OPINIONS

Να πας σε μάγισσες, σε χαρτορίχτρες

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (10η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPER LEAGUE) (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (10η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPER LEAGUE) (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ EUROKINISSI

Ο Μπάμπης Τσιμπίδας ψάχνει στη σφαίρα του μεταφυσικού την απάντηση για τη μεταμόρφωση του Παναθηναϊκού στην επαρχία και στέκεται στη δυσάρεστη βεβαιότητα που επικρατεί πλέον.

Πως το είπε ο Ουζουνίδης στη συνέντευξη Τύπου; " Κάτι θα γίνει και θα το φάμε" , ανέφερε, εννοώντας ότι ένιωθε μία... δυσάρεστη σιγουριά ότι ο Παναθηναϊκός θα δεχτεί γκολ για άλλη μία φορά στην επαρχία. Διότι έχει δει την ομάδα του να βρίσκεται πίσω στο σκορ ή να ισοφαρίζεται με κάθε πιθανό και απίθανό τρόπο. Επειδή είναι εντυπωσιακή η συνέπεια με την οποία ο Βλαχοδήμος μαζεύει τη μπάλα από τα δίχτυα του, όταν αγωνίζεται εκτός έδρας.

Βέβαια, για να τα λέμε όλα, η μοίρα που ταλαιπωρεί τον Παναθηναϊκό μακριά από το "Απόστολος Νικολαΐδης", τον έχει προφυλάξει στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Εναντίον του Ολυμπιακού, ο Παναθηναϊκός δικαιούταν τη νίκη, αλλά είχε και την τύχη που τόσο του έλειψε εναντίον της Λαμίας. Ωστόσο, στην περιφέρεια η ειμαρμένη το έχει παρακάνει σε βάρος του "τριφυλλιού"...

Ούτε ο Δημήτρης Κουρμπέλης κατάφερε να δώσει μία πειστική εξήγηση. Γενικά και αόριστα, επισήμανε ότι το πρόβλημα είναι ψυχολογικό. Είναι προφανές ότι ο αρχηγός του Παναθηναϊκού δεν ξέρει τι συμβαίνει και θα ήταν παράλογο να το γνωρίζει εκείνος, όταν δεν το έχουν εντοπίσει ο προπονητής και οι συνεργάτες του.

Ωστόσο, αυτό που έχει σημασία είναι ότι έχει επικρατήσει η σιγουριά πως εκτός έδρας, ο Παναθηναϊκός θα δεχτεί γκολ. Το πιστεύει αυτός, το πιστεύει και ο αντίπαλος, τόσο έντονα που καταντάει σε σημείο αυθυποβολής. Μάλιστα, το συναίσθημα εντείνεται όσο το ματς πλησιάζει στη λήξη του και όλοι περιμένουν ότι... τώρα θα γίνει η στραβή. Και συνήθως, γίνεται...

ΔΕΣ ΤΗΝ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΝΗ ΣΦΑΙΡΑ

Άραγε, έχει νόημα να αναλύσουμε με αγωνιστικούς όρους την εμφάνιση του Παναθηναϊκού; Μήπως ο Ουζουνίδης δεν έχει δοκιμάσει τα πάντα τους μήνες που προπονεί την ομάδα; Έχει επιχειρήσει πολλές δοκιμές, όχι τόσο σε συστήματα, όσο σε προσεγγίσεις ή σε προσαρμογές. Δεν έχει αφήσει κάτι που να μην το εξετάσει και λογικά, δεν θα υπάρχουν πολλά που να μπορεί να κάνει.

Πόσοι διαφορετικοί παίκτες έχουν χρησιμοποιηθεί; Σίγουρα, περισσότεροι απ' όσοι θα ήταν το φυσιολογικό, είναι η απάντηση, με δεδομένες τις μεταβολές στο ρόστερ του Παναθηναϊκού τον τελευταίο χρόνο. Αλλά, ούτε και οι συνεχόμενες εναλλαγές έπιασαν τόπο και η κατάσταση παραμένει... μία από τα ίδια.

Οπότε, τι φταίει; Τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε; Έλα, ντε... Η υπόθεση σηκώνει πολλή κουβέντα, ο καθένας θα εκφράσει μία άλλη άποψη και σίγουρα, δεν θα προκύψει αποτέλεσμα. Είναι τόσο περίπλοκο και μπερδεμένο το ζήτημα, που όποιος καταπιαστεί μαζί του είναι πιθανόν να παραφρονήσει, στην προσπάθεια του να φτάσει στις απαντήσεις.

Είναι τόσο ανεξήγητο το φαινόμενο, που μοιάζει περισσότερο λογικό να αναζητήσει κάποιος τις λύσεις στα... χαρτιά και στη... μαγεία. Να ψάξει σε μία κρυστάλλινη σφαίρα για να δει τι δεν πάει καλά και πως θα το διορθώσει, μιας και η λογική και η ανάλυση έχουν αποτύχει μέχρι τώρα. Άλλωστε, όταν κάτι δεν δουλεύει φυσιολογικά, στο τέλος καταλήγει στον παραλογισμό...

ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ

Από εκεί και πέρα, ασφαλώς δεν είναι λύση να το ρίξουμε σε βασκανίες και σε κατάρες. Παρότι ο πειρασμός είναι μεγάλος για μία τέτοια επιλογή. Όχι, επιβάλλεται ο Ουζουνίδης και οι συνεργάτες του να εξαντλήσουν τα μυαλά τους και να επεξεργαστούν τις λύσεις. Όπως αυτοί πιστώνονται το "κάστρο" της Λεωφόρου, αυτοί χρεώνονται την κακή συγκομιδή του Παναθηναϊκού στην επαρχία. Διότι τρεις ήττες και δύο ισοπαλίες σε πέντε παιχνίδια, είναι ένας απολογισμός που δεν τιμάει κανέναν στην ομάδα.

Φυσικά, δεν έχει νόημα να συζητάμε εάν οι παίκτες του Παναθηναϊκού είναι καλοί. Τα αρνητικά αποτελέσματα (και τα ξημερώματα, που λέει το τραγούδι...) δίνουν δικαιώματα, αλλά δεν αναιρούν ότι το ρόστερ του Παναθηναϊκού διαθέτει ποιότητα. Ας μην πάμε στο άλλο άκρο, της ισοπέδωσης των πάντων και της απαξίωσης.

Οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού έχουν ικανότητες και είναι οι ίδιοι που έχουν δημιουργήσει το εξαιρετικό σερί στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και που έχουν νικήσει τα περισσότερα ντέρμπι, υπό την καθοδήγηση του Μαρίνου Ουζουνίδη. Εκτός αν πρόκειται για part time καλούς παίκτες και συνεπώς, δεν χρειάζεται να συνεχίσουμε την κουβέντα. Επίσης, ακόμα και αν δεν κάνουν ένα καλό σύνολο, πάλι αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρόκειται για καλούς παίκτες. Δεν θα είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, ούτε η τελευταία.

Γενικότερα, ο Παναθηναϊκός στην επαρχία δεν αντέχεται άλλο... Πρέπει να αλλάξει αυτό που συμβαίνει και θα το πετύχουν μόνο οι άνθρωποι που εργάζονται στην ομάδα και κανένας άλλος. Δυστυχώς, οι απ' έξω δεν έχουμε ιδέα πως να βοηθήσουμε και στερούμαστε ρεαλιστικών προτάσεων. Το σίγουρο είναι πως ο "από μηχανής θεός" δεν πρόκειται να εμφανιστεί...

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ