OPINIONS

Τα χαιρετίσματα του Γκέκα

Τα χαιρετίσματα του Γκέκα
INTIME SPORTS

Την ώρα που η Εθνική Ελλάδας παίζει ουσιαστικά χωρίς σέντερ φορ, ο Φάνης Γκέκας είναι σε δαιμονιώδη φόρμα και από την πρώτη θέση των σκόρερς στην Γερμανία στέλνει... χαιρετίσματα στην παρεούλα.

Λίγες ώρες μετά το 2-1 της Ελλάδας με το Ισραήλ έγραφα για την παρέα με τον κωδικό "Κ", που κάνει το κουμάντο πια στην Εθνική του Σάντος, αναγκάζοντας τον Γκέκα και τον Κυργιάκο να τα παρατήσουν και να φύγουν...

Μερικές μέρες μετά έδωσα κι ένα σχόλιο για την στάσιμη καριέρα του Μήτρογλου, με την απορία... πως γίνεται να είναι ο μοναδικός σέντερ φορ της Εθνικής ένας που δεν κάθεται ούτε στον πάγκο του Ολυμπιακού, όταν κάποιοι ανάγκασαν τον Γκέκα να φύγει.

Από το βράδυ της Κυριακής ο Γκέκας είναι ο πρώτος σκόρερ στο γερμανικό πρωτάθλημα. Με τα δύο γκολ που έβαλε στο εκτός έδρας 3-0 της Φρανκφούρτης με την Καϊζερσλάουτερν, έχει πια 7 τεμάχια, βρίσκεται σε φουλ φόρμα, αλλά δεν παίζει στην επίσημη αγαπημένη μας, η οποία φτιάχνεται πιά (υποτίθεται) όχι μόνο με τους πιο ποιοτικούς, αλλά και με τους περισσότερο φορμαρισμένους.

Εκείνο που μ' έκανε να ασχοληθώ με τις δύο περιπτώσεις είναι η πραγματικότητα πού λέει, πως την ώρα που κανένας δεν νοιάζεται γιά το γεγονός ότι ο οποιοσδήποτε Γκέκας έχει γίνει ξένο σώμα γιά την Εθνική (υπάρχουν, μάλιστα, πολλοί που χαίρονται, επειδή απαλλάχτηκαν απ αυτόν!) η ομάδα μας πηγαίνει και παίζει στα προκριματικά του Euro ουσιαστικά χωρίς σέντερ φορ.

Και καλά... Τα δικά μου τα σχόλια είναι χαζά, ανόητα, αφελή, της πλάκας, κι εγώ ένας βλάκας και μισός, άσχετος, "μη δημοσιογράφος", που δεν είμαι σε θέση ξεχωρίσω ούτε αν ο Μαρίν είναι Βόσνιος, ή Ρουμάνος -αν και γι αυτόν ακριβώς το λόγο πληρώνομαι!!!

Τα σχέδια της παρεούλας και η προπαγάνδα

Το πρόβλημα, όμως, έχει να κάνει με τους υπόλοιπους, τους σχετικούς και υπεύθυνους, που κλείνουν τα μάτια στην πραγματικότητα για να μην ενοχλήσουν τα σχέδια μιάς παρεούλας, που επειδή είναι η βάση και ο κορμός της ομάδας, έχει το ελεύθερο να κάνει ο,τι γουστάρει, με τον ίδιο τρόπο που χτίζει ο καθένας το μαγαζάκι του στην Ελλάδα.

Σημασία έχει και το... νέο ντεμοτεχνείο που στήθηκε σε επίπεδο προπαγάνδας για να περάσει στον κόσμο η αντίληψη, ότι αφού δεν γούσταραν, καλά έκαναν κι έφυγαν δύο σούπερ για τα δικά μας στάνταρτς ποδοσφαιριστές, που παίζουν ο ένας στην Αγγλία κι ο άλλος στη Γερμανία στα πιο ψηλά ράφια, αλλά προφανώς... κανένας δεν τους έχει ανάγκη. Μιλάμε γιά τον ίδιο τρόπο με τον οποίο οι τηλεοράσεις θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε καθημερινά πόσο καλό πράγμα είναι το ΔΝΤ.

Υπάρχει φυσικά, και η επιμονή να πλασαριστεί σαν ιδανικός σέντερ φορ αυτή την εποχή ο Μήτρογλου, με μια μερίδα κοινού να μασάει μπροστά σ' όλη αυτή την εικονική πραγματικότητα και τα χώνει σε όσους τολμάνε να μιλήσουν γιά πρόβλημα και αδυναμία.

Ο αποτυχημένος Γκέκας και ο μελλοντικός Μήτρογλου


Αυτός είναι, μάλλον, ο λόγος που έχουμε και το ποδόσφαιρο που μας αξίζει. Μη ξεχνάμε ότι Γκέκας έφυγε σαν αποτυχημένος από τον Παναθηναϊκό και δεν κατάφερε να παίξει ποτέ στον Ολυμπιακό, κάτι που μάλλον το κουβαλάει σαν... λεκέ στην καριέρα του, επειδή δεν έχει οπαδούς μεγάλων ομάδων να τον αγαπάνε.

Ενώ ο Μήτρογλου βρίσκεται εδώ, δίπλα μας, μας κάνει να πιστεύουμε πως είναι το μέλλον, παρ ότι δεν δουλεύει όπως και όσο θα ήθελε ο ίδιος ο προπονητής του, ο Βαλβέρδε, που αν δεν νικούσε ο Ολυμπιακός με 3-0 στην Ξάνθη θα άκουγε κι αυτός διάφορα σήμερα για την ενδεκάδα που κατέβασε. Δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτ' άλλο...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ