OPINIONS

Η... μικρή αγγελία του Χιμένεθ

Η... μικρή αγγελία του Χιμένεθ
Χιμένεθ INTIME SPORTS

Ο Νίκος Ασημακόπουλος γράφει για την... "μικρή αγγελία" του Μανόλο Χιμένεθ που δημοσίευμα η AS και το μέλλον της ΑΕΚ χωρίς τον Ισπανό τεχνικό.

"Ο Μανόλο Χιμένεθ θέλει να γυρίσει στην Ισπανία. Ο πρώην τεχνικός της Σεβίλλης κάνει μια καλή χρονιά με την ΑΕΚ. Την πήρε από την έβδομη θέση και την έχει φέρει στην τρίτη. Προκρίθηκε επίσης στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Παρ όλο που έχει συμβόλαιο για ένα χρόνο ακόμα, ο Μανόλο Χιμένεθ ζήτησε από τον μάνατζερ του Αλβάρο Τόρες, να κοιτάξει αν υπάρχει η δυνατότητα να προπονήσει πίσω στην Ισπανία".

Η... μικρή αγγελία που διαβάσατε δημοσιεύτηκε στην "As", την ισπανική αθλητική εφημερίδα, και δείχνει το βαθμό απόγνωσης του Χιμένεθ, μετά τη γκάφα που έκανε,όταν ήρθε εδώ κι έμπλεξε με όλο αυτό το πράγμα που λέγεται ΑΕΚ.

Εχοντας πια καταλάβει, πως όσο περισσότερο μένει στην Ελλάδα, τόσο πιο πολύ καίγεται το χαρτί του, αποφάσισε να βγεί στη γύρα και να ψάξει για δουλειά. Και επειδή οι καιροί είναι παραπάνω από δύσκολοι, δεν δίστασε να απευθυνθεί σε μια φιλική του εφημερίδα, αναζητώντας ομάδα με δημόσια αγγελία,κάτω από τον φόβο να μείνει στα εντελώς αζήτητα.

Μη ξεχνάμε πως έχει, πλέον, κάθε λόγο να αγχώνεται. Βρίσκεται ακόμη στο ξεκίνημα της καριέρας του, τις προάλλες έκλεισε τα 48, το πέρασμά του από τον πάγκο της πρώτης ομάδας της Σεβίλης δεν ήταν το καλύτερο, τον έδιωξαν παρ ότι ο ίδιος μπορεί να λέει ότι πέτυχε αρκετά πράγματα, αλλά ήρθε η ώρα που κατάλαβε, ότι το πέρασμά του από την Ελλάδα και το πρωτάθλημα της, πιθανότατα θα τον καταστρέψει.

Μπορεί στην αρχή το πακέτο που του πρότειναν να του φάνηκε πιασιάρικο, μπορεί να πίστεψε κάποια στιγμή πως με τα ψέματα θα μπορούσε να επιβιώσει και να φέρει αποτελέσματα που θα τραβούσαν πάνω του το ενδιαφέρον μεγαλύτερων κλαμπ, αλλά η ουσία είναι πως η ΑΕΚ παιχνίδι με παιχνίδι τον απογοητεύει όλο και περισσότερο.

Αν και η ομάδα του, λοιπόν, τον χρειάζεται για να μπορούν οι άνθρωποι της να ξεπλένουν με τη δική του δουλειά τα δικά τους αμαρτήματα, ο ίδιος καταλαβαίνει πάρα πολύ καλά και μέρα με τη μέρα, ότι όσο περισσότερο μένει, τόσο πιο πολύ χάνει την πιθανότητα να συνεχίσει την όποια καριέρα του κάπου καλύτερα.

Η ατμόσφαιρα είναι θολή, το πολύ δυνατό δικό του μπλα μπλα, με το οποίο σκεπάζει και τις όποιες πατάτες του, δεν έχει τη δυνατότητα να κρύψει τις τεράστιες αδυναμίες, κι αυτό το... πήρε την ομάδα 7η και την έφερε 3η (άντε 4η...) δεν λέει πολλά, όπως και το γεγονός ότι προκρίθηκε στους "4" του κυπέλλου, αφού ο τρόπος που το πέτυχε προκάλεσε μάλλον προβληματισμό, πάρα πανηγυρισμούς.

Από κει και πέρα, ξέρει πως η κατάσταση, πλέον, δεν μπαλώνεται ούτε με διαγγέλματα νίκης, ούτε με οράματα, ούτε με μεγάλα λόγια, ούτε με όλα αυτά τα ωραία που χρησιμοποιούν οι λαοπλάνοι -πολιτικοί και μη. Οσο περισσότερο μένει, τόσο πιό πολύ ξεθωριάζει η δημόσια εικόνα του και αμφισβητούνται οι πραγματικές του δυνατότητες, όχι τόσο στην Ελλάδα, όσο στο εξωτερικό.

Φαίνεται, πως αργά, ή γρήγορα θα φύγει, παρ ότι πάνω του ακούμπησαν οι περισσότεροι οπαδοί τις όποιες ελπίδες τους γιά κάτι καλό στο μέλλον. Και το θέμα είναι τι θα απογίνει η ομάδα, που κατάφερε να κάψει τόσο εύκολα και γρήγορα ένα καλό χαρτί, επειδή δεν μπόρεσε να του προσφέρει τα στοιχειώδη που θα τον βοηθούσαν να δουλέψει και να δημιουργήσει.

Από το καλοκαίρι, φτού κι από την αρχή. Με μάλλον χειρότερο προπονητή, χωρίς λεφτά, χωρίς ελπίδα, χωρίς πολλά διαρκείας, χωρίς ζεστό κόσμο, χωρίς ΟΑΚΑ, και με την Original σε ρόλο δικτάτορα μέσα κι έξω από τα αποδυτήρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ