OPINIONS

Οι "πράσινοι" επιλέγουν να μην κοιτάξουν δίπλα τους

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΡΒΙΣΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΡΒΙΣΗΣ / EUROKINISSI) ΕUROKINISSI

Ο Μπάμπης Τσιμπίδας γράφει για την επιλογή των ανθρώπων του Παναθηναϊκού να αγνοούν συστηματικά τους παίκτες που προέρχονται από τη Super League.

Είναι γεγονός ότι είναι δυσάρεστο αυτές τις μέρες να είσαι οπαδός του Παναθηναϊκού. Ακούς ή διαβάζεις στα ρεπορτάζ των άλλων μεγάλων της χώρας για τις μεταγραφές ή τους παίκτες που απασχολούν και σε πιάνει θλίψη. Ακόμα και αν δεν πρόκειται για διάσημα ονόματα, πάντα υπάρχει η προσδοκία για αυτά που θα βγουν στο χορτάρι.

Αντίθετα, στον Παναθηναϊκό επικρατεί νηνεμία. Κάτι πήγε να κινηθεί με τους εξτρέμ από τη Βρετανία (Μ ίκι Τζόνστον, Λούις Μόργκαν, Ρολάντο Άαρονς, Καλούμ Ρόμπερτς), όμως ο... μεταγραφικός άνεμος κόπασε σύντομα. Άλλωστε από τη διοίκηση έλεγαν ότι δεν βιάζονται για τις κινήσεις τους, δεν έχουν ορίσει χρονοδιαγράμματα και ο σκοπός είναι να ενισχύσουν το ρόστερ με τις προϋποθέσεις που έχουν θέσει.

Τι σημαίνει η "διαρροή" σε πιο ελεύθερη μετάφραση; Πως για την ώρα δεν υπάρχει κάποια υπόθεση που να έχει μπει στο τελικό στάδιο. Ο Νίκος Νταμπίζας συζητάει με ατζέντηδες, αλλά απέχει από την επίτευξη συμφωνίας. Ούτε σκοπεύει να βιαστεί, αφού ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού λειτουργεί με τους δικούς του ρυθμούς, όπως σας εξήγησε το Sport24.gr στο θέμα που δημοσίευσε τη Δευτέρα.

ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥ

Κατά κύριο λόγο, ο Νταμπίζας δραστηριοποιείται στη Βρετανία και στην Κύπρο. Τουλάχιστον, μέχρι τώρα οι περισσότεροι στόχοι προέρχονται από τις δύο αγορές. Αυτό δεν είναι παράλογο, αφού ο Νταμπίζας έχει περάσει από τα μεγάλα νησιά, ξέρει πρόσωπα και πράγματα και έχει αποκτήσει τις προσβάσεις του. Είναι φυσιολογικό να εκτιμά ότι σε ένα περιβάλλον που γνωρίζει, θα ψωνίσει με μεγαλύτερη ασφάλεια και με ευνοϊκή σχέση ποιότητας - τιμής.

Ωστόσο, κατά την άποψη του υπογράφοντος, είναι λάθος η συστηματική αγνόησή του ελληνικού πρωταθλήματος. Στη Super League υπάρχουν ευκαιρίες από τις οποίες ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να ωφεληθεί. Παίκτες οι οποίοι έχουν δείξει τις ικανότητες τους και δεν θα αποτελούσαν στοιχήματα. Όμως, οι "πράσινοι" επιλέγουν να μην ασχολούνται με τη γειτονιά τους και κοιτάνε σε πιο μακρινές περιοχές για να βρουν αυτό που θέλουν.

Ασφαλώς, ο Νταμπίζας και ο Δώνης έχουν δικαίωμα να σχεδιάσουν τη στρατηγική τους κατά το δοκούν. Θα την υλοποιήσουν και μετά θα κριθούν από τον κόσμο και τον Τύπο, γιατί η αλήθεια είναι ότι ο ιδιοκτήτης και η διοίκηση δεν σκοπεύουν να διατυπώσουν κριτική, ακόμα και αν θεωρούν πως κάτι πάει στραβά. Στη στρατηγική που έχουν καθορίσει ο τεχνικός διευθυντής και ο προπονητής, η Ελλάδα δεν φαίνεται να παίζει κάποιο ρόλο.

ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΜΑΖΟΥΡΕΚ

Ένα επιχείρημα που προβάλλεται συχνά είναι ότι οι παίκτες τους οποίους μπορεί να πάρει ο Παναθηναϊκός από το ελληνικό πρωτάθλημα, δεν είναι καλύτεροι από αυτούς που έχει. Αυτό δεν είναι απόλυτο. Ειδικά φέτος, το ρόστερ του Παναθηναϊκού δεν έχει σχέση με των προηγούμενων ετών, ώστε να σνομπάρει με ευκολία ελεύθερους από άλλες ομάδες, οι οποίες τερμάτισαν ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα.

Για παράδειγμα, ο Φράνκο Μάζουρεκ ήταν ένας χαφ με χαρακτηριστικά που δεν διέθετε ο Παναθηναϊκός. Ο Αργεντινός έμεινε ελεύθερος από τον Παναιτωλικό και απασχόλησε τους "πράσινους", οι οποίοι προτίμησαν να μην κάνουν πρόταση. Το γιατί είναι άγνωστο. Δεν είναι ότι στο έμψυχο δυναμικό υπάρχουν πολλοί δημιουργοί και καλοί χειριστές της μπάλας, ώστε ο Μάζουρεκ να μοιάζει με πολυτέλεια. Τελικά, ο Μάζουρεκ από το Αγρίνιο μετακόμισε στη Σόφια της Βουλγαρίας και ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να ψάχνει έναν box to box που θα προωθεί το παιχνίδι του...

Σίγουρα, οι παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά δύσκολα θα βρεθούν στο ελληνικό πρωτάθλημα και θα είναι διαθέσιμοι με χαμηλό κόστος. Όμως, συχνά κυκλοφορούν ποδοσφαιριστές οι οποίοι μπορούν να δώσουν λύσεις σε προσιτές τιμές και δεν θα χρειαστούν περίοδο προσαρμογής. Ο Παναθηναϊκός έχει την ευχέρεια να μην... ξανοιχτεί στις πέντε ηπείρους και στις εφτά θάλασσες για ένα συμπλήρωμα στο ρόστερ. Αρκεί να στρέψει την προσοχή του δίπλα του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ