OPINIONS

Ο Παναθηναϊκός έχει τη βάση για το μέλλον

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μπάμπης Τσιμπίδας υπενθυμίζει ότι είναι αναγκαία η αλλαγή σελίδας στο ιδιοκτησιακό της ΠΑΕ και τονίζει ότι η μεταβίβαση των μετοχών εξαρτάται πλέον από τον Πιεμπονγκσάντ.

Το απόγευμα της Κυριακής (22/4) οι φίλοι του Τριφυλλιού έκαναν ένα διάλειμμα από τις εξελίξεις στο ιδιοκτησιακό, προκειμένου να δουν την αναμέτρηση της Νέας Σμύρνης.

Ασφαλώς, η αγωνία τους σχετίζεται με την αποφυγή του υποβιβασμού και με την αλλαγή σελίδας στην ΠΑΕ, όμως πάντα το ποδόσφαιρο καταφέρνει να… κλέβει - έστω και προσωρινά - τις εντυπώσεις.

Ο Παναθηναϊκός και ο Πανιώνιος δεν είχαν ουσιαστικό βαθμολογικό κίνητρο και είχαν τη δυνατότητα να παίξουν χωρίς άγχος.

Αναμφίβολα, όταν μία ομάδα αγωνίζεται χωρίς πίεση, αποδίδει καλύτερα και μπορεί να δημιουργήσει λανθασμένες εντυπώσεις για την αξία και τις ελλείψεις της. Κάτι ανάλογο έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν και όταν το ίδιο σύνολο δοκιμάστηκε σε συνθήκες πρωταθλητισμού, απέτυχε παταγωδώς και φανέρωσε μεγάλες αδυναμίες.

Επομένως, θα είναι λάθος να γίνουν διαπιστώσεις για το ρόστερ του Παναθηναϊκού με βάση τις τελευταίες αγωνιστικές. Αφενός γιατί δεν υπάρχει κανονικότητα στην προετοιμασία του Ουζουνίδη (αποχή, τριβή των παικτών με τη διοίκηση, παίκτες χωρίς συγκέντρωση κ.α.) και αφετέρου, διότι οι ποδοσφαιριστές δεν έχουν σκοπό στο παιχνίδι τους και δεν διεκδικούν έναν στόχο.

Από την άλλη, όμως, είναι θεμιτή η εξαγωγή μερικών συμπερασμάτων, πάντα με μέτρο. Ο Παναθηναϊκός διαθέτει καλούς παίκτες, οι οποίοι υπό άλλες προϋποθέσεις θα ήταν ανταγωνιστικοί στη φετινή σεζόν. Το τι θα πετύχαιναν είναι μία άλλη κουβέντα, αλλά αυτό δεν το αρνείται κανένας. Εννοείται πως υπάρχουν κενά σε συγκεκριμένη θέσεις, όπως του επιθετικού ή ενός δημιουργικού χαφ, αλλά αυτά καλύπτονται.

Είναι σημαντικό για τον νέο ιδιοκτήτη της ΠΑΕ (αν ολοκληρωθεί η μεταβίβαση των μετοχών) να παραλάβει μία ομάδα με έναν «κορμό». Να μην ψάχνεται να φτιάξει ένα ρόστερ από την αρχή, αλλά να ενισχύσει το ήδη υπάρχον, παράλληλα με την εξυγίανση της εταιρίας. Ο Παναθηναϊκός έχει τη «μαγιά» και η ύπαρξη της διευκολύνει την κατάσταση.

ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΪΛΑΝΔΟ

Το σκορ στη Νέα Σμύρνη έχει μικρή σημασία. Το μείζον είναι η διαπραγμάτευση μεταξύ του Αλαφούζου και του Πιεμπονγκσάντ. Διότι ο Παναθηναϊκός επείγεται να καταλήξει σε έναν επιχειρηματία ο οποίος θέλει να επενδύσει και να εκμεταλλευτεί τη δυναμική και το μέγεθος του Συλλόγου.

Δεν έχει το περιθώριο να συνεχίσει με τον Αλαφούζο, ο οποίος έχει κηρύξει στάση πληρωμών και προσπαθεί να τον ξεφορτωθεί, χωρίς να ανταποκρίνεται στα στοιχειώδη.

Μετά το άτυπο (και ανούσιο) "bras de fer" του Σαββατοκύριακου, επιβάλλεται να ξαναμπούμε στην ουσία. Ο Αλαφούζος δεσμεύτηκε δημοσίως ότι αποδέχεται την έγγραφη δεσμευτική προσφορά του Πιεμπονγκσάντ και μέχρι στιγμής, έπραξε το χρέος του.

Πλέον, εναπόκειται στον Ταϊλανδό να έρθει στην Αθήνα και να ολοκληρώσει τη συμφωνία. Άλλωστε, οι όροι που έχει θέσει, έγιναν δεκτοί από τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ.

Από εκεί και πέρα, αν στα συμβόλαια παρουσιαστούν άλλες παράμετροι από τη δεσμευτική προσφορά, τότε ο Πιεμπονγκσάντ έχει την ευχέρεια να τις αποκαλύψει. Να δοθούν στη δημοσιότητα τα δύο έγγραφα και να τα συγκρίνουμε όλοι και να επικρίνουμε τον Αλαφούζο για την υποκριτική του στάση και για την προσπάθεια του να ξεγελάσει τους πάντες.

Αλλά, μέχρι να συμβεί αυτό, είμαστε υποχρεωμένοι να περιμένουμε την κατάληξη των συζητήσεων. Απλά είναι τα πράγματα και σύντομα θα ξεκαθαρίσουν…

Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης είναι ο πιο αδικημένος προπονητής στη σύγχρονη ιστορία του Παναθηναϊκού. Δεν του δόθηκε η δυνατότητα να εργαστεί υπό φυσιολογικές συνθήκες και να διεκδικήσει αυτά που επιτάσσει το μέγεθος του Συλλόγου.

Αντίθετα, ο Ουζουνίδης ανέλαβε αρμοδιότητες που δεν αναλογούν στη θέση του (αν και μερικές φορές, τις επεδίωξε και έσφαλλε), κάλυψε τη διοικητική ανυπαρξία και συγκράτησε την ομάδα, που χωρίς αυτόν θα είχε διαλύσει.

Είναι πρώιμο να αναλύσουμε το σχέδιο του νέου ιδιοκτήτη, διότι δεν ξέρουμε ποιος θα είναι. Ο Πιεμπονγκσάντ εμφανίζεται ως επικεφαλής ενός επενδυτικού σχήματος, στο οποίο δεν γνωρίζουμε τους υπόλοιπους συμμετέχοντες και αγνοούμε ποιος θα εφαρμόσει το πλάνο του fund.

Το θετικό είναι ότι ο Ταϊλανδός έχει διασυνδέσεις στα προηγμένα πρωταθλήματα και έχει την άνεση να προσλάβει έναν επαρκή επαγγελματία, εγνωσμένης αξίας.

Όμως, ο Μαρίνος Ουζουνίδης δικαιούται μία ευκαιρία να δουλέψει στον κανονικό Παναθηναϊκό και να δοκιμαστεί στον πραγματικό του ρόλο, στην προπονητική.

Το θετικό με τον Πιεμπονγκσάντ είναι ότι λειτουργεί ευέλικτα και προτιμά να συνεργάζεται με ανθρώπους που έχουν δεσμούς με τις ομάδες. Το απέδειξε εσχάτως στη Μουσκρόν και εφόσον πάρει τις μετοχές του Παναθηναϊκού, θα αντιληφθεί τι συμβαίνει…

Photo credits: eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ