OPINIONS

Δεν ενοχλεί το αποτέλεσμα, αλλά το θέαμα

Δεν ενοχλεί το αποτέλεσμα, αλλά το θέαμα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Μπάμπης Τσιμπίδας αναρωτιέται για την απόδοση του Παναθηναϊκού μετά τις πολύμηνες δοκιμές του Αντρέα Στραματσόνι στο πρωτάθλημα και δεν μπορεί να καταλάβει πως η ομάδα δεν είχε ενέργεια μετά από τόση ξεκούραση...

Νομίζω πως αυτό που ενοχλεί περισσότερους τους φίλους του Παναθηναϊκού μετά την ισοπαλία 1-1 με τον Πανιώνιο στην πρεμιέρα των play offs, δεν ήταν το αποτέλεσμα... Ούτε το λάθος του Στιλ, που απέφερε το γκολ του Ανσαριφάρντ. Ακόμα και αν ήταν παιδαριώδες, όπως η κίνηση του να μπλοκάρει τη μπάλα σε πάσα συμπαίκτη του, του Νάνο στην προκείμενη.

Αυτό που εκνεύρισε ήταν το θέαμα που παρουσίασε... Η ενέργεια που δεν είχε, το πλάνο που δεν λειτούργησε, ακόμα και η διάθεση για το κάτι παραπάνω, στα χρονικά σημεία που ήταν αναγκαίο. Για παράδειγμα, μετά το εκπληκτικό γκολ που πέτυχε ο Λέτο στο 66' και έφερε το 1-1, οι παίκτες δεν έδειξαν να καταθέτουν κάθε ικμάδα των δυνάμεων τους στον αγωνιστικό χώρο. Έμοιαζαν να προσπαθούν να παίξουν ορθολογικά, αλλά ως εκεί.

Για παράδειγμα, η δική μου απορία σχετίζεται με την φυσική κατάσταση της ομάδας. Από τις 10 Φεβρουαρίου και τον αποκλεισμό από τον Ατρόμητο στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, ο Παναθηναϊκός παίζει ένα ματς την εβδομάδα. Μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, στις αρχές Μαρτίου, ο Στραματσόνι προχωρά σε ένα εκτεταμένο rotation. Από τις 17 Απριλίου, όταν ολοκληρώθηκε η κανονική διάρκεια της Superleague, δόθηκε μόνο ένα φιλικό με την Καλλιθέα και μεσολάβησε ένα τριήμερο και ένα διήμερο ρεπό.

Τι στο καλό συνέβη και στην πρεμιέρα των play offs, στις 11 Μαΐου, οι παίκτες είχαν αυτή την αξιοθρήνητη εικόνα; Να μην έχουν ενέργεια να ανταποκριθούν ούτε για ένα 90λεπτο;

Τι συνέβη και δεν μπορούσαν να κερδίσουν μία μονομαχία, να σπριντάρουν, να πάρουν κεφαλιές, να πάνε το ματς στη δύναμη; Γιατί ο Παναθηναϊκός από το 66' έως τη λήξη, δεν έκανε ούτε μία ευκαιρία, δεν μπόρεσε να πιέσει τον Πανιώνιο;

Όχι μόνο αυτό... Αλλά, παραλίγο να δεχτεί γκολ στο 94', αλλά ευτυχώς ο Ροντρίγκο Μολέντο κράτησε το σκορ και γλύτωσε την ομάδα από τη μουρμούρα και τη γκρίνια. Ειδικά, εν όψει των δύο εντός έδρας ντέρμπι που ακολουθούν στο "Απόστολος Νικολαΐδης".

Δεν ξέρω τι μπορεί να αλλάξει σε λίγες μέρες και πως μπορεί να βελτιωθεί ο Παναθηναϊκός μέχρι το ματς με τον ΠΑΟΚ. Αυτό το γνωρίζει μόνο ο Στραματσόνι. Άλλωστε, αυτός έχει την ευθύνη να διορθώσει τα κακώς κείμενα, έστω και σε μικρό χρονικό διάστημα. Ας μην ξεχνάμε πως τόσο καιρό στο πρωτάθλημα, δικαιολόγησε την απόδοση της ομάδας υποστηρίζοντας πως δοκίμαζε παίκτες, τακτικές και σχήματα.

Εάν όλες αυτές τις δοκιμές συνετέλεσαν στο να παραχθεί αυτό το αποτέλεσμα, τότε, λυπάμαι... Διότι ο Παναθηναϊκός με ανάλογη απόδοση, από θαύμα θα αποφύγει την τέταρτη θέση στα play offs και την έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων του στα μέσα Ιουλίου.

Επιβεβαιωμένα, ο Αλαφούζος διαπραγματεύεται με τον Στραματσόνι για να ανανεώσει το συμβόλαιο του έως τον Ιούνιο του 2018. Προσωπικά, εκφράζω την άποψη μου τώρα και δεν θα την αλλάξω, ακόμα και αν ο Παναθηναϊκός τερματίσει πρώτος στα play offs: η δουλειά του Ιταλού δεν δικαιώνει την πρόθεση του προέδρου της ΠΑΕ.

Μακάρι να διαψευστώ στην εκτίμηση μου.

Από εκεί και πέρα, χρόνος για μεμψιμοιρίες δεν υπάρχει.. Ο ΠΑΟΚ έρχεται στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και ο Παναθηναϊκός επιβάλλεται να αλλάξει πολλά σε λίγο χρόνο, ώστε να νικήσει και να διατηρηθεί στη διεκδίκηση της πρώτης θέσης στη διαδικασία.

Υ.Γ.: Ομολογώ πως στη διάρκεια του παιχνιδιού, όταν ο Λέτο αδυνατούσε να κερδίσει κάποιες μονομαχίες ή να υποστηρίξει τις ενέργειες του γιατί δεν βρίσκεται σε καλή σωματική κατάσταση, δυσανασχέτησα. Όμως, ήρθε το εκπληκτικό γκολ του στο 66' για να (μου) δείξει ότι η παρουσία αυτών των ποδοσφαιριστών, είναι υποχρεωτική. Ακόμα και όταν δεν διανύουν τις καλύτερες μέρες τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ