OPINIONS

ΠΑΟΚ: Το παιχνίδι άλλαξε

SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ / ΦΙΕΣΤΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ / ΦΙΕΣΤΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) EUROKINISSI SPORTS

Από το βράδυ της 21ης Απριλίου 2019, τίποτα δε θα είναι το ίδιο για τον ΠΑΟΚ. Διότι, από τη μέρα που αλλάζει το μέτρο σύγκρισης, χρειάζεται όλα να προσαρμοστούν πάνω σε αυτό. Ο Αντώνης Τσακαλέας αναλύει τα νέα δεδομένα του Δικεφάλου.

Από το βράδυ της 21ης Απριλίου 2019, τίποτα δε θα είναι το ίδιο για τον ΠΑΟΚ. Διότι, από τη μέρα που αλλάζει το μέτρο σύγκρισης, χρειάζεται όλα να προσαρμοστούν πάνω σε αυτό. Τα βαρίδια στη ζυγαριά που κρίνει την επιτυχία από την αποτυχία άλλαξαν. Το βάρος των 34άρων ετών χωρίς πρωτάθλημα, έφυγε, και τη θέση του παίρνει το βάρος της φετινής επιτυχίας.

Η χθεσινή βραδιά ήταν μαγική. Ανεπανάληπτη. Ήταν πετυχημένη στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό που θα μπορούσε. Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ δούλευαν για περισσότερο από ένα μήνα για τη φιέστα. Να σχεδιαστεί, να στηθεί να οργανωθεί. Και μέσα στην όλη οργάνωση, έπρεπε να προσμετρήσουν και τη λάβα της Τούμπας. Τη συγκράτηση ενός κόσμου που ήθελε να ρουφήξει κάθε στιγμή της φιέστας, και από τη δίψα του, παραλίγο να την εμπόδιζε.

ΔΑΚΡΥΑ ΛΥΤΡΩΣΗΣ

Η Τούμπα, χθες έκλαιγε. Πανηγύρισε και έκλαιγε. Λυτρωνόταν. Ολοι αυτοί που άκουγαν τόσα χρόνια "και που ξέρετε εσείς πως είναι να παίρνεις πρωτάθλημα; Αγέννητοι ήσασταν, το πολύ πολύ να μπουσουλούσατε τότε", που άκουγαν από πέρυσι "ε, αφού δε το πήρατε φέτος, δε θα το πάρετε ποτέ". Πέταξαν από πάνω τους αυτό το βάρος. Και πως να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους, όταν στις οθόνες άρχισαν να βλέπουν όλους αυτούς που έλειπαν από τη γιορτή κατάκτησης του πρωταθλήματος. Οι φίλαθλοι τους συνοπαδούς τους, οι βετεράνοι εκείνους με τους οποίους πέτυχαν πράγματα μαζί, οι τωρινοί διοικούντες τον Παναγιώτη Ποικιλίδη, που νόμιζες πως από κάπου θα βγει, θα φωνάξει "εδώ είμαι" και θα σειστεί η Τούμπα όλη.

Φεύγοντας από τη Τούμπα, ο καθένας είδε τα όσα έγιναν στον Λευκό Πύργο, είτε δια ζώσης είτε μέσω δέκτη. Εκεί, στον Λευκό Πύργο, θα ερχόταν η στιγμή που θα προσπαθούσε να σκεφτεί αν όλο αυτό το σκηνικό το έχει ξαναζήσει. Ολο και κάποια κάθοδο στον Λευκό Πύργο θα έχει να θυμάται. Αλλά και πάλι, η χθεσινή δεν έμοιαζε με καμία από τις άλλες.

ΤΙΠΟΤΑ ΣΑΝ ΑΥΤΟ

Το 2001 ήταν η έκσταση για τον θρίαμβο στη Νέα Φιλαδέλφια. Το 2003 ήταν η χαρά για την επικράτηση στην μάχη της πόλης. Το 2017 ήταν η επιστροφή στους τίτλους. Το 2018, υπήρχε έντονο το αίσθημα της εκδίκησης. Ολες αυτές οι εξίσου μαγικές βραδιές στον Λευκό Πύργο, είχαν αφορμή μια αναμέτρηση. Εναν τελικό. Το χθεσινό, δεν ήταν το ίδιο. Ηταν η δικαίωση μιας χρονιάς. Ή και δυο ετών. Και και 34άρων ετών....

Ο ΠΑΟΚ, δεν αλλάζει μόνο επίπεδο με την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Αλλάζει και μέτρο σύγκρισης. Είναι πρωταθλητής. Αφού αυτό το απολαύσει, θα πρέπει να το χωνέψει, και πρώτος από όλους, θα πρέπει να μάθει να ζει με αυτό. Αν κάποιοι νόμιζαν οτι το βάρος της διαχείρισης 34άρων "στεγνών" χρόνων είναι μεγάλο, θα καταλάβει σιγά σιγά πως το βάρος του τίτλου είναι παρόμοιο.

Η επόμενη μέρα από εκείνη που σου συμβαίνει κάτι πρωτόγνωρο, είναι συνήθως κενή. Ο,τι ώρα και αν ξεκινήσει αυτή, στα πρώτα της λεπτά, το μυαλό σου είναι σε όλα όσα έζησες. Προσπαθείς σιγά σιγά για να βάλεις σε μια τάξη στο μυαλό σου. Ασυναίσθητα, αρχίσεις τις πρώτες συγκρίσεις. Ψάχνεις τη καλύτερη στιγμή από όλες, ψάχνεις να δει αν όλο αυτό που έζησες είχε καθόλου σχέση με αυτό που φανταζόσουν, με αυτό που περίμενες, με αυτό που υπολόγιζες, με αυτό που σχεδίαζες. Και δε βρίσκεις. Αλλωστε, όσο και να προετοιμαστείς για κάτι που δεν σου έχει ξανασυμβεί, όσα και να σου έχουν πει, όσο και αν πίστευες οτι μπορεί να μοιάζει με κάτι παρεμφερές που σου έτυχε παλαιότερα, δεν...

ΤΙΠΟΤΑ ΠΛΕΟΝ ΙΔΙΟ

Αυτομάτως, αυτό, τα αλλάζει όλα. Ο ΠΑΟΚ, ως οργανισμός, έχει αλλάξει από τη στιγμή της απονομής του πρωταθλήματος του 2019. Μπορεί αυτό το γεγονός να μην έχει συμπληρώσει ούτε 24 ώρες που έγινε, αλλά είναι δεδομένο πως έχει συμβεί, και αυτή την αλλαγή θα αρχίσουμε να τη βλέπουμε σιγά σιγά. Είναι πλέον διαφορετικός ο τρόπος που κρίνονται όλα. Δεν είναι το ίδιο να μην καταφέρνεις να πετύχεις κάτι που, στο κάτω κάτω της γραφής, δεν ξέρεις και πως γίνεται διότι τη τελευταία φορά που το πέτυχες ο κόσμος ήτα εντελώς διαφορετικός.

Ο ΠΑΟΚ στέφτηκε πρωταθλητής, κουβαλώντας 33 χρόνια "ξηρασίας" και ένα χρόνο μαρτυρίου. Και από εδώ και στο εξής, θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως πρωταθλητής. Το αν θα τον αντιμετωπίζουν οι άλλοι ως πρωταθλητή, δεν θα πρέπει να τον ενδιαφέρει. Θα πρέπει πρώτα από όλους ο ίδιος να αντιμετωπίζει τον εαυτό του έτσι. Να μάθει να αντιμετωπίζει τον εαυτό του έτσι, με ο,τι αυτό συνεπάγεται. Το παιχνίδι, άλλαξε. Και πρώτος θα πρέπει αυτό να το καταλάβει ο ΠΑΟΚ, που μόχθησε για να αλλάξει αυτό το παιχνίδι.

Photo Credits: Eurokinissi

Δικέφαλος πρωταθλητής και Born in Toumpa από τα Footshirts

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ