on the podium after winning the Bahrain Formula One Grand Prix, at the Formula One Bahrain International Circuit in Sakhir, Bahrain, Sunday, April 8, 2018. (AP Photo/Luca Bruno)
Ferrari driver Sebastian Vettel of Germany celebrates on the podium after winning the Bahrain Formula One Grand Prix, at the Formula One Bahrain International Circuit in Sakhir, Bahrain, Sunday, April 8, 2018. (AP Photo/Luca Bruno) AP

Ο Δημήτρης Μπαλής γράφει για το εντυπωσιακό ξεκίνημα του Σεμπάστιαν Φέτελ και αναφέρεται στο ατύχημα στα πιτ της Ferrari για το οποίο δεν φταίει ο Ραϊκονεν.

Οι δύο νίκες του Σεμπαστιάν Φέτελ, σε Αυστραλία και Μπαχρέιν αντίστοιχα, στην πίστα της Μελβούρνης και στου Σακίρ, έδειξαν ότι από τη μια η Ferrari ήθελε τον… Γερμανό της και από την άλλη ότι ο Φέτελ διαθέτει το σθένος του πρωταθλητή, ώστε να την οδηγήσει ξανά σε τίτλο, έπειτα από 14 χρόνια.

Ηταν τότε, που ένας άλλος Γερμανός, ο Μίκαελ Σουμάχερ, τις είχε χαρίσει πέντε σερί τίτλους οδηγών, από το 2000. Ο «Σούμι» διανύει μια κρίσιμη καμπή της ζωής του, από τον Δεκέμβριο του 2013, όταν τραυματίστηκε σοβαρά κάνοντας σκι και όλοι ελπίζουν κάποια στιγμή να τον ξαναδούν όρθιο.

Ο Φέτελ, πήγε στη Ferrari το 2015, προερχόμενος από 4 τίτλους με την Red Bull (2010-2013), προκειμένου να την αναστήσει. Πίστεψαν οι Ιταλοί σε αυτόν πολύ, διότι διαθέτει μεσογειακό ταμπεραμέντο και βέβαια είναι ικανός για όλα. Από την πλευρά της, η Ferrari έκανε τα πάντα για να αλλάξει νοοτροπία, αλλά και σχεδίαση μονοθεσίου. Και δείχνει ότι έπειτα από τρία χρόνια προσαρμογής στη μεταξύ τους σχέση, Ferrari και Φέτελ δείχνουν ότι μπορούν να φθάσουν στην κορυφή. Η επιβράβευση της δουλειάς της ιταλικής ομάδας, έρχεται και από το γεγονός ότι και ο Ραϊκόνεν είναι πολύ ανταγωνιστικό φέτος, μολονότι εγκατέλειψε σήμερα στο Μπαχρέιν, όχι όμως από δικό του λάθος. Ηταν η διαδικασία της αλλαγής ελαστικών, που ένα πρόβλημα έφερε τη μη αλλαγή του πίσω αριστερού τροχού. Και από λάθος του υπεύθυνου που λέει Ok, έφυγε ο Ραϊκόνεν τραυματίζοντας σοβαρά τον μηχανικό του, βάζοντας τέλος και στον αγώνα του εκείνη τη στιγμή.

Για να επιστρέψω στον Φέτελ, ο τρόπος που οδήγησε σήμερα στο Μπαχρέιν ήταν υποδειγματικός, διότι πήρε τα μέγιστα από τη μαλακή γόμα της Pirelli, πολλά περισσότερα από όσα θεωρητικά μπορεί να προσφέρει να αντέξει σε σύνολο γύρων, ενώ στις τελευταίες στροφές κράτησε πίσω τον Μπότας με την Mercedes, ο οποίος έκανε επίσης σπουδαίο αγώνα, όμως δεν είναι ο οδηγός που «στα ίσα» μπορεί να κερδίσει τον Φέτελ.

Ας κρατήσουμε, όμως , μικρό καλάθι. Διότι ναι μεν η Ferrari ξεκίνησε με δύο στα δύο, όμως η Mercedes είναι εδώ και μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα. Η διαφορά των 17 βαθμών του πρωτοπόρου Φέτελ από τον Χάμιλτον είναι πολλοί, αλλά το πρωτάθλημα μόλις ξεκίνησε και βέβαια υπάρχει και το πρωτάθλημα κατασκευαστών (Ferrari 65, Mercedes 55, αυτή τη στιγμή).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Πάτησε μηχανικό του με τη Ferrari ο Ράικονεν
GP Μπαχρέιν: Δύο στα δύο για τον Φέτελ!
Χάμιλτον για Φερστάπεν: "Είναι τόσο μ@@@@@ς"

Photo credits: Pool/Giuseppe Cacace Via AP

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ