OPINIONS

Αργεντινή, η επόμενη παγκόσμια πρωταθλήτρια

Αργεντινή, η επόμενη παγκόσμια πρωταθλήτρια

Ιγκουαΐν, Ντιμπάλα και Ντι Μαρία είναι σε εξαιρετική κατάσταση, ο Μέσι απλά ο καλύτερος στον κόσμο, έτσι μαζί με την "φουρνιά" της Ρίβερ Πλέιτ η Αργεντινή φαντάζει το Νο1 φαβορί για την κατάκτηση του Μουντιάλ 2018!

Η εθνική Αργεντινής στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας το 2014 κατάφερε να φτάσει μέχρι τον τελικό, όπου ηττήθηκε από την Γερμανία στην παράταση με το γκολ του Μάριο Γκέτσε.

Όταν άρχισε να... ανατέλλει το άστρο του Λιονέλ Μέσι, όλοι στην Αργεντινή άρχισαν να βλέπουν τον μεσσία, αυτόν που σαν άλλος Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα θα οδηγήσει την χώρα στην κορυφή του πλανήτη.

Πριν δύο χρόνια η "αλμπιτσελέστε" έφτασε μέχρι τον τελικό, αλλά ο άσος της Μπαρτσελόνα δεν έκανε καλό ματς, ο Άνχελ ντι Μαρία ήταν τραυματίας (πάγκο) και ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν άστοχος, καθώς γενικά δεν ήταν και στα καλύτερά του.

Στο Copa America 2015 η Αργεντινή απέτυχε, ενώ το φθινόπωρο δεν ξεκίνησε ιδανικά τα προκριματικά του Μουντιάλ 2016. Και όμως για πολλούς είναι το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας.

Ο λόγος είναι απλός: Οι Αργεντινοί κυριαρχούν στον πλανήτη και αν βρουν χημεία στην εθνική, θα κυριαρχήσουν και στο Μουντιάλ.

Ο Λιονέλ Μέσι είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο και πρόσφατα πήρε την 5η "Χρυσή Μπάλα" στην καριέρα του. Ο Άνχελ ντι Μαρία κάνει σπουδαία πράγματα, δημιουργώντας και εκτελώντας με την φανέλα της Παρί Σεν-Ζερμέν, ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν είναι πρώτος σκόρερ στην Ευρώπη και ο Πάουλο Ντιμπάλα ίσως η καλύτερη μεταγραφή του περασμένου καλοκαιριού (Γιουβέντους από Παλέρμο), ενώ η Ρίβερ Πλέιτ δεν έφτασε τυχαία στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων με την Μπαρτσελόνα.

Αργεντινή, η επόμενη παγκόσμια πρωταθλήτρια

Λιονέλ Μέσι

Τον Ιούνιο του 2018 ο Λιονέλ Μέσι θα γίνει 31 ετών, θα βρίσκεται δηλαδή στην πιο κατάλληλη ηλικία για να ηγηθεί της ομάδας, έχοντας πλέον ασύγκριτη εμπειρία σε συνδυασμό με δυνάμεις και φυσική κατάσταση. Κανείς δεν αμφιβάλει πως θα είναι στην κατάσταση που πρέπει αν φυσικά όλα πάνε καλά και δεν έχει τραυματισμούς.

Έχει σταματήσει και να κάνει εμετό κατά την διάρκεια του ματς. Δεν είναι αστείο. Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Μέσι είναι η τρομερή πίεση που υπάρχει εδώ και χρόνια από όλους τους συμπατριώτες του, πως πρέπει να πάρει το Μουντιάλ, όπως είχε κάνει και ο Μαραντόνα.

Αργεντινή, η επόμενη παγκόσμια πρωταθλήτρια

Άνχελ ντι Μαρία

Μετά την Ρεάλ Μαδρίτης ακολούθησε η κακή εμπειρία στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά η μεταγραφή στην Παρί Σεν-Ζερμέν... έφερε πίσω τον καλό Άνχελ ντι Μαρία!

Πιο βελτιωμένο μάλιστα, πιο απελευθερωμένο στην PSG, με την οποία φέτος στο πρωτάθλημα έχει πετύχει 9 γκολ, ενώ έχει 10 ασίστ και είναι πρώτος στην σχετική λίστα.

Ψηφίστηκε ξανά παίκτης του μήνα στην Γαλλία για τον Ιανουάριο, όπως είχε γίνει και τον Δεκέμβριο...

Γκονσάλο Ιγκουαΐν

Σε 24 αγωνιστικές στην Serie A έχει πετύχει 24 γκολ και ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν δεν είναι απλά μόνο πρώτος σκόρερ στην Ιταλία, αλλά και σε όλη την Ευρώπη και οδεύει προς το "Χρυσό Παπούτσι".

Έχει αμφισβητηθεί πολύ. Ουσιαστικά μετά το Μουντιάλ 2014 βρέθηκε εκτός πλάνων της εθνικής ομάδας. Είναι αλήθεια πως είχε χάσει αρκετές ευκαιρίες που δεν χάνονται για την κλάση του και η ψυχολογία του ήταν κάκιστη.

Δεν κλήθηκε τον Οκτώβρη στα δύο πρώτα ματς των προκριματικών του Μουντιάλ 2018 και η Αργεντινή δεν σκόραρε. Ήττα με 0-2 από το Εκουαδόρ στο Μπουένος Άιρες και 0-0 με την Παραγουάη στην Ασουνσιόν.

Ο Κάρλος Τέβες είναι δεδομένο πως για βασικός στην εθνική ομάδα... δεν είναι, ενώ ο Αγκουέρο έχει πολλά προβλήματα τραυματισμών και επίσης δεν είναι κλασικό στράικερ. Αν είναι σε καλή κατάσταση μπορεί να παίξει μαζί με τον Ιγκουαΐν (φυσικά επέστρεψε στην εθνική ομάδα), αλλά τα σενάρια για την 11άδα είναι πολλά.

Στη Νάπολι ο Μαραντόνα λατρεύτηκε, πήρε πρωτάθλημα και ο Ιγκουαΐν βρίσκεται στην κατάλληλη ομάδα για την αναγέννησή του. Οι "παρτενοπέι" είναι στην κορυφή της Serie A, έχοντας 8 σερί νίκες, επίδοση που έσπασε το ρεκόρ επί Μαραντόνα. Ο Ιγκουαΐν έχει σκοράρει στα 7 από αυτά τα 8 ματς, πετυχαίνοντας 10 γκολ.

Αργεντινή, η επόμενη παγκόσμια πρωταθλήτρια

Πάουλο Ντιμπάλα

Η Νάπολι το βράδυ του Σαββάτου παίζει ντέρμπι κορυφής στο Τορίνο με την Γιουβέντους, η οποία έχει 2 βαθμούς λιγότερους και προέρχεται από σερί 14 νικών. Κορυφαίος παίκτης της είναι επίσης ένας Αργεντινός, ο Πάουλο Ντιμπάλα.

Δεύτερος σκόρερ της Serie A, πίσω από τον Ιγκουαΐν, με 13 γκολ και τον 23άχρονο να θεωρείται από πολλούς ως η πιο καλή, η πετυχημένη μεταγραφή του περασμένου καλοκαιριού στον πλανήτη.

Με δικό του γκολ η "Γιούβε" νίκησε την Ρόμα, με δικό του και τη Μίλαν, σκόραρε και κόντρα στην Λάτσιο και κόντρα στην Φιορεντίνα και κόντρα στην Ίντερ.

Το αριστερό του πόδι είναι "μαγικό", ο Ντιμπάλα είναι επιθετικός που μπορεί να παίξει στράικερ, δεύτερος επιθετικός, εξτρέμ και επιτελικός μέσος. Όπως ο Λιονέλ Μέσι, δεν είναι μόνο το σκοράρισμα το μεγάλο του όπλο, αλλά και η δημιουργία. Στο πρωτάθλημα, εκτός από 13 γκολ έχει και 8 ασίστ!

Μέχρι το Μουντιάλ του 2018 έχει μπροστά του περισσότερο από δύο γεμάτες σεζόν για να αποκτήσει περισσότερες εμπειρίες σε υψηλό επίπεδο και να βελτιώσει ακόμη περισσότερο το παιχνίδι του. Στα 3 τελευταία ματς των προκριματικών έκανε τις 3 πρώτες του εμφανίσεις με την εθνική Αργεντινής, όλες ως αλλαγή.

TURIN, ITALY - NOVEMBER 21:  Paulo Dybala of Juventus FC celebrates after scoring the opening goal during the Serie A match between Juventus FC and AC Milan at Juventus Arena on November 21, 2015 in Turin, Italy.  (Photo by Valerio Pennicino/Getty Images)
TURIN, ITALY - NOVEMBER 21: Paulo Dybala of Juventus FC celebrates after scoring the opening goal during the Serie A match between Juventus FC and AC Milan at Juventus Arena on November 21, 2015 in Turin, Italy. (Photo by Valerio Pennicino/Getty Images) GETTY IMAGES

Ρίβερ Πλέιτ

Η καλύτερη ομάδα εκτός Ευρώπης τα τελευταία δύο χρόνια ήταν η Ρίβερ Πλέιτ. Κατέκτησε πρωτάθλημα, Copa Sudamericana και Copa Libertadores, ενώ έφτασε στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων, όπου έχασε τον Δεκέμβρη από την Μπαρτσελόνα.

Ο Ραμίρο Φούνες Μόρι ήταν το μεγάλο δημιούργημα των ακαδημιών, πλέον παίζει στην Έβερτον και πραγματοποιεί πολύ καλές εμφανίσεις. Αυτόν παρτενέρ είχε ο Οταμέντι στο κέντρο της άμυνας στο τελευταίο ματς της Αργεντινής, στο οποίο νίκησε με 1-0 στην Κολομβία.

Δεξί μπακ ήταν ο Γκαμπριέλ Μερκάδο, επίσης παίκτης με τον οποίο βασικό πήρε τα τρόπαια η Ρίβερ, ενώ και ο Χόναταν Μαϊδάνα ήταν στην αποστολή, το "τέρας" που έπαιζε δίπλα στον Φούνες Μόρι στους "μιγιονάριος".

Ο Ρόχο της ManUtd ήταν αριστερό μπακ, αλλά ο Λεονέλ Βανχιόνι αναμένεται το καλοκαίρι να υπογράψει στη Μίλαν και αποτελεί άλλη μία καλή λύση.

Ο Ματίας Κρανεβίτερ θεωρείται ο νέος Μαστσεράνο, είναι πλέον παίκτης της Ατλέτικο, άφησε την Ρίβερ μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων και ακόμη δεν έχει κάνει το ντεμπούτο του με τους "ροχιμπλάνκος" λόγω ενός προβλήματος τραυματισμού.

Αργεντινή, η επόμενη παγκόσμια πρωταθλήτρια
2015 GETTY IMAGES

Μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια, μέσω των προκριματικών του Μουντιάλ, ο Χεράρδο Μαρτίνο καλείται να δημιουργήσει την ομάδα που στα τελικά της Ρωσίας θα είναι έτοιμη να αγωνιστεί ως το απόλυτο φαβορί.

Μαζί με τον Αγκουέρο φυσικά, οι Μέσι, Ντιμπάλα, Ιγκουαΐν και Ντι Μαρία είναι ένας συνδυασμός... διαμαντιών που δεν βρίσκονται σε καμία άλλη εθνική ομάδα.

Μαζί με παίκτες όπως οι Φούνες Μόρι, Οταμέντι, Μαστσεράνο, Λούκας Μπίγλια, Μπανέγα, Ρόχο, αλλά και Ικάρντι, Παστόρε, Σαμπαλέτα, Γκαϊτάν, Λαμέλα, Κορέα, μπορούν, αν γίνουν ομάδα, να φέρουν την Αργεντινή στην κορυφή για πρώτη φορά μετά το 1986.

Αργεντινή, η επόμενη παγκόσμια πρωταθλήτρια
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ