OPINIONS

Συμπληρώνεται ο σχεδιασμός εν όψει των προκριματικών

Συμπληρώνεται ο σχεδιασμός εν όψει των προκριματικών
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Μπάμπης Τσιμπίδας σχολιάζει τις εντυπώσεις από την απόδοση του Παναθηναϊκού στο φιλικό με τη Σιλφόλντε και αναφέρεται στη μεταγραφή του Νούνο Ρέις και στην έλευση του Κριστιάν Λεντέσμα.

Μερικές φορές, η δύναμη τη εικόνας είναι πανίσχυρη και δεν μπορεί να ανατραπεί ή να υποκατασταθεί από τις λέξεις. Επομένως, οποιαδήποτε αναφορά στη φιλική νίκη του Παναθηναϊκού επί της Σιλφόλντε με 2-0 θα έχει μικρή σημασία, από τη στιγμή που η κάμερα έδειξε αρκετές φορές τον ευτραφή Ολλανδό γκολκίπερ της ερασιτεχνικής ομάδας

Τι θέλω να πω; Ότι στην πλειονότητα των φιλάθλων κυριαρχεί η άποψη ότι ο Παναθηναϊκός νίκησε δύσκολα έναν αντίπαλο του τοπικού της Ολλανδίας. Αυτό δεν αλλάζει, οτιδήποτε και να γραφτεί ή να λεχτεί. Επιπροσθέτως, δεν έχει νόημα για το προπονητικό επιτελείο και τους ποδοσφαιριστές. Ας είναι έτοιμοι στα προκριματικά του Europa League και ας μην έχουν καλά αποτελέσματα στα φιλικά παιχνίδια.

Βέβαια, ουδείς υποστηρίζει ότι ο Παναθηναϊκός ήταν καλός εναντίον της Σιλφόλντε. Το αντίθετο, δεν είχε καλή απόδοση. Όμως, πρόκειται για το δεύτερο φιλικό της σεζόν και το σημαντικό είναι να δοκιμάσει τα πλάνα του ο Αντρέα Στραματσόνι. Το θετικό είναι πως ο Ιταλός αναγνωρίζει ότι το deadline του έχει οριστεί για τους δύο προκριματικούς γύρους. Πρώτα για τον τρίτο και μετά για τα play off. Το τι θα καταφέρει, θα το δούμε.

Από εκεί και πέρα, ο Νούνο Ρέις βρίσκεται στην Αθήνα και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα αποτελέσει την τέταρτη μεταγραφή του Παναθηναϊκού, μετά τους Ιβάν Ιβάνοφ, Βίκτορ Ιμπάρμπο και Νίκλας Χουλτ. Ο Πορτογάλος είναι 25 ετών και καλύπτει τις θέσεις του στόπερ και του αμυντικού χαφ. Όντας διεθνείς στις μικρές Εθνικές της Πορτογαλίας, μοιάζει με ένα ταλέντο που έχασε το δρόμο του. Διότι τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, αγωνίστηκε στη Μετς στη Ligue 2, έχοντας 31 συμμετοχές.

Πρόκειται για μία επιλογή χαμηλού ρίσκου, που έχει καλές προδιαγραφές. Θα αποκτηθεί ως εναλλακτική λύση για τον «άξονα» και εφόσον ξεχωρίσει, έχει καλώς. Ο Παναθηναϊκός είναι η ευκαιρία για τον Ρέις ώστε να ανέβει επίπεδο και ο Πορτογάλος είναι μία ακίνδυνη επένδυση για το Τριφύλλι.

Ασφαλώς, το όνομα της ημέρας είναι ο 33χρονος Αργεντινός χαφ, Κριστιάν Λεντέσμα. Ο Λεντέσμα θα μεταβεί στο Τέχελεν της Ολλανδίας για να έχει απ’ ευθείας συνομιλίες με τους Ζιλμπέρτο Σίλβα και Αντρέα Στραματσόνι. Το γεγονός πως ο Αργεντινός πραγματοποιεί το ταξίδι καταδεικνύει ότι υπάρχουν προοπτικές για συμφωνία, αλλά για την ώρα δεν υφίσταται κάτι οριστικό.

Το ρεπορτάζ του Sport24.gr έχει αποκαλύψει ότι η διαφορά στο οικονομικό κυμαίνεται στις 300.000 ευρώ και διαφαίνεται η διάθεση να καλυφθεί. Από τα λεγόμενα στη συνάντηση θα αποσαφηνιστεί τι θα ισχύσει.

Για τον Λεντέσμα έχουν εκφραστεί ενστάσεις για την αγωνιστική απραξία και την ηλικία του. Είναι δεκτές και κατανοητές. Ειδικά όταν είναι νωπό το φιάσκο με τον Εσιέν και η διοίκηση δεν έχει καταφέρει να απαλλαγεί από τον Γκανέζο. Ωστόσο, σε σύγκριση με τον Εσιέν, ο Λεντέσμα δεν έχει τραυματισμούς. Οπότε τα ζητούμενα είναι εάν ο Στραματσόνι μπορεί να του παρέχει κίνητρα και να τον επαναφέρει σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Πρόκειται για μία ουσιώδη διαφορά…

Με τον Ρέις και τον Λεντέσμα (ή έναν χαφ με ισχυρή προσωπικότητα και ανάλογα χαρακτηριστικά), συμπληρώνεται ο μεταγραφικός σχεδιασμός. Τι απομένει; Ένας Έλληνας δεξιός μπακ ο οποίος θα πλαισιώσει τον Μέστο, ο Παναγιώτης Κονέ ή ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος προς το τέλος Ιουλίου και ένας φέρελπι επιθετικός περιοχής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ