OPINIONS

Ο Ζαχίντ, ο Νούνες, ο "Ζάγα" και τα άλλα παιδιά...

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ / ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΦΕΝΛΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ / ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΦΕΝΛΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Μπάμπης Τσιμπίδας γράφει για τους ποδοσφαιριστές που του έκαναν εντύπωση με την παρουσία τους στο σαββατιάτικο φιλικό του Παναθηναϊκού και κάνει μία πρόβλεψη για τον Σωκράτη Διούδη.

Αν δεν τραυματιζόταν ο Γιάννης Μπουζούκης, η νίκη του Παναθηναϊκού επί της Φένλο με 1-0 δεν θα απασχολούσε πολύ την επικαιρότητα. Ωστόσο, ο 21χρονος επιτελικός χαφ υπέστη διάστρεμμα β' βαθμού στον αριστερό αστράγαλο μετά από ένα σκληρό (και αχρείαστο) μαρκάρισμα από αμυντικό των γηπεδούχων και προσωρινά "πάγωσαν" όλοι, τόσο στο γήπεδο όσο και στις τηλεοράσεις τους. Ευτυχώς, όμως, η ζημιά ήταν σχετικά μικρή και ο Μπουζούκης θα είναι διαθέσιμος στην πρεμιέρα της Superleague το Σαββατοκύριακο 24-25 Αυγούστου.

Το παιχνίδι δεν χρήζει περαιτέρω ανάλυσης σε συνολικό επίπεδο, όπως άλλωστε παραδέχτηκε ο Γιώργος Δώνης. " Το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν έχει ιδιαίτερο νόημα για εμάς γιατί ήταν σε ένα πλαστικό γήπεδο που δεν μας δίνει απολύτως τίποτα, γιατί δεν κάνουμε και αυτά που μαθαίνουμε στην προπόνηση" ανέφερε ο προπονητής του Παναθηναϊκού και σε αυτό το σημείο πρέπει να μπει μία άνω τελεία. Αν ο Δώνης έκρινε ότι ο Παναθηναϊκός δεν έπρεπε να παίξει σε πλαστικό χλοοτάπητα, τότε κακώς πραγματοποιήθηκε αυτό το παιχνίδι και οι παίκτες εκτέθηκαν εντελώς αχρείαστα σε κινδύνους, με αποτέλεσμα να σημειωθεί η απώλεια του Μπουζούκη.

Αυτό που έχει την αξία του στο τέταρτο φιλικό του Παναθηναϊκού κατά την καλοκαιρινή προετοιμασία του, είναι οι εντυπώσεις από ορισμένους παίκτες. Νέους ηλικιακά ή νέους στην ομάδα, τους οποίους δεν γνωρίζει ο κόσμος και περιμένει να τους μάθει σε πρώτη φάση από τα ανεπίσημα παιχνίδια. Ας πάμε να καταγράψουμε αυτά που είδαμε το απόγευμα του Σαββάτου στο "De Koel", την έδρα της Φένλο.

ΓΚΙΑΣ ΖΑΧΙΝΤ: Αρκούν μερικά βλέμματα για να φανεί ότι ο Νορβηγός έχει εξαιρετική τεχνική και χειρίζεται επιδέξια τη μπάλα. Οι πάσες του, τα κοντρόλ του και οι εκτελέσεις στις στατικές φάσεις ήταν ενδεικτικά της αξίας του. Προς το παρόν, ο Ζαχίντ δεν έχει καλή φυσική κατάσταση και δεν μπορεί να ακολουθήσει το τέμπο του παιχνιδιού. Όμως, μόλις φορμαριστεί, τότε θα δώσει πολλά στον Παναθηναϊκό στη δημιουργία και στην εκτέλεση. Για τους λάτρεις της λεπτομέρειας, αξίζει να παρατηρήσουν τον τρόπο που κινείται ο Ζαχίντ όταν δεν έχει τη μπάλα, πως τοποθετείται μεταξύ των γραμμών για να υποδεχτεί την πάσα και πως αντιλαμβάνεται που θα συντρέχουν προϋποθέσεις για ευκαιρία.

ΖΟΑΟ ΝΟΥΝΕΣ: Εκ πρώτης όψεως, ο Πορτογάλος στόπερ δείχνει ένας κοντρολαρισμένος ποδοσφαιριστής. Δεν είναι ο αμυντικός τοπ επιπέδου, που θα "καθαρίσει" τα πάντα στο έδαφος και στον αέρα, αλλά έχει χαρακτηριστικά που λείπουν από το ρόστερ, όπως το ύψος, η δύναμη και η αλτικότητα. Δεν άφηνε τον αντίπαλο επιθετικό να γυρίσει μέτωπο προς την εστία, προσπαθούσε να βγει πρώτος στη μπάλα και έχει τη διαγώνια κίνηση για να κλείσει σωστά στην άμυνα όταν υπήρχε ρήγμα από τα άκρα. Βέβαια, εννοείται πως η αξιοπιστία του θα κριθεί από τη διάρκεια του.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΛΟΒΟΣ: Ακόμα δεν έχει προσαρμοστεί και αυτό αδικεί την προσπάθεια του. Ο Κολοβός είναι δραστήριος, παίρνει πρωτοβουλίες, αλλά δεν συγχρονίζεται με τους συμπαίκτες του. Θα το βρει μέσα από τις προπονήσεις και τα παιχνίδια και τότε θα φανεί στο χορτάρι ο κόπος που καταβάλλει σε κάθε ματς.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΑΓΑΡΙΤΗΣ: Άγνωστος στο ευρύ κοινό ως ποδοσφαιρικό "πακέτο", αφού πλέον στα ονόματα των μικρών του Παναθηναϊκού έχουν εντρυφήσει οι περισσότεροι. Περνάει απαρατήρητο, αλλά στην προετοιμασία ουσιαστικά ο Ζαγαρίτης είναι ο αναπληρωματικός του Εμμάνουελ Ινσούα και μέχρι τώρα έχει ανταποκριθεί ικανοποιητικά, όταν πέρασε ως αλλαγή του Αργεντινού. Διόλου εύκολο για έναν παίκτη γεννημένο το 2001, ο οποίος πριν δύο χρόνια έπαιζε ως αριστερός εξτρέμ και πέρυσι μεταμορφώθηκε σε μπακ-χαφ στην Κ19. Ο Ζαγαρίτης έχει τσαμπουκά, δεν φοβάται τα δυνατά μαρκαρίσματα και λειτουργεί αποτελεσματικά στην άμυνα. Επιθετικά παίρνει πρωτοβουλίες και δεν κρύβεται. Έχει ενδιαφέρον αν ο Δώνης θα στηρίξει τον "Ζάγα" ως εναλλακτική του Ινσούα και δεν θα εισηγηθεί άλλη μεταγραφή, αφού η μόνη άλλη λύση είναι ο Χατζηθεοδωρίδης.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΩΝΗΣ: Άλλος ποδοσφαιριστής στον ανασταλτικό τομέα. Έχει δουλέψει πολύ σε ατομικό επίπεδο και έχει βελτιώσει τη σωματική του κατάσταση. Είναι πιο δυνατός, πατάει πιο γερά και δεν διστάζει να τζαρτζαριστεί, κερδίζοντας τις μονομαχίες. Πέρυσι, είχε μικρή συνεισφορά στην αμυντική λειτουργία και αυτό κόστιζε όταν έπαιζε δίδυμο με τον Κουρμπέλη. Πρώτος αυτός το αντιλήφθηκε και διόρθωσε τις αδυναμίες του, κάτι που φάνηκε στο φιλικό με τη Φένλο όταν για 45 λεπτά έπαιξε άνετα ως αμυντικός χαφ.

ΤΑΣΟΣ ΧΑΤΖΗΓΙΟΒΑΝΗΣ: Τα προσόντα του τα ξέραμε, για την ψυχολογία του αμφιβάλλαμε. Μέχρι τώρα είχαμε την εντύπωση ότι ο Χατζηγιοβάνης ήταν εύθραυστος και όταν δεν είχε ρέντα, το έχανε. Στη φετινή προετοιμασία συμβαίνει κάτι διαφορετικό: η διαπραγμάτευση του Νταμπίζα με τον μάνατζερ του διεκόπη άδοξα, οργιάζουν οι φήμες ότι θα πάρει μεταγραφή στο εξωτερικό και η μεσοεπιθετική γραμμή γεμίζει με ποιοτικούς παίκτες (Μολό, Ζαχίντ, Κολοβός). Όμως, ο Χατζηγιοβάνης μοιάζει να μην δίνει... δεκάρα και συνεχίζει να έχει καλή απόδοση με τρεις ασίστ σε τέσσερα φιλικά και ένα πέναλτι που δεν του δόθηκε. Αξιοσημείωτη μεταβολή, αν μη τι άλλο...

ΑΡΓΥΡΗΣ ΚΑΜΠΕΤΣΗΣ: Εκεί που είχε μείνει πίσω στην ιεραρχία των επιθετικών, συγκριτικά με τους Βέργο και Εμμανουηλίδη, πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ στο φιλικό με τη Φένλο. Ο Καμπετσής το είχε ανάγκη, για να πιστέψει στον εαυτό του και να υπενθυμίσει στον προπονητή του ότι είναι εδώ. Ένα τέρμα δεν αλλάζει τη μοίρα του, αφού ο Καμπετσής πρέπει να προσπαθήσει πολύ περισσότερο, όμως μπορεί να αποτελέσει μία αρχή...

Τέλος, η μη αναφορά στον Σωκράτη Διούδη είναι σκόπιμη, διότι ήταν ο κορυφαίος του Παναθηναϊκού και αυτό έχει την καθολική αναγνώριση. Ο Διούδης δεν χρειάζεται ειδική μνεία και με την απόδοση του, θα αναγκάσει τον Νίκο Νταμπίζα να τον καλέσει πολύ σύντομα για να συζητήσουν για ένα νέο συμβόλαιο.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ