OPINIONS

Υπάρχει ένας με μεγαλύτερο κίνητρο στον Παναθηναϊκό

Υπάρχει ένας με μεγαλύτερο κίνητρο στον Παναθηναϊκό
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Μπάμπης Τσιμπίδας γράφει για την ανάγκη που έχει ο Αντρέα Στραματσόνι να παρουσιάσει έναν ανταγωνιστικό Παναθηναϊκό στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, και για τις συνθήκες που δεν τον διευκολύνουν.

Ένα από τα πλέον αδιάφορα αθηναϊκά ντέρμπι όλων των εποχών διεξάγεται το βράδυ της Κυριακής (28/2) στο "Σπύρος Λούης". Ασφαλώς, όταν ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει την ΑΕΚ, υπάρχουν το γόητρο, το πρεστίζ, το κίνητρο, η υστεροφημία. Όμως, κακά τα ψέμματα, με τον Ολυμπιακό να έχει στεφθεί πρωταθλητής από τον Νοέμβριο, ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ πορεύονται χωρίς ουσιαστικό στόχο στη Superleague.

Τουλάχιστον, η ΑΕΚ έχει προσδοκίες από το βραχυπρόθεσμο μέλλον της. Έχει την προοπτική της κατάκτησης του Κυπέλλου, έσπασε το αήττητο του Ολυμπιακού, ο Γκας Πογέτ έχει δημιουργήσει ένα σύνολο που ναι μεν έχει ατέλειες, αλλά δημιουργεί ελπίδες και έχει θετική αύρα, ενώ θα επιστρέψει στις διοργανώσεις της UEFA. Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός δεν έχει τίποτα απολύτως. Η σεζόν απέτυχε παταγωδώς και η κατάληψη της δεύτερης θέσης στη βαθμολογία, δεν πρόκειται να περισώσει κάτι.

Όμως, υπάρχει ένας άνθρωπος στον Παναθηναϊκό, ο οποίος χρειάζεται θετικά αποτελέσματα και καλές εμφανίσεις στα ντέρμπι, για να σταθεροποιήσει τη θέση του. Αυτός είναι ο Αντρέα Στραματσόνι. Προς το παρόν, υπάρχουν "μουρμούρες" για κάποιες επιλογές του, αλλά μέχρι εκεί. Ο Ιταλός προπονητής δεν αμφισβητείται και έτσι θα έπρεπε να είναι, διότι δεν άρχισε τη σεζόν και κλήθηκε να διαχειριστεί μία ομάδα που ταλανίζεται από προβλήματα.

Όμως, κανένας δεν εγγυάται ότι αυτό θα συνεχιστεί, εφόσον ο Παναθηναϊκός ηττηθεί από την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό. Τα ελαφρυντικά που δικαιούται θα ξεχαστούν, η δυσαρέσκεια θα μεγαλώσει και θα εκφραστεί και στο πρόσωπο του και οι παίκτες θα απογοητευτούν ακόμα περισσότερο. Δεν αναφέρομαι στη στάση που θα τηρήσει ο Γιάννης Αλαφούζος, διότι είμαι πεπεισμένος ότι θα τον στηρίξει όσο μπορεί.

Επαναλαμβάνω ότι είναι άδικο να κριθεί τώρα ο Στραματσόνι. Ανεξαρτήτως του παρελθόντος του, στο ποδόσφαιρο πρέπει να δίνεται πίστωση χρόνου στον προπονητή, ειδικότερα όταν αναλαμβάνει υπό τέτοιες συνθήκες. Αλλά η ζωή δεν είναι δίκαιη. Ένας επαγγελματίας υποχρεούται να πορεύεται με τις συνθήκες που συναντά και όχι με αυτές που θα ήθελε ή θα έπρεπε να έχουν διαμορφωθεί.

Ο Στραματσόνι ξέρει που έχει έρθει, έχει αντιληφθεί τις ιδιαιτερότητες του club και του ελληνικού πρωταθλήματος και μετά τον διάλογο που είχε με τους οπαδούς μετά την ισοπαλία 2-2 με τον ΠΑΟΚ, κατανοεί ότι τα περιθώρια στενεύουν. Αποδέχομαι ότι προπονεί την ομάδα με ορίζοντα την επόμενη σεζόν, όπως δηλαδή προβλέπεται στη συμφωνία του με τη διοίκηση, ωστόσο για να διασφαλίσει τη δική του παραμονή μετά το καλοκαίρι, οφείλει να επικεντρωθεί στο παρόν.

Όλη την εβδομάδα στο "Γεώργιος Καλαφάτης" έχει μελετήσει πάρα πολύ το παιχνίδι και με τους συνεργάτες του, έχει αναλύσει την ΑΕΚ. Είναι μεθοδικός, σχολαστικός και εργατικός επαγγελματίας, για αυτό δεν θα πρέπει να αμφιβάλλει κανένας. Το κοουτσάρισμα του θα συνεχίσει να είναι απρόβλεπτο και αυτό επίσης δεν πρόκειται να αλλάξει. Συνεπώς, πρέπει να περιμένουμε να δούμε τι θα πετύχει ο Ιταλός στα δύο ντέρμπι που ακολουθούν. Διότι, τα αποτελέσματα τους θα κρίνουν πολλά...

​​ΤΑ ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΗΣ SUPER LEAGUE ΣΤΟΝ SPORT24 RADIO 103,3
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ