OPINIONS

Ολυμπιακός: Ευτυχώς που ο Μαρτίνς δεν ξέρει ελληνικά!

Ολυμπιακός: Ευτυχώς που ο Μαρτίνς δεν ξέρει ελληνικά!

Τα δύο λάθη του Μαρτίνς στο Κίεβο είναι ότι έβαλε βασικό τον φανερά ανέτοιμο Ζιλ Ντίας και έβγαλε τον Φορτούνη τη στιγμή που οι Ουκρανοί δεν μπορούσαν να τον περιορίσουν. Δεν ευθύνεται όμως εκείνος για τον αποκλεισμό. Γράφει ο Αλέξης Βιρβίλης.

Όχι, ο Ολυμπιακός δεν έχασε λόγω του Πέδρο Μαρτίνς. Ο Ολυμπιακός έχασε γιατί κάποιοι ποδοσφαιριστές για ακόμη μία φορά αποδείχθηκαν κατώτεροι των προσδοκιών. Κάπου διαβάσαμε περί γκαντεμιάς... Όχι! Γκαντεμιά για τον Ολυμπιακό είναι ότι δέχτηκε γκολ στην πρώτη ευκαιρία της Ντιναμό, όπως είχε συμβεί και πριν από οκτώ βράδια στο Φάληρο.

Δεν είναι λοιπόν θέμα γκαντεμιάς το ότι οι “ερυθρόλευκοι” δεν εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν. Είναι θέμα ικανότητας. Όταν για παράδειγμα ο Γκερέρο βρίσκεται απέναντι από τον τερματοφύλακα και από το ξεκίνημα της σεζόν οκτώ στις δέκα φορές είτε σημαδεύει τον γκολκίπερ, είτε τις... πινακίδες, τότε αυτό δεν λέγεται ατυχία...

Ο Μαρτίνς έκανε δύο λάθη στο Κίεβο. Το ένα αφορά την παρουσία του Ζιλ Ντίας στο αρχικό σχήμα. Ήταν φανερά ανέτοιμος ο Πορτογάλος και το “φώναζε” στις προπονήσεις με τις πράξεις του. Το δεύτερο την αντικατάσταση του Φορτούνη τη στιγμή που ο Ολυμπιακός είχε ανεβάσει ψηλά τις γραμμές του, πίεζε και άγχωνε τους Ουκρανούς. Ακόμα και έτσι όμως, ακόμα και με αυτές τις δύο άστοχες αποφάσεις του Πορτογάλου τεχνικού, οι Πειραιώτες έφτιαξαν τις φάσεις που έπρεπε για να ξαναμπούν στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Στην Τούμπα η ευθύνη βαραίνει 100% τον Μαρτίνς. Στο 2-2 με την Ντιναμό το παραδέχτηκαν οι παίκτες ότι υποσυνείδητα οπισθοχώρησαν στο δεύτερο ημίχρονο. Με την ΑΕΚ κανένας δεν κατάλαβε γιατί έβαλε την ενδεκάδα της Ντιναμό και σίγουρα για την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου έχει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό της ευθύνης. Στο Κίεβο όμως όχι, γιατί η πλάκα είναι ότι παρόλο που απόρησε αρκετός κόσμος με την αλλαγή του Φορτούνη, τις μεγαλύτερες ευκαιρίες του ο Ολυμπιακός τις έβγαλε χωρίς την παρουσία του Κώστα (74' Χασάν, 87' Γκερέρο, 91' Νάτχο).

Αυτό που θέλουμε να πούμε είναι ότι είναι διαφορετικό το να λες ότι έχει ευθύνη ο προπονητής π.χ. για την ήττα από τον ΠΑΟΚ και διαφορετικό να τον στέλνεις στο “εκτελεστικό απόσπασμα” και να ψάχνεις αν έχει χάσει τα αποδυτήρια ή να τον στέλνεις στον... ΟΑΕΔ.

Ο Μαρτίνς πρέπει να στηριχθεί. Και πρέπει να στηριχθεί στα δύσκολα! Το ότι αποκλείστηκε από την Ντιναμό, μια ομάδα που δεν ήταν σε καμία περίπτωση καλύτερή του, είναι κάτι που “ενοχλεί”. Όχι όμως να ρίξουμε και την ευθύνη στον προπονητή...

Όσοι ασχολούνται με την καθημερινότητα στον Ρέντη, ξέρουν πολύ καλά τι δουλειά ρίχνει ο Μαρτίνς ή όχι... Εμείς έχουμε να πούμε μόνο τούτο: Ευτυχώς που δεν ξέρει ελληνικά. Αν ήξερε να διαβάζει, τότε θα είχε τρελαθεί ο άνθρωπος με την παράνοια που επικρατεί...

Ήρθε ένας άνθρωπος δουλευταράς. Θα κάνει τα λάθη του, θα μάθει από αυτά, θα κάνει και άλλα, θα ξαναμάθει από αυτά... Όποιος δουλεύει κάνει λάθη. Αν είχε ο Ολυμπιακός έναν προπονητή που κοίταζε περισσότερο την αυτοπροβολή του, θα τον “πυροβολούσαμε”. Το έχουμε κάνει με τόσους και τόσους, με πιο πρόσφατο παράδειγμα τον Μπέντο και μάλιστα σε μία περίοδο που ο Ολυμπιακός κέρδιζε, έβγαιναν ανακοινώσεις και διαρροές εναντίον μας και στο τέλος έφυγε... νύχτα ο Πορτογάλος. Ο Μαρτίνς όμως είναι μία τελείως διαφορετική περίπτωση. Ας τον αφήσουμε όλοι στην ησυχία του να δουλέψει.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ντινάμο Κιέβου - Ολυμπιακός 1-0: Ευρώπη τέλος για τους ερυθρόλευκους
Βαθμολογία UEFA: Έπεσε στην 14η θέση η Ελλάδα μετά τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού
Ποντένσε: "Οι αποφάσεις του διαιτητή ήταν πάντα υπέρ της Ντινάμο Κιέβου"
Ολυμπιακός: All In χωρίς τον Φορτούνη
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ