OPINIONS

Κανείς δεν ξέρει πού θα κάτσει η μπίλια

Κανείς δεν ξέρει πού θα κάτσει η μπίλια

Δυστυχώς, η αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΠΑΕ Παναθηναϊκός έχει συνδεθεί με άλλες επιχειρηματικές υποθέσεις και μέχρι τότε, ο Αλαφούζος θα διατηρήσει το κουμάντο. Γράφει ο Μπάμπης Τσιμπίδας.

Δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός για να διαπιστώσεις τη δυσπιστία των οπαδών του Παναθηναϊκού απέναντι στον Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ. Αφενός, με όσα έχουν βιώσει τον τελευταίο χρόνο δεν πιστεύουν τίποτα, έχοντας παρακολουθήσει το προηγούμενο της ΑΕΚ, αφετέρου την προκαλεί ο ίδιος ο Ταϊλανδός, εκπροσωπώντας ένα μυστικό επενδυτικό σχήμα.

Ακόμα και τα πιο λογικά ζητήματα σε μία σύνθετη διαπραγμάτευση, που δεν θα έπρεπε να εκπλήσσουν, αντιμετωπίζονται περίεργα. Όπως η προϋπόθεση των επενδυτών που συγκροτούν την "Pan Asia", οι οποίοι θέλουν να διασφαλίσουν τις άλλες δραστηριότητες τους πριν αναμειχθούν στον Παναθηναϊκό. Μία απολύτως φυσιολογική αντίδραση για επιχειρηματίες, οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με την Ελλάδα και κανέναν συναισθηματισμό για το Τριφύλλι.

Περαιτέρω, από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι η αλλαγή στο ιδιοκτησιακό θα μετατεθεί χρονικά. Μίνιμουμ για δύο εβδομάδες ακόμα, δεν θα ολοκληρωθεί το deal μεταξύ του Αλαφούζου και του Πιεμπονγκσάντ, αφού η πλευρά του δεύτερου ζήτησε περισσότερο χρόνο για να μελετήσει μερικά εταιρικά ζητήματα.

Βέβαια, εύκολα υποθέτουμε ότι η καθυστέρηση δεν οφείλεται σε θέματα που αφορούν τον Παναθηναϊκό. Άλλοι είναι οι πραγματικοί λόγοι και που έχουν να κάνουν με τα επαγγελματικά των ξένων επενδυτών στην Ελλάδα. Τα οποία δεν είναι γνωστά, από τη στιγμή που δεν γνωρίζουμε καν τα πρόσωπα...

Επομένως, δεν υπάρχει άλλη λύση από την υπομονή. Δύσκολη να την εφαρμόσεις, όταν έχεις κακοπάθει, αλλά δεν γίνεται αλλιώς. Μακάρι να τελείωνε η υπόθεση την Παρασκευή, αλλά εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα πάρει παράταση. Όσο για την κατάληξη; Αυτή δεν μπορεί να την προβλέψει κανένας, επειδή δεν εξαρτάται μόνο από τον Παναθηναϊκό.

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΤΟ ΜΑΖΕΨΕΙ

Δεν χρειάζεται άλλη μία ανάλυση για τη ζημιά που έχει προκαλέσει ο Γιάννης Αλαφούζος στον Παναθηναϊκό. Έχει καταγραφεί απ' όλους, ακόμα και από όσους τον αντιμετωπίζουν με συμπάθεια. Ο Αλαφούζος σε ένα διαφορετικό ποδόσφαιρο, που δεν θα κυριαρχούσε το παρασκήνιο, δεν θα είχε βρεθεί σε αυτή τη θέση. Όμως, δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, έπρεπε να το περιμένει και έφτασε σε αυτό το σημείο με δική του ευθύνη και ειδικά με τις ενέργειες των τελευταίων μηνών.

Με τα δεινά που έχει φέρει στον Παναθηναϊκό, η ελάχιστη υποχρέωση του είναι να τον παραδώσει λειτουργικό. Η αλήθεια είναι ότι με τη συμπεριφορά του καθ' όλη τη σεζόν, κανείς δεν περίμενε την εξόφληση των παικτών. Τουλάχιστον, ο Αλαφούζος εξόφλησε τα οφειλόμενα, ανέθεσε τη διεύθυνση του ποδοσφαιρικού τμήματος σε έναν κανονικό τεχνικό διευθυντή και προσέλαβε έναν προπονητή ο οποίος έχει βιογραφικό. Πρόκειται για κινήσεις που δεν... ταιριάζουν στον Αλαφούζο του τελευταίου χρόνου.

Γενικότερα, ο Αλαφούζος δείχνει μία διάθεση να μαζέψει κάπως την κατάσταση. Πάντα σε σχέση με το ότι όλοι φοβόμασταν τα χειρότερα. Μακάρι να μην αλλάξει ξανά και να μην επηρεαστεί εάν κάτι στραβώσει με τον Πιεμπονγκσάντ. Να μην αδειάσει τον Νταμπίζα και τον Δώνη. Ασφαλώς, θα αναρωτηθεί κάποιος: βγαίνει η χρονιά με Αλαφούζο στην ιδιοκτησία; Δύσκολη απάντηση...

Υ.Γ.: Καλή επιτυχία στον Νταμπίζα, τον Δώνη, τους βοηθούς του, τους παίκτες και όλους τους εργαζομένους στον Παναθηναϊκό. Αναλαμβάνουν ένα δύσκολο έργο και μακάρι να το φέρουν σε πέρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ