OPINIONS

Ολυμπιακός: Η μεγάλη αλήθεια

EUROPA LEAGUE / ÑÅÁË ÌÐÅÔÉÓ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
EUROPA LEAGUE / ÑÅÁË ÌÐÅÔÉÓ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Όσα δήλωσαν ο Δέλλας και ο Κούτρης μετά το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, αντικατοπτρίζουν την εικόνα του φετινού Ολυμπιακού. Γράφει ο Αλέξης Βιρβίλης.

Όταν μιλούν οι "ειδικοί" είναι προτιμότερο να καθόμαστε όλοι οι υπόλοιποι για λίγο στην άκρη (δημοσιογράφοι, κόσμος) και να ακούμε προσεκτικά.

Όταν μιλάει ένας προπονητής που «κατασκόπευσε» τον Ολυμπιακό για να προετοιμάσει τη δική του ομάδα και όταν μιλάει και ένας ποδοσφαιριστής των «ερυθρολεύκων» που νιώθει από μέσα την ατμόσφαιρα στην ομάδα του μεγάλου λιμανιού, όλοι οι υπόλοιποι καλό είναι να κάτσουμε να τους ακούσουμε.

Η μεγάλη αλήθεια για τον φετινό Ολυμπιακό αποτυπώνεται στα όσα δήλωσαν μετά το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό ο Τραϊανός Δέλλας και ο Λεονάρντο Κούτρης.

Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ

Ο κόουτς των Αγρινιωτών είπε συγκεκριμένα για τον Ολυμπιακό: " Παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο, γιατί έχει πολλούς τρόπους ανάπτυξης. Παίζει κάθετα, παίζει πλάγια, έχει τους παίκτες να το κάνει και αυτό είναι δύσκολο να το αντιμετωπίσεις. Δεν είναι μονόπλευρη ομάδα. Θα είναι λάθος να μειώνουμε μία νίκη του αντιπάλου για μία διαιτητική απόφαση από τη στιγμή που είναι καλύτερος (σ.σ. αναφερόμενος στο δεύτερο γκολ του Γκερέρο)".

Ο Δέλλας ποτέ δεν έπαιξε μπάλα στον Ολυμπιακό για να πει κανείς ότι προχώρησε στη συγκεκριμένη δήλωση λόγω ερυθρόλευκου παρελθόντος ή για δημόσιες σχέσεις. Είναι ένας άνθρωπος που ακόμη και όταν ήταν ποδοσφαιριστής, όταν έβλεπε κάτι να τον ενοχλεί, το έλεγε δημοσίως και ας αφορούσε κάτι εις βάρος της ομάδας του.

Έχετε ακούσει κάποια δήλωση αντίπαλου προπονητή για τον ΠΑΟΚ ή για την ΑΕΚ; Αντιθέτως, έρχεται πότε ο Δέλλας, πότε ο Μαντζουράκης, πότε ο Πετράκης για να βγάλουν το καπέλο στη δουλειά που γίνεται από τον Πέδρο Μαρτίνς.

Το ότι ο Ολυμπιακός δεν μετατρέπει σε γκολ τις φάσεις που δημιουργεί είναι μία τελείως διαφορετική συζήτηση. Αυτή, λοιπόν, είναι η μία πλευρά. Η άποψη των αντιπάλων για το πώς βλέπουν την φετινή ομάδα του Μαρτίνς.

Η ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΤΩΝ "ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΩΝ"

Πάμε όμως και στην αντίπερα όχθη... Πάμε στα όσα λένε οι "ερυθρόλευκοι". Ο Λεονάρντο Κούτρης για παράδειγμα έσπευσε να καταθέσει τη δική του άποψη. Μια άποψη με την οποία συμφωνούν άπαντες στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο.

"Προηγηθήκαμε νωρίς, είχαμε από τις καλύτερες εκκινήσεις στη σεζόν, δεν θέλαμε να χαλαρώσουμε, θέλαμε να το τελειώσουμε νωρίς το ματς, αλλά χαλαρώσαμε μόλις ο Παναιτωλικός έμεινε με δέκα και από όμορφο βράδυ που είχαμε, ξαφνικά αγχωθήκαμε με δική μας ευθύνη", είπε μεταξύ άλλων...

Το διαβάσατε καλά τι δήλωσε; "Αγχωθήκαμε με δική μας ευθύνη"... Αυτή είναι μία από τις μεγάλες αλήθειες του φετινού Ολυμπιακού. Έχει περάσει εντός των τειχών του Ρέντη μια εικόνα πώς αν και οι Πειραιώτες είναι καταιγιστικοί στα ματς, "σφυροκοπούν" τους αντιπάλους τους και δημιουργούν τη μία φάση πίσω από την άλλη, πάντοτε στο τέλος έχουν ένα περίεργο... χάρισμα να μετατρέπουν σε θρίλερ ένα δικό τους παιχνίδι και να ακροβατούν σε τεντωμένο σχοινί μέχρι να εξασφαλίσουν το τρίποντο.

Το χθεσινό (3/12) ματς με τον Παναιτωλικό ήταν σε πολύ μεγάλο βαθμό ο «καθρέφτης» του φετινού Ολυμπιακού! Κι αυτό δεν το λέμε εμείς, αλλά οι άνθρωποι που - όπως και να το κάνουμε - κάτι παραπάνω ξέρουν απ’ όλους μας. Δεν χρειάζονται, λοιπόν, πολλά λόγια από τους δημοσιογράφους και τον κόσμο. Ας δώσουμε λίγο μεγαλύτερη προσοχή στα όσα δηλώνουν οι πραγματικοί πρωταγωνιστές...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ