OPINIONS

Ολυμπιακός: Με το πόδι στο γκάζι

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού δεν πρόκειται να αλλάξει τακτική ως προς τον τρόπο προσέγγισης του αγώνα με το «τριφύλλι» συγκριτικά με το ματς με την Ντουντελάνζ. Οι μοναδικές αλλαγές θα αφορούν την ενδεκάδα.

Προφανώς και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό είναι τελείως διαφορετικό από αυτό που έδωσαν οι «ερυθρόλευκοι» κόντρα στην Ντουντελάνζ.

Προφανώς και η ομάδα του Λουξεμβούργου που παρεμπιπτόντως έβαλε ζόρια σε Μπέτις και Μίλαν, δεν ήταν εξ αρχής η ομάδα που θα έβαζε δύσκολα στον Ολυμπιακό, αν οι «ερυθρόλευκοι» εμφανίζονταν στο χορτάρι ως... Ολυμπιακός.

Ο Παναθηναϊκός είναι μία τελείως διαφορετική ιστορία, ένας τελείως διαφορετικό παιχνίδι και ένα ματς ειδικών συνθηκών επειδή πρόκειται για τον «αιώνιο αντίπαλο» των Πειραιωτών σε όποια κατάσταση κι αν βρίσκεται οποιαδήποτε από τις δύο ομάδες.

Αυτό που έχει σημασία και έχει τονίσει ήδη στους ποδοσφαιριστές του ο Μαρτίνς είναι ότι δεν πρόκειται να αλλάξει τακτική και φιλοσοφία την Κυριακή (11/11, 19.30). Το σκεπτικό θα είναι ίδιο με αυτό που ήταν και κόντρα στην Ντουντελάνζ, αλλά και κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Ο Μαρτίνς σε συζητήσεις με τους συνεργάτες του έχει φέρει πολλές φορές ως παράδειγμα το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ παρότι στο τέλος οι Πειραιώτες έχασαν, καθώς πέταγαν στα σκουπίδια τα... άχαστα. Ωστόσο, η εικόνα των «ερυθρολεύκων» ήταν αυτή που άφησε άφωνο ακόμα και τον Λουτσέσκου.

Σε εκείνο το ματς ο Ολυμπιακός μπήκε με σκοπό να «πνίξει» τους ποδοσφαιριστές του «Δικεφάλου» του βορρά, κάτι το οποίο συνέβη και στα δύο ματς με την Ντουντελάνζ. Η ίδια τακτική προσέγγιση θα γίνει και για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Για το παιχνίδι της Κυριακής (11/11) ουσιαστικά είναι οδηγός το ματς με τον ΠΑΟΚ. Αρκεί βεβαίως να έχουν οι «ερυθρόλευκοι» την ευστοχία που είχαν με την Ντουντελάνζ. Ουσιαστικά σε έναν συνδυασμό ΠΑΟΚ/Ντουντελάνζ ελπίζει ο Μαρτίνς.

Αμέσως μετά το 5-1 στα κόκκινα αποδυτήρια πρώτος ο Πορτογάλος ήταν αυτός που έσπευσε να πει δύο λόγια στους παίκτες, έτσι ώστε να τους δώσει να καταλάβουν ότι με τους Λουξεμβούργιους έκαναν το καθήκον τους παίζοντας ως... Ολυμπιακός, αλλά τους εξήγησε ότι είναι υποχρεωμένοι για μία σειρά από λόγους να ολοκληρώσουν την διαβολοβδομάδα με Άρη, Ντουντελάνζ και Παναθηναϊκό με ακόμη ένα τρίποντο.

Με την ίδια τακτική λοιπόν και την Κυριακή (11/11), με το πόδι στο... γκάζι από το ξεκίνημα, με φουλ πίεση και με αρκετό τρέξιμο στα χαφ, έτσι ώστε να μην αφήσουν και πολλά περιθώρια σε Κουρμπέλη και Κάτσε που ενδέχεται να ξεκινήσουν.

ΣΕ «ΑΝΑΜΜΕΝΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ» ΜΕ ΝΑΤΧΟ

Ο Μαρτίνς κάθεται σε «αναμμένα κάρβουνα» για τον Μπίμπαρς Νάτχο. Η αλήθεια είναι ότι μετά το ματς έδειχνε αρκετά ανήσυχος για το κατά πόσο θα τον έχει στη διάθεσή του για τον Παναθηναϊκό.

Κι αυτό δεν έχει να κάνει με το αν θα τον προόριζε για βασικό. Ο Μαρτίνς βλέπει έναν Νάτχο που ακόμα και ένα λεπτό να παίξει, μπορεί με μία πάσα του να φέρει τούμπα όλο το ματς.

Θέλει οπωσδήποτε να τον έχει στη 18άδα. Θεωρεί ότι μπορεί να εξελιχθεί σε παίκτη – κλειδί, αν χρειαστεί να αγωνιστεί. Οπότε είναι διατεθειμένος να τον περιμένει εώς και την τελευταία στιγμή.

Ίσως δηλαδή χρειαστεί να τον πάρει ακόμη και ανέτοιμο στην 20άδα ή στην 21άδα και να αποφασίσει λίγη ώρα πριν από τη σέντρα αν θα τον έχει στην τελική λίστα του ντέρμπι ή όχι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ