OPINIONS

Ο Παναθηναϊκός ήταν φαβορί και το έδειξε

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ / ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ / ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μπάμπης Τσιμπίδας γράφει για τη δίκαιη νίκη που πέτυχε ο Παναθηναϊκός, για την τύχη που βοήθησε και για την ωριμότητα που απέκτησαν οι οπαδοί με την ομάδα στο... χείλος του γκρεμού.

Οι φαλιρισμένοι τραγουδούν ακόμα… Ο Παναθηναϊκός της αβεβαιότητας, του σκοτεινού μέλλοντος, των αδρανοποιημένου μεγαλομετόχου, της ασυνέπειας στις πληρωμές, των φευγάτων παικτών, πήρε τη νίκη στο ντέρμπι.

Επικράτησε 1-0 του Ολυμπιακού και ήταν καλύτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού, δείχνοντας πως τουλάχιστον στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, ισχύει ο δικός του νόμος.

Ας μην τρέφει κανείς αυταπάτες. Το αποτέλεσμα το βράδυ του Σαββάτου δεν αλλάζει κάτι για τον Παναθηναϊκό και η σκληρή πραγματικότητα θα είναι παρούσα τη Δευτέρα.

Όμως, για το Σαββατοκύριακο οι παίκτες, ο Ουζουνίδης και οι συνεργάτες του, όσοι απέμειναν στη διοίκηση και κυρίως, οι οπαδοί, έχουν το δικαίωμα να πανηγυρίσουν!

Πρόκειται για μία σπουδαία και καθαρή νίκη, που επιτεύχθηκε ενάντια σε πολλές αντιξοότητες. Ενδεχομένως, εάν ο Ουζουνίδης είχε περισσότερες επιλογές στην επίθεση, ο Παναθηναϊκός να νικούσε με μεγαλύτερο σκορ.

Όμως, δεν χρειάζονται υποθέσεις. Διότι, η τύχη ήταν "πράσινη" στο τέλος και ο Ολυμπιακός δεν επωφελήθηκε από τις ευκαιρίες του, παρότι δεν δικαιούταν κάτι περισσότερο στο "Απόστολος Νικολαΐδης".

ΕΠΑΙΞΕ ΣΑΝ ΦΑΒΟΡΙ

Ο Ουζουνίδης έχει εξηγήσει ότι ο Παναθηναϊκός στην έδρα του είναι πάντα το φαβορί και πρέπει να συμπεριφέρεται ανάλογα. Κάτι που έπραξε από την αρχή του ντέρμπι, παίρνοντας τον έλεγχο και προσπαθώντας να επιτεθεί. Οι δύο πλευρές πίεσαν τον Ολυμπιακό και δημιούργησαν απειλητικές συνθήκες, αλλά υπήρξε πρόβλημα στη διάσπαση της άμυνας.

Ο Μολίνς ήταν μόνος και πάλευε με τους Σισέ και Ένχελς, οι Βιγιαφάνιες, Λουντ και Χίλιεμαρκ πάτησαν περιοχή μόνο σε δύο περιπτώσεις, όταν και δημιουργήθηκαν ευκαιρίες, ενώ οι στατικές φάσεις δεν απέδωσαν. Βέβαια, στο ίδιο χρονικό διάστημα ο Βλαχοδήμος δεν απειλήθηκε και επενέβη μόνο σε σέντρες ή σε εκτελέσεις φάουλ.

Πάντως, ήταν φανερό ότι όπως εξελισσόταν το παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός θα σκόραρε. Πράγματι, το δεύτερο ημίχρονο συνεχίστηκε όπως το πρώτο και στο 56’, ο Λουντ έκανε μία εκπληκτική προσπάθεια, συνδυάστηκε με τον Μολίνς και βρήκε τον αφύλακτο Βιγιαφάνιες, ο οποίος σκόραρε!

Το γκολ ήταν το επιστέγασμα της συνολικής προσπάθειας της ομάδας του Ουζουνίδη μέχρι τότε και χαρακτηρίζεται πέρα για πέρα δίκαιο…

ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΤΥΧΗ

Μετά το γκολ και με την είσοδο του Ανσαριφάρντ, οι ισορροπίες άλλαξαν. Με δύο επιθετικούς, η ομάδα του Λεμονή πίεσε και ο Παναθηναϊκός μαζεύτηκε για να κρατήσει το σκορ. Στάθηκε τυχερός στις φάσεις με την απόκρουση του Βλαχοδήμου στην εξ’ επαφής κεφαλιά του Ιρανού και στο μπουρδούκλωμα του Εμενίκε στο τέλος του παιχνιδιού. Αλλά, η τύχη κάτι του χρωστούσε από το ματς στη Λαμία. Το παιχνίδι έληξε, ο Παναθηναϊκός νίκησε και πλησίασε τις πρώτες θέσεις.

Δυστυχώς, δεν μπορεί να γίνει λόγος για διεκδίκηση του τίτλου, πρώτον λόγω της ιδιότυπης κατάστασης στο ιδιοκτησιακό και δεύτερον, εξαιτίας της αναποτελεσματικότητας μακριά από το "Απόστολος Νικολαΐδης". Είναι κρίμα, γιατί η ομάδα έχει δυνατότητες αλλά δεν έχει το περιθώριο να τις εξαντλήσει.

Όλοι στον Παναθηναϊκό έχουν το δικαίωμα να πανηγυρίσουν, να χαρούν και να κοιμηθούν χαρούμενοι. Το κέρδισαν στον αγωνιστικό χώρο και πρέπει να λάβουν την επιβράβευση τους. Ας ξεχαστούν για λίγο, να νιώσουν μία επίφαση της κανονικότητας.

Η ΕΞΕΔΡΑ ΩΡΙΜΑΣΕ

Ειδική μνεία επιβάλλεται να γίνει στους οπαδούς του Παναθηναϊκού. Η ατμόσφαιρα στις εξέδρες ήταν ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ. Το "Απόστολος Νικολαΐδης" ήταν μία πραγματική έδρα, μέσα σε φίλαθλα πλαίσια και χωρίς παρεκτροπές και οι παίκτες πήραν δύναμη από τον κόσμο. Είναι χαρακτηριστικό ότι για ακόμα ένα ματς, δεν άναψε ούτε ένας πυρσός…

Χρειάστηκε να φτάσει ο Παναθηναϊκός στο χείλος του γκρεμού, για να αποκτήσει ο κόσμος την ανάλογη ωριμότητα. Που αν υπήρχε στα προηγούμενα χρόνια, ενδεχομένως πολλά πράγματα να ήταν διαφορετικά.

Πλέον, το ζητούμενο είναι να σωθεί η επόμενη μέρα, με όποιον τρόπο μπορεί. Να εξασφαλίσει ο Παναθηναϊκός ένα μέλλον, γιατί απέδειξε ότι το αξίζει…

Photo credits: EUROKINISSI

Νίκη από τις ένδοξες πράσινες Glory Days! Δείτε το σχέδιο των footshirts!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Η τρομερή απόκρουση του Βλαχοδήμου στην κεφαλιά του Ανσαριφάρντ
Δύο σερί νίκες για Παναθηναϊκό απέναντι στον Ολυμπιακό μετά από 40 χρόνια
Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού
Με Βιγιαφάνιες ο Παναθηναϊκός 1-0 τον Ολυμπιακό
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ