OPINIONS

Ο Ιταλός τα έκανε όλα

Ο Ιταλός τα έκανε όλα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Μπάμπης Τσιμπίδας αποδίδει στον Αντρέα Στραματσόνι το ελκυστικό θέαμα που παρουσίασε ο Παναθηναϊκός απέναντι στον Πανιώνιο και τον χρεώνει για την άστοχη αλλαγή του Αμπέντ με τον Πέτριτς.

Το 0-0 του Παναθηναϊκού με τον Πανιώνιο στο «Απόστολος Νικολαΐδης» έχει ονοματεπώνυμο: Αντρέα Στραματσόνι. Ο Ιταλός ευθύνεται για την πολύ καλή απόδοση, για την απότομη αλλαγή στον τρόπο παιχνιδιού και για την άστοχη αλλαγή του Πέτριτς με τον Αμπέντ.

Χρεώνεται ότι πήρε μία ομάδα που ήταν δυσκίνητη και χωρίς φαντασία και την μετέτρεψε σε μικρό χρονικό διάστημα σε μία κινητική και με αρκετές επιθετικές επιλογές. Επίσης, αυτός άλλαξε τον ρόμβο που μπλοκαριζόταν εύκολα, στο σχήμα με τους εξτρέμ και έχει μεταμορφώσει τον Παναθηναϊκό. Και αυτός έβγαλε τον Αμπέντ, αφαιρώντας τρεξίματα και ενέργεια από τα χαφ, και χρησιμοποίησε τον Πέτριτς σε μία θέση που τον εκθέτει, αφού δεν έχει πια τις αντοχές του παρελθόντος.

Έχει γραφτεί στο παρελθόν ότι ο Στραματσόνι έχει πολλές ιδέες για την τακτική και δεν διστάζει να τις εφαρμόζει. Το αντίθετο, αφού αλλάζει πρόσωπα και σχήματα με χαρακτηριστική ευκολία. Σε άλλα ματς θα δικαιωθεί και σε άλλα, θα διαψευστεί. Η ισοπαλία στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας εντάσσεται στη δεύτερη κατηγορία. Όμως, αυτή είναι η συνέπεια της πρόσληψης ενός παρεμβατικού προπονητή και ο Παναθηναϊκός πρέπει να ζήσει με αυτή.

Η έξοδος του Αμπέντ άλλαξε τη ροή του ματς. Όχι γιατί ο Αλγερινός ήταν εντυπωσιακός ή έκανε πράγματα και θαύματα. Κάθε άλλο… Απλώς, πρέσαρε ακατάπαυστα, προωθούνταν στην περιοχή και ανάγκαζε τους στόπερ να τον ακολουθούν αφήνοντας κενούς χώρους, έβγαλε κλεψίματα και είχε συμμετοχή στην κυκλοφορία της μπάλας.

Ο Πέτριτς, ο οποίος τον αντικατέστησε, φανέρωσε τις αδυναμίες που έδειχνε όταν ο Αναστασίου τον μετέθετε στην κορυφή του ρόμβου. Είναι αργός, βαρύς και χωρίς έκρηξη. Ο Κροάτης μέσα στην περιοχή ωφελεί τον Παναθηναϊκό, αλλά στα χαφ τον δυσκολεύει και δυσκολεύεται. Υπό αυτό το πρίσμα, όταν εισήλθε, οι μεσοαμυντικοί του Πανιωνίου ανακουφίστηκαν από τα προβλήματα που τους δημιουργούσε ο Αμπέντ και έδωσαν βάρος και στην επίθεση.

Είναι προφανές ότι ο Στραματσόνι έχει κατασταλάξει στο σχήμα και στους βασικούς του, όσον αφορά το πώς θα πορευτεί στη συνέχεια. Η περίοδος της εκμάθησης έχει παρέλθει, η περίοδος της εμπέδωσης τελειώνει και αρχίζει η εποχή της παγίωσης. Με την έλευση του Εβαντζελίστα, ο οποίος προορίζεται για βασικός, το rotation θα περιοριστεί πάρα πολύ και όσοι παίκτες δεν υπολογίζονται, θα έχουν ελάχιστες ευκαιρίες να επανακτήσουν την εμπιστοσύνη του.

Εν κατακλείδι, ο Παναθηναϊκός ο οποίος αγωνίστηκε εναντίον του Πανιωνίου, με τα θετικά και τα αρνητικά του, αποτελεί τη βάση για όσα θα παρακολουθήσουμε στη συνέχεια. Εξυπακούεται πως τα μπλακ άουτ δεν θα εκλείψουν, αλλά θα δούμε και πολύ καλές εμφανίσεις. Είτε λόγω του αγωνιστικού στυλ που καθιερώνεται, είτε λόγω των εμπνεύσεων του Στραματσόνι. Σίγουρα, δεν πρόκειται να πλήξουμε.

Μπορεί να καταγραφεί ότι ο Ιταλός υπολογίζει άμεσα για τη συνέχεια τους Στιλ, Σάντσεθ, Τελάντερ, Κουτρουμπή, Μέστο, Πράνιτς, Εσιέν, Ζέκα, Αμπέντ, Κλωναρίδη, Μπουμάλ, Καλτσά, Πέτριτς, Μπεργκ, τον Μαμούτε, τον χαφ και τον στόπερ που θα έρθουν. Με αστερίσκο συνεχίζουν οι Ταυλαρίδης, Βέμερ, Νάνο και Λουντ, οι οποίοι θα πρέπει να κοπιάσουν για να αλλάξουν την εντύπωση του προπονητή.

Το 0-0 με τον Πανιώνιο είναι δυσάρεστο αποτέλεσμα, ειδικότερα επειδή για δεύτερη φορά σε 4 ημέρες ο Παναθηναϊκός δεν νικά στην έδρα του. Μόλις την Πέμπτη, ηττήθηκε 0-1 από τον ΠΑΣ Γιάννινα και το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας αποδεικνύεται τρωτό. Ωστόσο, δεν αλλάζει κάτι. Η δεύτερη θέση θα κριθεί στα play off και η μεγαλύτερη αναγκαιότητα είναι να παρουσιαστεί σοβαρός ο Παναθηναϊκός στο Κύπελλο Ελλάδας. Τον σημαντικότερο στόχο, ο οποίος έρχεται σε δέκα ημέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ