OPINIONS

Σοβαρότης... μηδέν!

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ / ΦΙΛΙΚΟ / ΑΙΝΤΧΟΒΕΝ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ / ΦΙΛΙΚΟ / ΑΙΝΤΧΟΒΕΝ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. Οταν ο Ολυμπιακός καταρρέει μετά το πρώτο γκολ και δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι, τότε το πρόβλημα είναι σοβαρό. Ο Αλέξης Βιρβίλης σχολιάζει το δεύτερο 4-0 μέσα σε λίγες ημέρες.

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. Οταν ο Ολυμπιακός καταρρέει μετά το πρώτο γκολ και δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι, τότε το πρόβλημα είναι σοβαρό. Ο Πέδρο Μαρτίνς το πρωί της Δευτέρας έκλεισε τους παίκτες του σε μία αίθουσα προβολής βίντεο και άρχισε να τους εξηγεί ορισμένα πράγματα για τα λάθη που έκαναν κόντρα στην Γκενκ.

Απ' όλα όσα τους είπε κρατάμε μια ατάκα: “Ναι μεν κούραση, αλλά τέτοια λάθη δεν επιτρέπονται για ομάδα επιπέδου Ολυμπιακού. Απαιτείται σοβαρότητα και συγκέντρωση”.

Είδατε εσείς καμία σοβαρότητα μετά το 1-0; Πάλι τα ίδια και τα ίδια. Ό,τι είδαμε με Έουπεν, Σιντ Τρούιντεν και Γκενκ, το είδαμε και κόντρα στην PSV. Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι το δεύτερο γκολ και η κατάρρευση ήρθαν πάνω στις πολλές αλλαγές που έκανε ο Πέδρο Μαρτίνς.

Η απάντηση είναι “ε και;”. Αν είναι κάθε φορά που κάνει αλλαγές ο προπονητής ή που δέχεται πρώτος γκολ ο Ολυμπιακός, να εξελίσσεται σε... εφιάλτης ένα παιχνίδι, τότε τι να γράψεις και τι να σχολιάσεις.

Σοβαρότης... μηδέν! Τόσο απλά. Και όταν ο προπονητής έχει κάνει ολόκληρη ανάλυση επί μία ώρα για αυτό το θέμα και ορισμένοι ποδοσφαιριστές έχουν το μυαλό τους αλλού γι' αλλού (π.χ. Σισέ), τότε το πρόβλημα είναι σοβαρό.

Η ομάδα του τελευταίου 20λέπτου θα πρέπει να κλειστεί πάλι σήμερα στην αίθουσα προβολής βίντεο του ξενοδοχείου στο Έρμελο και να βγάλει τα μάτια της μπροστά στην τηλεόραση. Να δει και να ξαναδεί τις γκάφες που έκανε και που επέτρεψε στην Αϊντχόφεν να κάνει ό,τι θέλει την άμυνα του Ολυμπιακού.

ΚΑΤΙ ΕΧΕΙ ΠΑΘΕΙ Ο ΣΙΣΕ

Ο κόουτς υποστήριζε στις 8 Απριλίου όταν έπιανε δουλειά, ότι θέλει να βάλει περισσότερη προσωπικότητα στο κέντρο της άμυνας.

Ήρθε ο Μιράντα, έρχεται και ο Μεριά. Ο Πορτογάλος στόπερ δεν έχει τις παραστάσεις που θα μπορούσε να πει κάποιος ότι είναι ο στόπερ – ηγέτης. Ο δε Μεριά πρώτη φορά βγαίνει από την Τυνησία.

Οι Πειραιώτες έχουν στη διάθεσή τους τον Γιάγκος Βούκοβιτς και τον Παπέ Σισέ. Ο μεν πρώτος έχει τις γνωστές αδυναμίες ως προς την ταχύτητά του, ο δε Σισέ ενώ μπήκε φουριόζος στην προετοιμασία, στα τελευταία δύο φιλικά αλλού πατάει και αλλού βρίσκεται!

Με την Γκενκ ήταν η γκάφα του στο πέναλτι, αλλά και κάποιες κακές μεταβιβάσεις με την μπάλα. Χθες ήταν το λάθος στο τέταρτο γκολ, κάποια προβλήματα που αντιμετώπισε σε εναέριες μονομαχίες και η... τρέλα του κάποια στιγμή σε μία ντρίμπλα αντιπάλου του, να πάει να τον σηκώσει στον αέρα!

Κάτι έχει πάθει ο Σισέ, σαν να μην μπορεί να διαχειριστεί όπως πρέπει κάποιες άσχημες καταστάσεις που του παρουσιάζονται. Όταν λοιπόν θες να λέγεσαι ένας αμυντικός που κοστίζει πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ, τότε αυτή η εικόνα που παρουσιάζει στα τελευταία φιλικά (κυρίως ως προς τη συγκέντρωση ή τη νοοτροπία), τότε θα πρέπει να τον προβληματίσει έντονα. Και να κάτσει να κάνει την αυτοκριτική του.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Η Λουκέρνη σε ρόλο ρυθμιστή
Κατάρρευση για τον Ολυμπιακό μετά το 68' και ήττα με 4-0 από την Αϊντχόφεν
Τα γκολ από το Ολυμπιακός-Αϊντχόφεν 0-4 (VIDEO)
Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ