OPINIONS

Το κάζο δεν πέρασε, το κάζο έρχεται

Το κάζο δεν πέρασε, το κάζο έρχεται
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Μπάμπης Τσιμπίδας γράφει για τον αθεράπευτο Παναθηναϊκό του Αντρέα Στραματσόνι και την παρολίγον τραγωδία που παίχτηκε στο γήπεδο της Λεωφόρου, σχολιάζει την κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδας και αναφέρεται στα μεταγραφικά.

Ατρόμητος, λοιπόν... Αυτός είναι ο αντίπαλος του Παναθηναϊκού στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, με το πρώτο ματς να διεξάγεται στο "Απόστολος Νικολαΐδης" και το δεύτερο στο Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου. Δεν πρόκειται για ντέρμπι, όπως θα ήταν με κάποιον εκ των Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, αλλά σαφώς ο Ατρόμητος είναι δυνατός και υπολογίσιμος και διαθέτει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, ανεξαρτήτως εάν δεν διανύει μία καλή σεζόν.

Προτού προχωρήσουμε στα αγωνιστικά, θα τονίσω ότι το αίτημα του Παναθηναϊκού για τη διενέργεια της κλήρωσης ήταν απολύτως λογικό και αιτιολογημένο. Δεν είναι τυχαίο ότι η συντριπτική πλειονότητα της φίλαθλης κοινής γνώμης έχει αρνητική άποψη για τους διοικούντες την ΕΠΟ, ούτε η εμπλοκή πολλών εξ' αυτών σε δικαστικές έρευνες για την τέλεση κακουργηματικών πράξεων.

Επίσης, ο Χρήστος Παναγόπουλος έδειξε ποιος ακριβώς θα είναι ο ρόλος του και ποια στοιχεία μπορεί να προσθέσει στην εκπροσώπηση του Παναθηναϊκού στα αρμόδια ποδοσφαιρικά όργανα. Έλειπε ένα τέτοιο στέλεχος από την ΠΑΕ και η εκ νέου ενεργοποίηση του θα λειτουργήσει θετικά για τη διοίκηση. Από εκεί και πέρα, δεν χρειάζεται να επεκταθούμε περαιτέρω. Καλή η προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων, αλλά ας μην υποτιμάται η νοημοσύνη των φιλάθλων.

Συνεχίζοντας με το αγωνιστικό κομμάτι, για να έχει αντίκρισμα η οποία προσπάθεια του Παναθηναϊκού εκτός των γηπέδων, επιβάλλεται να βελτιωθεί κατακόρυφα η απόδοση της ομάδας. Δεν αναφέρομαι κατ' ανάγκην να παίξει θεαματικό ποδόσφαιρο. Όχι, αυτό το θεωρώ ανέφικτο να συμβεί στη φετινή σεζόν. Αλλά προκειμένου να προχωρήσει ο Παναθηναϊκός, ο Στραματσόνι επιβάλλεται να "σφίξει" την ανασταλτική λειτουργία και να επικεντρώσει στη νοοτροπία των ποδοσφαιριστών. Πρόκειται για δύο στοιχεία που χρήζουν βελτίωσης.

Διότι το "κάζο" που πήγε να πάθει ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, δεν έχει προηγούμενο... Ένα παιχνίδι που έχει... λήξει από το 80' για τον φιλοξενούμενο, ξαφνικά ο Παναθηναϊκός κινδύνευσε να αποκλειστεί. Ειδικά στη φάση του 94', ένα λεπτό μετά την επίτευξη του 0-1, είναι αδιανόητο ο Σκόνδρας να σηκώνεται μόνος του για κεφαλιά στην περιοχή του Κοτσόλη. Δεν επιτρέπονται τέτοια φαινόμενα. Αυτή τη φορά ο Παναθηναϊκός δεν τα πλήρωσε, αλλά την επόμενη φορά η κατάληξη θα είναι διαφορετική.

Είναι προφανές ότι ο Παναθηναϊκός έχει μία ασθένεια, που έχει εντυπωθεί στο DNA της φετινής ομάδας και δεν επιδέχεται πλήρους αποκατάστασης. Κατά την προσωπική μου άποψη, ο Στραματσόνι την έχει διαγνώσει, εξ' ου και οι αρκετές ανακατατάξεις που έχει κάνει στο ρόστερ, παρότι αρχικά δεν προμηνυόταν κάτι τέτοιο. Δεν είναι δίκαιο να κριθεί ο Ιταλός για κάτι που δεν δημιούργησε, αλλά αυτός δέχτηκε να το διαχειριστεί. Συνεπώς, υποχρεούται να βρει λύσεις, τις οποίες μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να εντοπίσει.

Γενικότερα, η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας είναι ο μοναδικός στόχος με σημασία που έχει απομείνει προς διεκδίκηση. Είναι αδιανόητο να μην αντιμετωπίζεται ανάλογα. Ελπίζω, οι περισσότεροι να αναλογίστηκαν τι θα μπορούσε να συμβεί, εάν είχε έρθει ο αποκλεισμός από τον ΠΑΣ.

Στο μεταξύ, εκκρεμούν οι μεταγραφές ενός κεντρικού χαφ με επιτελικές ικανότητες και ενός στόπερ. Αξιολογώντας τα ονόματα των ποδοσφαιριστών που έχουν απασχολήσει τον Στραματσόνι, καταλήγουμε ότι ο Ιταλός δεν κινείται βάση ενός συγκεκριμένου μοτίβο, αλλά δέχεται προτάσεις από το γραφείο μάνατζερ που συνεργάζεται και κρίνει κατά περίσταση. Αυτό είναι καλό και κακό, αλλά είναι ο κανόνας όταν μία ομάδα δεν έχει αξιόπιστο δίκτυο σκάουτινγκ ή ότι δεν διαθέτεις δικές σου προσβάσεις στις αγορές του εξωτερικού. Άρα, η ομάδα αναγκάζεται να στηρίζεται στις διαπροσωπικές σχέσεις του εκάστοτε διευθυντή ή προπονητή.

Ο Αντέι όλο και απομακρύνεται, όσο περνούν οι ώρες, αφού δεν φαίνεται να καλύπτει τον Αντρέα Στραματσόνι. Αλλιώς, θα ήταν ήδη στο "Γεώργιος Καλαφάτης" και θα είχε αρχίσει προπονήσεις. Ο στόχος του Ιταλού για τη μεσαία γραμμή είναι να βρει έναν παίκτη επιπέδου Νοτσερίνο, για να κάνει τη διαφορά και θέλει να τον έχει στη διάθεση του πριν το πρώτο ματς του Κυπέλλου με τον Ατρόμητο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ