OPINIONS

Πόσο να αντέξει το... μακιγιάζ;

Πόσο να αντέξει το... μακιγιάζ;
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η απόφαση που πήρε ο Σαββίδης τον περασμένο Μάρτη, το μακιγιάρισμα στους πίνακες διαιτησίας και η τράπουλα που επιλέγεις να παίξεις το παιχνίδι. Γράφει ο Αντώνης Τσακαλέας.

Τον περασμένο Μάρτιο, ο Ιβάν Σαββίδης πήρε μια απόφαση, και, μέχρι στιγμής, όποτε αυτή έχει έρθει στο προσκήνιο, την υπερασπίζεται. Και είναι από τις φορές που θα πρέπει πρώτα να κριθεί η διαχείριση μιας απόφασης, ανεξάρτητα από το τρόπο με τον οποίο την κρίνει ο καθένας.

Τη μη παρουσία του στον δεύτερο ημιτελικό του κυπέλλου, ο ΠΑΟΚ θα τον κουβαλά μέχρι... να βάλουμε ξανά κοντομάνικα. Μέχρι το τέλος του φετινού πρωταθλήματος.

Ο Ιβάν Σαββίδης, με το τρόπο που στέκεται σε αυτή την απόφαση, δεν βλέπει καν ότι ο ΠΑΟΚ ακόμα και μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό το βράδυ της Κυριακής στο "Καραϊσκάκης", η ομάδα του θα μπορούσε να είναι στο -4 από την κορυφή.

Επαναλαμβάνω, είτε είναι σωστή είτε είναι λάθος αυτή η απόφαση, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ επέλεξε να πορευτεί με αυτή. Συνειδητά όπως λέει και ξαναλέει. Κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει συνειδητά να κάνει ο,τι και αν κάνει από εδώ και στο εξής για τον θέμα που τον "καίει". Την διαιτησία.

Ή ΤΩΡΑ Ή ΠΟΤΕ... 7 ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ

Τον Μάρτιο, ο Σαββίδης σκέφτηκε με το "ή τώρα ή ποτέ", και επτά μήνες μετά έρχεται η άβολη στιγμή που αντιλαμβάνεσαι πως τα βήματα που έχουν γίνει προς την κατεύθυνση που θες είναι λιγότερα από αυτά που περίμενε, που ήθελες, που ήλπιζες πως θα έχουν γίνει. Βέβαια, σε αυτό δεν φταίει μόνο η "κατάσταση", το "σύστημα" ή όπως αλλιώς το ονομάζει ο καθένας.

Το βράδυ της Κυριακής, ο Ιβάν Σαββίδης όφειλε να είναι στο "Καραϊσκάκης". Δεν λέω ότι μπορούσε και δεν πήγε. Λέω ότι όφειλε. Από πολλές πλευρές. Από την ουσιαστική πλευρά, καθώς από τη στιγμή που εκείνος έχει το πρώτο και τον τελευταίο λόγο σε καταστάσεις που τελικά δημιουργήθηκαν στο παιχνίδι που έγινε στον Πειραιά όφειλε να τις διαχειριστεί δια ζώσης, μέχρι και την καθαρά συμβολική πλευρά, καθώς το Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ, που δεν είναι "ένα ματς σαν όλα" ήταν το πρώτο παιχνίδι πρωταθλήματος που τον βρίσκει στη προεδρία της ΠΑΕ.

Υπήρχε στιγμή που ο διαιτητής της αναμέτρησης είπε πως στη τρίτη φορά που θα χρειαστεί να διακόψει το παιχνίδι θα το κάνει οριστικά, και δεν το έκανε.

Προφανώς και δεν υπάρχει κανονισμός που λέει για τρεις ή για τέσσερις ή για πέντε φορές. Στην αλάνα τα τρία κόρνερ είναι πέναλτι αλλά εδώ υπάρχουν κανονισμοί. Προφανώς και ο Αρετόπουλος είπε το "την επόμενη φορά θα το διακόψω" περισσότερο για να εκβιάσει καταστάσεις.

Αν βάλουμε κάτω και δούμε πόσα παιχνίδια έχουν τελειώσει πουν δεν έπρεπε να τελειώσουν, θα μαζέψουμε αρκετά χωρίς να πάμε και πολλά χρόνια πίσω. Αλλά ξέρετε που θα φτάσουμε στο τέλος; Ναι... ψάχνουμε με τον μεγεθυντικό φακό, ο καθένας τις ακαθαρσίες του άλλου.

Εδώ στην Ελλάδα, έχουμε φτάσει να έχουμε το... Ριζουπολόμετρο, και στα μεγάλα ντέρμπι να θέλουν οι ομάδες να έχουν το εντός έδρας ματς στον δεύτερο γύρο, μπας και χρειαστεί να... ανταποδώσουν.

Δεν στέκομαι για τις φάσεις που έγιναν και χρίζουν σχολιασμό για το αν οι διαιτητικές αποφάσεις ήταν σωστές. Στέκομαι στο ότι υπήρχε στιγμή στην οποία ένας ολόκληρος μηχανισμός έπρεπε να ζυγίσει καταστάσεις, και να (αντι)δράσει την ώρα της κρίσης, της πίεσης.

Πολλοί περίμεναν ότι θα μπορούσε να έρθει μια τέτοια στιγμή στο συγκεκριμένο μας και σε τέτοιες στιγμές, δεν μπορεί μια ομάδα να ψάχνει τον άνθρωπο που θα αποφασίσει, να τον ενημερώσει για να δει τι θα κάνει. Οφείλει αυτός να είναι εκεί.

ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ

Από χθες το βράδυ, ο ΠΑΟΚ έχει μπει ξανά σε μια διαδικασία διαχείρισης ειδικών καταστάσεων. Και οι ειδικές καταστάσεις θέλουν ειδικούς χειρισμούς.

Θέλουν αρχηγούς με άλφα κεφαλαίο στα αποδυτήρια, θέλουν προπονητές που μπορούν να περάσουν πράγματα στο υποσυνείδητο των ποδοσφαιριστών, θέλουν διοικήσεις που μπορούν να διαχωρίσουν την δική τους δράση στο "τομέα ευθύνης" τους με την δράση των ποδοσφαιριστών στο δικό τους "τομέα ευθύνης".

Είναι άλλο μια ομάδα που μπαίνει μέσα στο γήπεδο για να κάνει την δουλειά της και να διαμαρτυρηθεί όταν θεωρεί ότι ο διαιτητής δεν την αφήνει και άλλο μια ομάδα να περιμένει τη στιγμή πως και πως τη στιγμή που θα διαμαρτυρηθεί διότι ο διαιτητής δεν την αφήνει.

Το βράδυ της Κυριακής, ο Ιβάν Σαββίδης ήταν σε ανοικτή γραμμή με τους συνεργάτες του στο "Καραϊσκάκης" και προετοιμάζεται για την επόμενη μέρα που ήδη "τρέχει", σε ένα πρωτάθλημα στο οποίο είναι ο κεντρικός χορηγός.

Ο Σαββίδης αποδέχθηκε να ξεκινήσει ένα πρωτάθλημα χωρίς να γίνουν οι αλλαγές για τις οποίες φώναζε όλο το καλοκαίρι και όχι μόνο αυτό, αλλά έγινε και χορηγός του πρωταθλήματος που δεν άλλαξε αλλά ΘΑ αλλάξει. Ακόμα και την προεδρία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ την ανέλαβε αφού ξεκίνησε το πρωτάθλημα που ΘΑ αλλάξει.

Ή ΤΩΡΑ Ή ΠΟΤΕ... VOL II

Όλα στη πορεία. Ζητούσε "Ισπανικό μοντέλο", ζητούσε αλλαγή στην ΕΠΟ, στην ΚΕΔ, στους πίνακες διαιτησίας. Το "Ισπανικό μοντέλο" μια που το ακούσαμε και μια που "εξαφανίστηκε" (ή το "εξαφάνισαν") η ΕΠΟ "θα είναι σα να αλλάζει αλλά δε θα αλλάζει " ή τέλος πάντων θα αλλάζει με άλλους ρυθμούς, η ΚΕΔ και οι πίνακες διαιτησίας "μακιγιαρίστηκαν" αλλά πόσο να κρατήσει το έρημο το μακιγιάζ...

Ξαναφτάσαμε λοιπόν στο "ή τώρα ή ποτέ Vol II" αλλά με δεδομένο ότι το έχουμε δει ήδη μια φορά, δεν μπορώ να ξέρω, δεν μπορώ να καταλάβω τον τρόπο με τον οποίο το αντιλαμβάνεται ο Ιβάν Σαββίδης.

Ο ΠΑΟΚ, το βράδυ της Κυριακής δεν έβγαλε ανακοίνωση για την διαιτησία. Στο κάτω - κάτω της γραφής, τι να την κάνει; Πλέον υπάρχουν τόσοι τρόποι να πεις την άποψή σου. Κύκλοι, διαρροές, τοποθετήσεις, δηλώσεις, γνωστοποίηση εσωτερικών κινήσεων, σόσιαλ μίντια κλπ. Η ουσία; Την περιμένω, ή μάλλον την περιμένουμε.

ΥΓ: Το έχω γράψει αρκετές φορές στο παρελθόν, και επιμένω σε μια συγκεκριμένη άποψη για την διαιτησία. Όταν πηγαίνεις να παίξεις χαρτιά, και θεωρείς ότι η τράπουλα είναι σημαδεμένη, έχεις δυο δρόμους να ακολουθήσεις. Ή να το πεις στην αρχή και να μη παίξεις μέχρι να αλλάξει η τράπουλα ή να παίξεις με την σημαδεμένη τράπουλα μέχρι να μάθεις τα σημάδια. Αν ακολουθήσεις τον δεύτερο δρόμο, δεν μπορείς να διαμαρτύρεσαι ότι η τράπουλα είναι σημαδεμένη ή να σηκωθείς να φύγεις στα μισά του παιχνιδιού.

Photo credits: ACTION IMAGES

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Αγοράζει την Σουρωτή ο Σαββίδης
Πονάει ο Λέοβατς
Παίκτες ΠΑΟΚ σε Αρετόπουλο: "Τι είναι αυτά που μας λες;"
Πετρωτός: Το πρωτάθλημα τελειώνει μόνο με νέους διαιτητές
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ