OPINIONS

Ολυμπιακός: Όλοι δικαιούνται μία κακή βραδιά!

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μαρτίνς, που έχει φτιάξει μία ομάδα – κόσμημα από το μηδέν, έχει δικαίωμα να βρεθεί και εκείνος σε μία κακή βραδιά. Όμως, από τα λεγόμενά του σαν να φάνηκε ότι κάτι δεν λειτούργησε σωστά στην προετοιμασία του ματς.

Ο Ολυμπιακός έπεσε αμαχητί στην Τούμπα. Έχετε διαβάσει στο Sport24.grαρκετές αναλύσεις για το τι πήγε στραβά και οι ερυθρόλευκοι ηττήθηκαν από τον ΠΑΟΚ. Δεν χρειάζεται να ξαναγίνει ανάλυση για το ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν εμφανίστηκαν ποτέ στην Τούμπα ή για τα όποια λάθη του Πέδρο Μαρτίνς.

Θα σταθούμε περισσότερο σε μία δήλωση του Πορτογάλου τεχνικού που προκάλεσε απορίες. Σε μία δήλωση που ίσως να "αποκαλύπτει" και το τρόπο με τον οποίο προετοιμάστηκε ο Ολυμπιακός για το παιχνίδι της Τούμπας.

"Η στρατηγική μας τελείωσε στο 3λεπτό", δήλωσε ο Μαρτίνς. Προφανώς και έκοψε τα πόδια των Πειραιωτών το γκολ του Βιεϊρίνια. Αυτό είναι κάτι που δεν χωράει αμφιβολία. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι ο Ολυμπιακός θα χάσει και με κάτω τα χέρια, ότι δεν θα εμφανιστεί ως το τέλος του αγώνα.

Κακά τα ψέματα, ακόμη και το γκολ που πέτυχε ο Ποντένσε στο 87’, περισσότερο ήταν απόρροια του γλεντιού που είχε ξεκινήσει ο ΠΑΟΚ πριν από το τελευταίο σφύριγμα του Ισπανού ρέφερι. Οι ασπρόμαυροι είχαν μείνει στους πανηγυρισμούς του γκολ του Άκπομ.

Ο Ολυμπιακός έχει πετύχει διάνα με τον Πέδρο Μαρτίνς. Δεν είναι εύκολο για έναν προπονητή να παίρνει μία ομάδα σχεδόν από το μηδέν και να φτιάχνει σε χρόνο ρεκόρ μία ομάδα – κόσμημα, μία ομάδα που τυγχάνει της αναγνώρισης των αντιπάλων του. Του πήρε χρόνο (όπως αναμενόταν) να την δημιουργήσει και τα κατάφερε.

Επμένουμε ότι ακόμα και μετά την ήττα στην Τούμπα, ο Ολυμπιακός παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Ο ΠΑΟΚ είναι περισσότερο της ουσίας και για αυτό παίρνει το πρωτάθλημα άλλωστε.

Από την άλλη δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι ο Μαρτίνς έκανε μία άστοχη τοποθέτηση. Το ότι μπορεί να επηρεάσει ως έναν βαθμό τη στρατηγική σου ένα γρήγορο γκολ, είναι απολύτως φυσιολογικό. Από εκεί και πέρα είναι το πώς αντιδράς.

Προσπαθώντας να "μεταφράσουμε" τα λεγόμενα του Μαρτίνς, ο Πορτογάλος τεχνικός δεν είχε προετοιμάσει όπως έπρεπε την ομάδα του στο ενδεχόμενο να βρισκόταν πίσω στο σκορ από τον ΠΑΟΚ. Όπως και να το κάνουμε, υπήρχε μία σοβαρή πιθανότητα να κυνηγούσε το σκορ από τη στιγμή που έπαιζε ένα ντέρμπι στην Τούμπα, υπήρχε μία σοβαρή πιθανότητα να σκόραρε πρώτος ο ΠΑΟΚ.

Εκεί θα πρέπει να μπει σε εφαρμογή το "PlanB" από τη στιγμή που καταστράφηκε – κατά τα λεγόμενά του – το αρχικό πλάνο. Υπήρχε λοιπόν εναλλακτικό σχέδιο; Ο Μαρτίνς δεν είπε κάτι τέτοιο στις δηλώσεις του. Αδυνατούμε, όμως, να πιστέψουμε ότι δεν υπήρχε "PlanB". Ίσως να μην δουλεύτηκε στον βαθμό που έπρεπε κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας στον Ρέντη.

Επαναλαμβάνουμε ότι ο Μαρτίνς θα πρέπει να στηριχθεί και να μείνει για ακόμη μία σεζόν στο λιμάνι (άλλωστε έχει διετές κλειστό συμβόλαιο), γιατί είναι ένας προπονητής που δείχνει ότι "το ‘χει"! Του αξίζουν συγχαρητήρια για την εικόνα που έχει παρουσιάσει στον Ολυμπιακό και σίγουρα όλοι δικαιούνται μία κακή βραδιά. Από εκεί και πέρα, δεν επιτρέπεται για Ολυμπιακό σε έναν "τελικό" να πέφτει αμαχητί.

Κι άλλες φορές στο παρελθόν οι ερυθρόλευκοι έμειναν πίσω στο σκορ και το πάλεψαν μέχρι τέλους. Τι να πρωτοθυμηθούμε; Το 4-2 στο Μπερναμπέου από την Ρεάλ και τα διπλά με Βέρντερ και Λάτσιο; Το 2-4 με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ που βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 τη σεζόν 1998-99;

Ακόμα και το 2-2 της Λεωφόρου το 2004, ο Ολυμπιακός βρέθηκε πίσω στο σκορ και δεν πήρε το πρωτάθλημα μέσα στην Λεωφόρο, γιατί ο Δούρος δεν είδε τη γροθιά του Κυργιάκου στον Τζιοβάνι. Μπορούμε να σας απαριθμήσουμε κι άλλες ανατροπές σε "τελικούς" με ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό.

Πάει όμως, το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, πέρασε... Δεν καταστρέφεται η χρονιά με μία ήττα στην Τούμπα. Ο εκνευρισμός ας κρατήσει για μία βραδιά. Οι Πειραιώτες έχουν μπροστά τους μία τεράστια πρόκληση, να κάνουν το πρώτο βήμα για πρόκριση στους 16 τουEuropaLeague.

Αυτός ο Ολυμπιακός θέλει στήριξη, ψυχραιμία και θα την έχει! Και θα την έχει γιατί το αξίζει. Αστοχίες και κακές βραδιές σε μία σεζόν με πολλά ματς είναι λογικό να υπάρξουν. Το θέμα είναι πώς θα τις διαχειριστείς.

Photo credits: eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ