OPINIONS

Δεν είναι Πανελλαδικές, αλλά σημαντικό διαγώνισμα

Δεν είναι Πανελλαδικές, αλλά σημαντικό διαγώνισμα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Μπάμπης Τσιμπίδας εξηγεί πόσο σημαντικό είναι για τον Αντρέα Στραματσόνι το αποτέλεσμα του ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων, αναφορικά με το μέλλον του στον Παναθηναϊκό.

Καλώς ή κακώς, με οποιοδήποτε σκορ και αν νικήσει ο Παναθηναϊκός τον Ολυμπιακό το βράδυ της Κυριακής (13/3), ακόμα και σε μία επανάληψη του 0-3 ή σε μία καλύτερη εκδοχή του, η σεζόν δεν πρόκειται να χαρακτηριστεί επιτυχημένη.

Στη συνείδηση των φιλάθλων του Τριφυλλιού, η αποτυχία είναι ολική και δεν αντιστρέφεται με μία νίκη στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Ασφαλώς, το διπλό θα πανηγυριστεί εάν επιτευχθεί, αλλά ταυτόχρονα θα μεγαλώσει την πίκρα και θα αυξήσει τα "γιατί", παρά θα δώσει ελπίδα ή θα δημιουργήσει προσδοκίες.

Κυρίως, αυτός ο οποίος κρίνεται από το αποψινό παιχνίδι, συγκριτικά με τους υπόλοιπους στον Παναθηναϊκό, είναι ο Αντρέα Στραματσόνι. Όχι τόσο από τον Γιάννη Αλαφούζο, αφού ο πρόεδρος της ΠΑΕ επαναλαμβάνει σε κάθε ευκαιρία ότι εμπιστεύεται τον Ιταλό, του έχει αναθέσει το "χτίσιμο" της ομάδας της επόμενης σεζόν και προτίθεται να τον στηρίξει με πράξεις στη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού.

Όμως, ο Στραματσόνι δεν έχει πείσει τους φίλους του Τριφυλλιού ότι είναι ο κατάλληλος για να επαναφέρει τον Παναθηναϊκό στις επιτυχίες. Οι οποίοι στην πλειονότητα τους αποδέχονται ότι είναι άδικο για τον 39χρονο κόουτς να κριθεί υπό αυτές τις συνθήκες και με βάση τον ανασχηματισμό του ρόστερ, αλλά δεν έχουν την υπομονή να λειτουργήσουν ποδοσφαιρικά και να δώσουν την απαιτούμενη πίστωση χρόνου.

Στο απευκταίο σενάριο μιας βαριάς ήττας του Παναθηναϊκού, τότε η δυσαρέσκεια στις τάξεις των φιλάθλων θα αυξηθεί περαιτέρω και θα είναι δύσκολο για τον Στραματσόνι και τους συνεργάτες του να εργαστούν όπως θα ήθελαν. Διότι θα υπάρχει γκρίνια, πίεση και ελάχιστη ανοχή, ειδικά στα παιχνίδια στο "Απόστολος Νικολαΐδης".

Ο Στραματσόνι είναι ένας έξυπνος άνθρωπος και αντιλαμβάνεται πλήρως ότι ναι μεν το αποτέλεσμα στο ντέρμπι των αιωνίων δεν θα κρίνει το μέλλον του στον Παναθηναϊκό, όμως θα διαμορφώσει τις συνθήκες που θα εργαστεί από εδώ και στο εξής. Οπότε, πρώτος απ' όλους, θέλει να φύγει νικητής από το Φάληρο, να κερδίσει χρόνο και να αποδείξει ότι έχει τις ικανότητες να δημιουργήσει έναν ισχυρό και ανταγωνιστικό Παναθηναϊκό.

Είναι πραγματικότητα ότι τις μέρες που προηγήθηκαν, ο Στραματσόνι και το επιτελείο του αφιέρωσαν τις περισσότερες ώρες από κάθε άλλο παιχνίδι στην ανάλυση του αντιπάλου και έχουν αναλύσει την αναμέτρηση από κάθε "οπτική γωνία". Δεδομένα, έχουν ανάγκη από τη βοήθεια της τύχης, διότι ο Ολυμπιακός είναι ανώτερος τη φετινή σεζόν, αλλά στο βαθμό που τους αφορά, το προσπάθησαν πολύ.

Σε αναλογία σχολείου, το παιχνίδι στο "Καραϊσκάκης" δεν είναι οι Πανελλαδικές εξετάσεις, αλλά είναι ένα σημαντικό διαγώνισμα που θα διαμορφώσει τον βαθμό στο απολυτήριο Λυκείου. Ο Στραματσόνι είναι ο εξεταζόμενος μαθητής και μένει να αποδειχθεί εάν η μελέτη του, θα τον βοηθήσει να αποσπάσει καλό βαθμό...

PHOTO CREDIT: ACTION IMAGES

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ