OPINIONS

Κανείς δεν περίμενε κάτι παραπάνω

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΠΑΟΚ (Eurokinissi Sports-ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΠΑΟΚ (Eurokinissi Sports-ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μπάμπης Τσιμπίδας εξηγεί γιατί ο Παναθηναϊκός πήρε το καλύτερο που μπορούσε απέναντι στον ΠΑΟΚ και τονίζει την υποχρέωση των παικτών και του Αλαφούζου.

Επιτυχές ήταν το πρώτο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Μαρίνο Ουζουνίδη στην τεχνική ηγεσία, με τη νίκη με 1-0 επί του ΠΑΟΚ να έχει μεγάλη σημασία. Η επικράτηση δεν λύνει κάποιο από τα προβλήματα που υπάρχουν, αλλά επαναφέρει προσωρινά την ηρεμία και δίνει πίστωση χρόνο και ανοχή στον νέο προπονητή, ώστε να δουλέψει και να βελτιώσει την ομάδα.

Ξεκάθαρα, ο Παναθηναϊκός δεν είχε καλή απόδοση, αλλά αυτό ήταν αναμενόμενο. Κανένας δεν περίμενε η ομάδα που ηττήθηκε μεσοβδόμαδα με 2-1 από τον ΟΦΗ και που είναι σταθερά κακή το τελευταίο δίμηνο, να μεταμορφωνόταν ξαφνικά. Για αυτό, εξαρχής το ζητούμενο ήταν η κατάκτηση των τριών βαθμών, ώστε να κερδηθεί πολύτιμος χρόνος για όλους. Κάτι που τελικά συνέβη, έστω και με παράδοξο τρόπο…

Επίσης, δεν μπορούμε να σχηματίσουμε σαφή άποψη για το τακτικό πλάνο του Μαρίνου Ουζουνίδη, αφού ήταν το πρώτο παιχνίδι και ακόμα δεν ξέρει τους παίκτες του. Πρέπει να σημειώσουμε ότι εξουδετέρωσε το επιθετικό παιχνίδι του αντιπάλου, παρουσίασε μία συμπαγή ενδεκάδα και είχε πρώτο μέλημα τη διατήρηση του «μηδέν». Εκτιμώ πως με παρόμοιο σκεπτικό θα λειτουργήσει στα ματς του Δεκεμβρίου και από το νέο έτος, όταν και θα έχει περιθώριο στη διακοπή των Χριστουγέννων, θα δούμε τον Παναθηναϊκό του Ουζουνίδη.

Σε ατομικό επίπεδο, οι ποδοσφαιριστές έβγαλαν το ένστικτο της αυτοσυντήρησης. Κανένας δεν ήταν πολύ καλός, αλλά ακόμα και όσοι δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα, προσπάθησαν για το καλύτερο. Όλοι ήταν στην «τσίτα», μάρκαραν πολύ και κάλυψαν το έλλειμμα ενέργειας, ενώ απέφυγαν τις εξεζητημένες κινήσεις.

Βέβαια, το ζητούμενο είναι να «στρώσει» ο Παναθηναϊκός, γιατί δεν μπορεί να πάει σε πολλά παιχνίδια όντας στο «κόκκινο». Πρέπει να ρολάρει και να βελτιωθεί η αγωνιστική κατάσταση των παικτών, ώστε να επανέρθει ο ορθολογισμός και η ποδοσφαιρική λειτουργία.

Εν κατακλείδι, ο Παναθηναϊκός δεν εξέπληξε κανέναν με την απόδοση του, είχε μία λογική συνέχεια σε αυτό που δείχνει, αλλά κατέκτησε την υπερπολύτιμη νίκη. Χρειάζεται χρόνο για να διορθωθεί και νίκες για να τονώσει την αυτοπεποίθηση του. Η επιδίωξη του Ουζουνίδη είναι να τα πετύχει παράλληλα με τις συνεχόμενες υποχρεώσεις.

Την Πέμπτη, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τη Θέλτα στο τελευταίο ματς του ομίλου του Europa League. Πιθανότητες πρόκρισης δεν έχει, αλλά επιβάλλεται να διεκδικηθεί η νίκη για το πρεστίζ της ομάδας στην Ευρώπη και για τον προβιβασμό στη βαθμολογία της UEFA. Δεν δικαιούται κανείς στον Παναθηναϊκό να αδιαφορήσει, έχουν όλοι την υποχρέωση να σεβαστούν το κύρος του Panathinaikos.

Υ.Γ.: Επιμένω: δεν αρκεί η πρόσληψη του Ουζουνίδη στον Παναθηναϊκό. Πρέπει να υιοθετηθεί ένα ποδοσφαιρικό σχέδιο και να εφαρμοστεί. Το… άγνωστο με βάρκα την ελπίδα δεν αρμόζει στον Παναθηναϊκό. Ο Αλαφούζος οφείλει να σχεδιάσει και να εκτελέσει, επιλέγοντας και τους κατάλληλους συνεργάτες. Τον Ζιλμπέρτο, τον Σαραβάκο ή όποιον κρίνει αυτός.

Πηγή: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ