OPINIONS

Αυτά που μου έμαθε το ντέρμπι...

Αυτά που μου έμαθε το ντέρμπι...
INTIME SPORTS

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ:

Τον ψήφισα γιά mvp, έστω κι αν οι περισσότεροι έδωσαν στο τέλος το αγαλματάκι στον Σισέ. Αν δεν ήταν η άγνοια κινδύνου και οι πέντε στροφές παραπάνω που πήρε το... παρανοϊκό μυαλό του στις κρίσιμες στιγμές γιά να γυρίσει τον κόσμο ανάποδα, τότε ο Παναθηναϊκός θα έμενε σίγουρα σ εκείνα που είχε δείξει στο πρώτο ημίχρονο και θα έφευγε από το ΟΑΚΑ μ ένα ακόμη μηδέν στο τέλος. Ναι, ο Σισέ χτύπησε την ώρα που έπρεπε, ναι κι ο Μαρίνος με τον τον Λουίς Γκαρσία βοήθησαν την ομάδα να βγάλει τα φτερά που της έλλειπαν στα δεξιά και στ αριστερά, αλλά το απρόβλεπτο του Χριστοδουλόπουλου έφερε την ανατροπή κι έδωσε τη νίκη. Θυμάμαι, όταν είχε πρωτοέρθει, σαν πολυδιαφημσμένη μεταγραφή από τον ΠΑΟΚ, και τον είχαν δεί στα πρώτα πρώτα παιχνίδια. Μόνο που δεν τραβούσαν τα μαλιά τους! "Αν παίξει αυτός ποτέ στον Παναθηναϊκό, να μου τρυπήσετε τη μύτη", έλεγε γιά παράδειγμα ο Αντωνιάδης, βλέποντας όχι τη μπάλα που σίγουρα ξέρει, αλλά την τρέλα που κουβαλάει.

Ο Χριστοδουλόπουυλος έφαγε τα δύο πρώτα χρόνια ουσιαστικά χωρίς ν ακουμπήσει. Μία μέσα, δέκα έξω. Ποτέ δεν πήρε θέση βασικού. Στον τσακ τη γλίτωσε το καλοκαίρι να φύγει δανεικός. Αν δεν είχε χτυπήσει όταν έκανε μετακόμιση από το ένα σπίτι στο άλλο γιά να μείνει δύο μήνες έξω, το πιθανότερο να βρισκόταν τώρα σε καμιά Λάρισα. Κι αν δεν ήταν τόσο χάλια η ομάδα στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, γιά να χρειαστεί να παίξει περίπουν σαν λύση απελπισίας, ακόμη θα τον ψάχναμε. Αλλά να που περίμενε, ξεκούραστος και έτοιμος ν αποδείξει ότι δεν έκαναν λάθος που τον κράτησαν στις ρεζέρβες γιά περισσότερες από δύο σεζόν. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν ο μόνος που προσπαθούσε να βοηθήσει τον Σισέ, μαζί με τον Σπυρόπουλο. Και μετά, όταν πέρασε πίσω από τον Γάλλο, έγινε το μυστικό της μεγάλης ανατροπής. Το θέμα είναι να δείξει τώρα, ότι υπάρχει συνέχεια...

ΣΙΣΕ:

Την ώρα που έτρεξε να πανηγυρίσει το πρώτο γκολ, νόμιζες πως έσπασε τα σίδερα της φυλακής και πετάχτηκε έξω. Του είχε φύγει όλο εκείνο το... γαμώτο που κουβαλάει από την αρχή της σεζόν, βλέποντας την ομάδα να παραπατάει και να μην έχει ο ίδιος έναν παίκτη δίπλα του, να του δώσει βοήθειες. Τέτοιος ποδοσφαιριστής - λαχείο σπάνια κληρώνει σε ομάδα... Να έχει μπροστά του μιά ψιλοκατεστραμένη καριέρα, να βλέπει σαν σανίδα σωτηρίας την ανυπόληπτη Ελλάδα και τον μικρομεσαίο Παναθηναϊκό, να παίρνει τα εκατομμύρια που θέλει, κι αντί να έρχεται ν αράξει, να παίζει τα τυπικά, και ν ασχολείται με τις ομορφιές της Αθήνας όπως ένα σωρό άλλοι, να δουλεύει περισσότερο απ όλους, να γίνεται με το καλημέρα αρχηγός, να βάζει σε τάξη τα ασυμμάζευτα των αποδυτηρίων και γενικά να δείχνει με όσα κάνει την αγάπη γιά την ομάδα που του έδωσε την ευκαιρία και τη λατρεία γιά τη φανέλα της.

Προσωπικά μόνο τον Καρεμπέ θυμάμαι τα τελευταία χρόνια, σε άλλη εποχή και από άλλη θέση, να έχει αφήσει παρόμοιο σημάδι. Κι αν σκεφτούμε ότι ο Σισέ πήρε φόρα και δεν δείχνει διάθεση να σταματήσει, το καλύτερο που θα έχουν να του κάνουν γιά δώρο, θα είναι εκείνον τον παίκτη στο κέντρο που να τον ξέρει και να μπορεί να τον βοηθήσει να βάλει τα... Πόσα ακόμη γκολ θα μπορούσε αλήθεια να βάλει αν είχε κάποιον μέσα στην ομάδα που να τον καταλαβαίνει και να του δίνει αληθινές πάσες σε κάθε ματς;

ΝΙΟΠΛΙΑΣ:

Τώρα έχει την ευκαιρία δική του. Από την ώρα που ο Παναθηναϊκός νίκησε και δεν τον έφυγαν, μπορεί να καθήσει κάτω και να ξαναδιαβάσει το μάθημα που πήρε όλον αυτό τον καιρό. Να κάνει μιά ανοιχτή συζήτηση με τον Πατέρα, να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι αν χρειάζεται, και να απαιτήσει όλα εκείνα που πρέπει να έχει ένας κανονικός προπονητής σε μιά κανονική ομάδα γιά να δουλέψει όπως αυτός θέλει. Να ξεριζώσει εκείνους που του φύτεψαν δίπλα του. Να φτιάξει δικό του τεχνικό τιμ. Να κλείσει την πόρτα σε οποιονδήποτε ζητάει κάτι που "αφού το θέλει η διοίκηση, πρέπει να γίνει". Και να περιμένει τ αποτελέσματα της δουλειάς του Εμπεν, του νέου γυμναστή τον Δεκέμβριο, ώστε να προλάβει η ομάδα να κρατήσει όσα κέρδισε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Αν δεν τα κάνει όλα αυτά, κακό του κεφαλιού του.Δεν έχει, πλέον, κανένα λόγο να είναι ανασφαλής και να κάνει όσα του λέει ο ένας κι ο άλλος γύρω γύρω.

Στην ανάγκη, ας μη διαβάζει σάιτ και εφημερίδες, ή ας μη νομίζει ότι όλοι εκείνοι που του γράφουν διάφορα είναι ντε και καλά δημοσιογράφοι, επειδή έχουν ένα λάπτοπ μπροστά τους και... διαμορφώνουν τάχα άποψη. Και βέβαια, ας αφήσει στην άκρη όσους βλέπει πως ξεπεράστηκαν από τα πράγματα και φωνάζουν με την μπάλα που παίζουν ότι χρειάζονται αναπαλαίωση μέχρι την απόσυρση, αλλά παρ όλα αυτά έχουν τρόπους να επιβάλλουν με το έτσι θέλω την παρουσία τους στην ενδεκάδα... Μιά φορά τόλμησε να τους πετάξει έξω και νίκησε. Είπε και κάτι άλλο στο τέλος του ματς, που καλό θα είναι να το κάνει κανόνα: Αν νομίζει ότι το πρόβλημα το δημιούργησαν εκείνοι που γύρισαν από το Μουντιάλ και ξεκίνησαν προετοιμασία κουρασμένοι, ας κλείσει την άλλη φορά το τηλέφωνο σε όποιον του ζητήσει να κάνει αυτό, ή εκείνο, με αποτέλεσμα να τους σέρνει γκρινιάζοντας στα όποια φιλικά του όποιου Καναδά, επειδή... έτσι πρέπει να γίνει. Κρίμα να σπαταλάει το ταλέντο του στα "πρέπει" και στα "μη".

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ:

Το μάθημα που πήραν στον Ολυμπιακό γιά τη συνέχεια είναι πολύ μεγάλο και σημαντικό. Μόνο που φοβάμαι, πως ο μόνο ο Βαλβέρδε ξέρει και θέλει να το διαβάσει. Αυτός κατάλαβε τη βλακεία των παικτών του να νομίζουν ότι θα έβαζαν στο χαλαρό... τρία γκολάκια στο δεύτερο ημίχρονο και κάθησαν να περιμένουν τον απέναντι να τους στρώσει μόνος του τις ευκαιρίες. Το πιθανότερο να κατάλαβε και το δικό το λάθος, να βγάλει τον Μιραλάς και να βάλει τον Μήτρογλου κάνοντας ο ίδιος με την κίνησή του... γρανίτη την άμυνα του Παναθηναϊκού. Οι υπόλοιποι από τον Μαρινάκη, μέχρι τους οπαδίσκους δημοσιογράφους και του φανατικούς της "7", επειδή δεν ξέρουν μπάλα, βγάζουν απλά την καφρίλα που κουβαλάνε μέσα τους και το μόνο που τους νοιάζει είναι να τα κάνουν όλα ροντέο και ζούγκλα από τη στιγμή που δεν νίκησαν.

Θυμίζω, ότι ο Ολυμπιακός όχι μόνο είναι ακόμη πρώτος στη βαθμολογία, αλλά και έχει φανερά καλύτερη ομάδα από τον Παναθηναϊκό. Στο ντέρμπι δεν πήρε τη νίκη ο καλύτερος. Κι αντί να το βάλουν αυτό στο όποιο μυαλό τους και να το κάνουν ευαγγέλιο γιά τη συνέχεια, ξεκίνησαν μιά σειρά από γελιότητες, με στόχο να δείξουν ότι τους την έχει στημένη η... πράσινη παράγκα, ψάχνοντας γιά άλλοθι στο μέλλον. Ευτυχώς ο Βαλβέρδε μένει πάντα μακρυά απ αυτά. Η ομάδα που φτιάχνει είναι το μεγαλύτερο κεφάλαιο και η καλύτερη επένδυση γιά τη συνέχεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ