OPINIONS

Βασικό κέρδος η ηρεμία στον Ολυμπιακό!

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Λεμονής και οι παίκτες θα πάνε χωρίς γκρίνια στην προετοιμασία τους για το ματς του Αγρινίου. Στο πρόγραμμα προηγείται η Γιουβέντους, αλλά ο 57χρονος τεχνικός "καίγεται" για τον Παναιτωλικό. Γράφει ο Αλέξης Βιρβίλης.

Αναίμακτο ήταν το βράδυ του Σαββάτου (2/12) για τον Ολυμπιακό. Έστω και με γκολ προς το τέλος του ματς με τον Απόλλωνα Σμύρνης, οι "ερυθρόλευκοι" πήραν ένα τρίποντο που τους έστειλαν στην κορυφή του πρωταθλήματος (σ.σ. μένει να φανεί τι θα κάνει η ΑΕΚ στην Λιβαδειά), αλλά εκτός από τη βαθμοθηρία, το τρίποντο έφερε την ηρεμία στα κόκκινα αποδυτήρια.

Μια ηρεμία που πήγε να διαταραχθεί για τα καλά το προηγούμενο επταήμερο με όλα όσα έγιναν από τον πανηγυρισμό του Μάριν στην Κέρκυρα και μετά. Ήρθε και το 1-1 με τον Κισσαμικό για να προκαλέσει αρκετές μουρμούρες.

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, επικράτησε 3-1 της "Ελαφράς Ταξιαρχίας" και ο Τάκης Λεμονής έχει ήδη στο μυαλό του το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο το ερχόμενο Σάββατο (9/12, 19.30).

Ναι μεν στο πρόγραμμα προηγείται η αναμέτρηση με την Γιουβέντους, αλλά ο Λεμονής “καίγεται” για τον Παναιτωλικό. Άλλωστε ο στόχος εξ αρχής ήταν να ολοκληρώσει ο Ολυμπιακός τον α' γύρο, ευρισκόμενος στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Ποιο ήταν το μεγαλύτερο κέρδος εκτός από το τρίποντο; Το γεγονός ότι στα αποδυτήρια δεν υπήρχαν αυτή τη φορά γκρίνιες. Ο Λεμονής ήταν σίγουρος στην ανάπαυλα ότι ο Ολυμπιακός θα έφευγε νικητής από το Καραϊσκάκη.

Κι αυτή τη σιγουριά του την είχε μεταλαμπαδεύσει στους παίκτες του. Ο 57χρονος τεχνικός κέρδισε επίσης τον Ελαμπντελαουί, έναν ποδοσφαιριστή που δεν έβγαζε στο χορτάρι τον παλιό καλό Ομάρ. Τέλος, κέρδισε ξανά τον Ανσαριφάρντ, ο οποίος ένιωσε ότι “απειλείται” από τον Τζούρτζεβιτς και έδειξε ένα μέρος της εκτελεστικής του ικανότητας.

Ο ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΤΑΚΗ

Σύμφωνα με τον Λεμονή, ο Ολυμπιακός έχει βελτιωθεί αισθητά στο δημιουργικό κομμάτι. Απλώς, αυτό που λείπει είναι το εύκολο γκολ. Το δήλωσε και αμέσως μετά το τέλος του αγώνα με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Για παράδειγμα ο Τζούρτζεβιτς έχασε γκολ που δεν... χάνεται.

Ο προβληματισμός του Λεμονή, λοιπόν, είναι ότι η ομάδα του δεν αξιοποιεί στον βαθμό που έπρεπε τις ευκαιρίες που της παρουσιάζονται και αυτό είναι κάτι που δεν βελτιώνεται μόνο με τη δουλειά στο Ρέντη.

Κυρίως έχει να κάνει με το μυαλό και τη συγκέντρωση των ποδοσφαιριστών όταν βρίσκονται απέναντι από τους τερματοφύλακες. Έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο οι επιθετικοί των Πειραιωτών να χάνουν τετ α τετ που φαινομενικά μοιάζουν για μία εύκολη υπόθεση. Αλλά τελικά τείνει να εξελιχθεί σε... εφιάλτη.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ