OPINIONS

Ο Κλωναρίδης, ο Μπεργκ και ο Παναγόπουλος

Ο Κλωναρίδης, ο Μπεργκ και ο Παναγόπουλος
INTIME SPORTS

Ο Μπάμπης Τσιμπίδας γράφει για την αυτονόητη νίκη του Παναθηναϊκού στην Πάτρα, επισημαίνει τα κενά στην ανασταλτική λειτουργία και αξιολογεί τη φράση που επαναλαμβάνει τις τελευταίες ημέρες ο Γιάννης Αλαφούζος.

Με ανώδυνο τρόπο έβγαλε ο Παναθηναϊκός την υποχρέωση του Κυπέλλου Ελλάδας, αφού νίκησε 2-1 την Παναχαϊκή στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο, πέτυχε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη στον όμιλο, προκρίθηκε στην επόμενη φάση και θα ταξιδέψει χωρίς άγχος στην Κέρκυρα για την τελευταία αγωνιστική. Το διπλό στην Πάτρα δεν συνιστά επιτυχία, αποτελούσε υποχρέωση του Παναθηναϊκού.

Σε αγωνιστικό επίπεδο, ελάχιστα στοιχεία θα κρατήσει κανείς. Αυτονόητα, η απόδοση του Κλωναρίδη με την επίτευξη των δύο γκολ και η ετοιμότητα που έδειξε ο Κοτσόλης, όταν χρειάστηκε, μπορούν να καταγραφούν. Σαφώς, η συμμετοχή του νεαρού επιθετικού, Λάζαρου Λάμπρου, προστίθεται στα αξιοσημείωτα.

Από εκεί και πέρα, η ανασταλτική λειτουργία στο πρώτο ημίχρονο είχε πολλά κενά και επέτρεψε στους γηπεδούχους να εκδηλώσουν επιθέσεις. Δεν ξέρω πως θα τα καταφέρει ο Αντρέα Στραματσόνι, άλλωστε δεν ευθύνεται αυτός για την ελλειπή αμυντική συμπεριφορά της ομάδας, όμως αυτός έχει το καθήκον να τη διορθώσει. Το ζήτημα δεν αφορά μόνο τους αμυντικούς, αλλά όλους τους παίκτες της ενδεκάδας.

Ασφαλώς, σημειώθηκαν ατομικά λάθη, αλλά όταν οι στόπερ και οι ακραίοι μπακ καλούνται να μαρκάρουν δύο και τρεις παίκτες στο χώρο ευθύνης τους, δεν πρόκειται να ανταποκριθούν. Συνεπώς, απαιτείται η συγκέντρωση και η συνεισφορά όλων των ποδοσφαιριστών, όχι μόνο των αμυντικών.

Επίσης, σημειώνουμε την αλλαγή της διάταξης των τεσσάρων χαφ, από την ευθεία στη Θεσσαλονίκη, στο ρόμβο στην Πάτρα. Δεν εκπλήσσει κάτι τέτοιο, επειδή ο Ιταλός είναι γνωστός για την εναλλαγή συστημάτων και δοκιμάζει οτιδήποτε θεωρήσει ως το ενδεδειγμένο. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε την επιλογή του Στραματσόνι για το ματς της Κυριακής με τη Βέροια στη Βόρεια Ελλάδα.

Αυτή η νίκη δεν θα διαφοροποιήσει τη μοίρα της ομάδας, όμως μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία για την αλλαγή της. Όχι ότι θα μεταμορφωθεί ξαφνικά, αλλά έχει το περιθώριο με ένα διπλό στη Βέροια την Κυριακή, να αλλάξει την ψυχολογία της και να ελπίζει σε καλύτερες μέρες. Δεν θα είναι ικανοποιητικές για τα δεδομένα του Παναθηναϊκού, αλλά καλύτερες από τις τωρινές.

Από εκεί και πέρα, δεν προκαλεί καμία εντύπωση η αντιμετώπιση που είχε ο Μάρκους Μπεργκ από τον διαιτητή Σελίμο. Δεν παρέχεται καμία προστασία στον Σουηδό, αυτό είναι γνωστό. Αντίθετα, με τα σφυρίγματα τους, οι διαιτητές επιτρέπουν στους αντίπαλους αμυντικούς να μαρκάρουν σκληρά τον επιθετικό του Παναθηναϊκού. Ούτε πρόκειται να αλλάξει η κατάσταση, όσες φωνές και αν υπάρξουν.

Εστιάζοντας στα διοικητικά θέματα, η επιστροφή του Χρήστου Παναγόπουλου σημαίνει πως κάτι δεν λειτουργεί σωστά. Ας μην κρυβόμαστε, οι προσθήκες προκύπτουν ότι διαπιστώνεται μία δυσλειτουργία και επιλέγεται ένας ως ο κατάλληλος για να τη διορθώσει.

Ο Παναγόπουλος δεν έχει επίσημο τίτλο προς το παρόν, αλλά δεδομένα πρόκειται για ένα στέλεχος το οποίο αναλαμβάνει αρμοδιότητες. Σίγουρα, η έλευση του σχετίζεται με το συμμάζεμα των οικονομικών ή με την ύπαρξη ενός άτεγκτου στις συζητήσεις και στις διαπραγματεύσεις, αλλά ο Παναγόπουλος δεν πρόκειται να ασχοληθεί με το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Αυτό που είναι ξεκάθαρο στην παρούσα φάση είναι ότι ο Γιάννης Αλαφούζος δεν προτίθεται να αποχωρήσει. "Τώρα θα ασχοληθώ περισσότερο από κάθε άλλη φορά με τον Παναθηναϊκό" τονίζει εμφατικά στους ανθρώπους οι οποίοι συνομιλούν μαζί του. Ότι ασχολείται, δεν αμφισβητείται. Πλέον, σημασία έχει να κινηθεί με διαφορετικό τρόπο και να προστατεύσει τον Παναθηναϊκό και τα χρήματα που έχει διαθέσει. Θα τα καταφέρει αυτή τη φορά; Θα φανεί σύντομα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ