OPINIONS

Πώς θα φύγει ο Εμενίκε;

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Αλέξης Βιρβίλης εξηγεί ότι αν ο Ολυμπιακός κρίνει ότι ο Νιγηριανός θα πρέπει να αποχωρήσει από τον Πειραιά τον ερχόμενο Ιανουάριο, τότε θα κληθεί να υπερπηδήσει ένα σωρό εμπόδια για να βγει το "διαζύγιο".

Είναι απολύτως λογικό ο κόσμος του Ολυμπιακού να προβληματίζεται με τον Εμάνουελ Εμενίκε και να θέτει ένα σωρό ερωτήματα ενόψει Ιανουαρίου για το αν θα μείνει ή όχι στο λιμάνι.

Ποια είναι η πρώτη ερώτηση που θα ήθελαν να κάνουν για παράδειγμα στους ανθρώπους του Ολυμπιακού; "Γιατί Εμενίκε και όχι Μποκανί;".

Ο Μποκανί με τη φανέλα της Ντιναμό Κιέβου έχει 5 γκολ σε 12 ματς του ουκρανικού πρωταθλήματος και 2 γκολ σε 4 παιχνίδια τουEuropa League.

Ο Κονγκολέζος "κόπηκε" στα ιατρικά από τον Ολυμπιακό, αλλά έχουν μπει τα μέσα Νοεμβρίου και δείχνει να μην αντιμετωπίζει προβλήματα στην Ντιναμό Κιέβου. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να πούμε το εξής: Με τον Μποκανί δεν μπορούσε κανείς να είναι σίγουρος για το αν θα βγάλει σοβαρούς τραυματισμούς ή όχι, με αφορμή τα πολύ κακά μαντάτα από τις ιατρικές εξετάσεις.

ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÃÉÏÕÂÅÍÔÏÕÓ - ÏÓÖÐ / CHAMPIONS LEAGUE / JUVENTUS - OLYMPIAKOS / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÃÉÏÕÂÅÍÔÏÕÓ - ÏÓÖÐ / CHAMPIONS LEAGUE / JUVENTUS - OLYMPIAKOS / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Το γεγονός ότι η Ντιναμό προσπαθούσε να τον ξεφορτωθεί το καλοκαίρι, προφανώς και σημαίνει κάτι. Προφανώς προβλημάτιζε και τους Ουκρανούς. Μετά τον Ολυμπιακό δεν κατάφερε να βρει συμβόλαιο ούτε στο Βέλγιο που τον ξέρουν και οι πέτρες, ούτε και στην Ολλανδία που επίσης ψάχτηκε.

Αυτή τη στιγμή για την Ντιναμό είναι μία περίπτωση που από εκεί που δεν ήθελαν να τον βλέπουν, ξαφνικά τους... έκατσε από το πουθενά. Ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να ρισκάρει την απόκτησή του έστω και με τη μορφή δανεισμού, καθώς οι εξετάσεις του ήταν απογοητευτικές (κακό μυικό σύστημα και φόβος για πρόβλημα στο γόνατο). Το ότι παίζει τώρα στην Ουκρανία και μάλιστα βασικός σε 16 παιχνίδια, δεν σημαίνει ότι χαίρει και άκρας υγείας. Είναι επίφοβος.

Η... ΠΛΑΚΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ

Ας αφήσουμε όμως τον Μποκανί. Μετά τον Κονγκολέζο ο Ολυμπιακός πήγε στην περίπτωση του Εμενίκε. Μια περίπτωση που την γούσταρε εξ αρχής ο Μπέσνικ Χάσι και είχε ανάψει το "πράσινο φως". Το πρόβλημα με τον Νιγηριανό ήταν το εξής: Στην Τουρκία έκαναν λόγο για έναν ατίθασο ποδοσφαιριστή, για έναν παίκτη που θέλει τα... χάδια του από τους προπονητές, για έναν ποδοσφαιριστή που για να τον κερδίσει ο εκάστοτε κόουτς θα πρέπει να βρει τα κουμπιά του.

Ο Εμενίκε δεν ήταν κακός στην Φενέρ. Σε 24 παιχνίδια σε Τουρκία και Ευρώπη είχε 8 γκολ. Δεν τα λες και άσχημα για έναν "προβληματικό ποδοσφαιριστή", όπως τον αποκαλούσαν στη γειτονική χώρα. Δεν τα λες όμως και καλά...

SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÁÔÑÏÌÇÔÏÓ / ÅÌÅÍÉÊÅ / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
Εμενίκε EUROKINISSI SPORTS

Οι Τούρκοι οπαδοί είχαν φτάσει σε σημείο να κάνουν και πλάκα στους φίλους του Ολυμπιακού σταsocial media. "Μας είχατε δώσει τον Βίτορ Περέιρα και εμείς για να σας εκδικηθούμε, σας δίνουμε τον Εμενίκε", έγραφαν μεταξύ άλλων.

Πρώτα απ' όλα, καλό είναι να μην ισοπεδώνουμε ποδοσφαιριστές που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Ο Εμενίκε για παράδειγμα ήταν ο παίκτης που έβλεπε την πλάτη του ο Ιντέγιε στην Εθνική ομάδα. Οπότε, μόνο της... πλάκας δεν είναι, όπως τον παρουσίαζαν οι Τούρκοι το περασμένο καλοκαίρι. Απλώς στη Φενέρ είχε κλείσει ο κύκλος του, η διοίκηση τον έστειλε στη β' ομάδα και έτσι ο Ολυμπιακός έσπευσε να τον αποκτήσει, αφού πρώτα πήρε το “οκ” από τον Μπέσνικ Χάσι.

ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΕΜΠΟΔΙΑ

Πάμε τώρα στο τι θα γίνει τον Ιανουάριο. Πόσο εύκολο είναι να φύγει ο Εμενίκε τον Γενάρη; Απάντηση: Εξαιρετικά δύσκολο εώς απίθανο!

Ο Νιγηριανός έχει ένα συμβόλαιο πάνω από 2εκ. ευρώ. Το καλοκαίρι που προερχόταν από μία μέτρια σεζόν, είχε μόλις δύο προτάσεις. Η μία από τον Ολυμπιακό και η δεύτερη από τη Σαχτάρ Ντόνετσκ. Τώρα έχοντας και τον “βραχνά” τον συχνών τραυματισμών, καταλαβαίνετε ότι είναι δύσκολο μία ομάδα να βρεθεί τον Ιανουάριο και να τον αποκτήσει ακόμα και με τη μορφή δανεισμού.

Όλα αυτά βεβαίως με την προϋπόθεση ότι ο Ολυμπιακός θα θελήσει να τον παραχωρήσει. Κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να συμβεί εώς τον Ιανουάριο. Σίγουρα με τις μέχρι τώρα εμφανίσεις του δεν βγάζει κάποια νότα αισιοδοξίας ότι μπορεί να διορθωθεί η κατάσταση τους επόμενους δύο μήνες. Ας περιμένουμε όμως...

ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÐÁÑÔÉÆÁÍ - ÏÓÖÐ / CHAMPIONS LEAGUE / PARTIZAN - OLYMPIAKOS (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports)
ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÐÁÑÔÉÆÁÍ - ÏÓÖÐ / CHAMPIONS LEAGUE / PARTIZAN - OLYMPIAKOS (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Προς το παρόν το ερώτημα που θέτουμε εμείς στον κόσμο πλέον είναι: “Πώς μπορεί να φύγει ο Εμενίκε;”. Δεν είναι τόσο απλό το "πάρε-δώσε", δεν είναι..."Football Manager 2018"η πραγματικότητα του ποδοσφαίρου.

Και για να μην ξεχάσουμε το πιο βασικό: Κανείς από τον Ολυμπιακό δεν έχει βάλει στο τραπέζι θέμα Εμενίκε. Κανείς δεν έχει πει ότι ο Εμενίκε είναι υπό παραχώρηση. Δεν ισχύει κάτι τέτοιο στην παρούσα φάση. Αυτή τη στιγμή στο λιμάνι το μοναδικό που τους ενδιαφέρει είναι να γυρίσει όπως πρέπει από την Μπολόνια που έχει πάει σε εξειδικευμένο γιατρό και να βοηθήσει στα τελειώματα του α' γύρου. Αν δεν τα καταφέρε, τότε εδώ θα είμαστε και θα τα ξανασυζητήσουμε τον Γενάρη. Έως τότε όμως: Υπομονή...

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ