OPINIONS

Ο Παναγιώτης... Οφόε και οι εξετάσεις στην Τούμπα!

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Δεν ήταν μόνο το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση και έφερε τη σφραγίδα του Ταχτσίδη και του Οφόε. Ήταν η γενικότερη εικόνα των δύο χαφ του Ολυμπιακού που είχε ως αποτέλεσμα ο Πανιώνιος να πει και "ευχαριστώ" που έφυγε μόνο με το 1-0 στην πλάτη.

Πολύ περίεργο ματς... Από τη μία ένας Ολυμπιακός "πληγωμένος" τόσο αγωνιστικά - βαθμολογικά, όσο και ψυχολογικά. Από την άλλη ένας Πανιώνιος με επτά βασικούς παίκτες εκτός αποστολής. Κι όλα αυτά σε ένα παγωμένο Καραϊσκάκη.

Οι "ερυθρόλευκοι" έκαναν το καθήκον τους. Κέρδισαν 1-0 και σίγουρα το σκορ τους αδικεί 100%. Πάντως, αυτό που θα πρέπει να ικανοποίησε τον Γκαρθία ήταν η θέληση που έβγαλαν οι ποδοσφαιριστές του. Μια θέληση που δεν είχε δει στον βαθμό που θα ήθελε στα προηγούμενα ματς.

Προφανώς και δεν θα πρέπει να ανοίξουν σαμπάνιες στα κόκκινα αποδυτήρια επειδή κέρδισαν τον αποδεκατισμένο Πανιώνιο. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν τονώθηκε λίγο το ηθικό τους ενόψει της "μάχης" της Τούμπας, που είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι.

Το χρειάζονταν το σημερινό τρίποντο. Είχε περάσει ένας μήνας από την τελευταία φορά που οι Πειραιώτες έφυγαν νικητές από ένα ματς. Συγκεκριμένα από εκείνο το ματς με την Ξάνθη για το πρωτάθλημα (3-0). Πιο εύκολα απ' ό,τι δείχνει το τελικό σκορ ο Ολυμπιακός έβαλε το τρίποντο στο σακούλι του και πλέον θα ξεκινήσει με ηρεμία την προετοιμασία του για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Μια ηρεμία που είχε λείψει από τα αποδυτήρια εδώ και τρεις-τέσσερις εβδομάδες.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Ο ΤΑΧΤΣΙΔΗΣ

Αν θα έπρεπε να σταθούμε ντε και καλά σε κάποιους ποδοσφαιριστές, σίγουρα ο Παναγιώτης Ταχτσίδης θα διεκδικούσε με σοβαρές αξιώσεις το βραβείο του κορυφαίου, έχοντας άξιο συμπαραστάτη τον Οφόε.

Κι όλα αυτά παρότι ο Ταχτσίδης δεν ήταν στο 100%, παρότι ταλαιπωρήθηκε το προηγούμενο διάστημα με τα... μελανιασμένα πλευρά του, "σουβενίρ" από το Περιστέρι. Ο Ταχτσίδης αποτελεί παράδειγμα για πολλούς μέσα στο Ρέντη. Δεν ξέρουμε ποια θα είναι η πορεία του στο Λιμάνι, δεν ξέρουμε τι θα λέμε σε μερικά χρόνια όταν αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό, αλλά ένα πράγμα μπορούμε να πούμε αυτή τη στιγμή:

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναγιώτης γουστάρει που παίζει στους "ερυθρόλευκους" και αυτό είναι που θα μετρήσει αρκετά στο "ταμείο" που θα γίνει στο τέλος της σεζόν. Κόντρα στον Πανιώνιο με τις κάθετες μπαλιές του (όχι μόνο στη φάση του γκολ) πανικόβαλε την νεοσμυρνιώτικη άμυνα. Είχε μία ηγετική παρουσία, είχε έναν απίστευτο αέρα.

Θα μας πείτε ότι απέναντί του είχε μία ομάδα με ένα σωρό απουσίες. Ε και; Τι σημαίνει αυτό; Δεν θα πρέπει να του δώσουμε τα εύσημα για την σημερινή του εικόνα και κυρίως για την τεράστια προσπάθεια που έκανε μέσα στην εβδομάδα για να προλάβει τον Πανιώνιο;

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟΝ ΞΑΝΑΕΙΔΑΜΕ

Πρέπει να πάμε αρκετούς μήνες πίσω για να ξαναφέρουμε στη μνήμη μας την τελευταία καλή εμφάνιση του Οφόε. Πέρασε και ένα διάστημα με έναν σοβαρό τραυματισμό, αλλά ακόμα κι όταν επέστρεψε στη δράση, περισσότερο έδειχνε να ταξιδεύει αλλού το μυαλό του, παρά να είναι συγκεντρωμένος στον Ολυμπιακό.

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Τι τον... τσίμπησε ξαφνικά και κόντρα στον Πανιώνιο είχε μία αρχοντική εμφάνιση; Αυτό μόνο ο ίδιος μπορεί να το απαντήσει. Όπως φυσικά να εξηγήσει και τις τελευταίες του εμφανίσεις που ήταν αποκαρδιωτικές.

Το νικητήριο γκολ ήταν η επιβράβευση της πολύ καλής του παρουσίας, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Κάλυπτε χώρους, έτρεχε παντού, πίεζε, έδινε ρυθμό στους συμπαίκτες του! Επιτέλους, ξαναείδαμε τον καλό Οφόε. Όμως, δεν πρέπει να μείνει στην εμφάνισή του με τον Πανιώνιο.

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Ο Μιραλάς στάθηκε για ακόμη μία φορά... γκαντέμης, ο Ανσαριφάρντ τα έχανε, ο Τζούρτζεβιτς το ίδιο, ακόμα και ο εξαιρετικός Οφόε έχασε ένα άχαστο στο 22'. Όλα αυτά ανήκουν από σήμερα το βράδυ στο παρελθόν.

Ο Ολυμπιακός καλείται να πάει να παίξει στην Τούμπα για μία φορά τη φετινή σεζόν ως... Ολυμπιακός! Ας το δούμε έστω μια φορά μέσα στη χρονιά.

Οι Πειραιώτες έχουν κερδίσει φέτος μόνο με την "καραμπόλα" του Ένγκελς σε μεγάλο ματς. Έχουν ηττηθεί από την ΑΕΚ δύο φορές, έχουν ηττηθεί στην Λεωφόρο, δεν κέρδισαν Αστέρα και Ατρόμητο. Τους δίνεται λοιπόν η ευκαιρία την ερχόμενη Κυριακή να βγάλουν τα συκώτια στον ΠΑΟΚ. Θα μπορέσουν; Οι απαντήσεις στο γήπεδο. Το ματς της Τούμπας πάντως θα μοιάζει με ένα παιχνίδι εξετάσεων σε μεγάλο βαθμό και αυτό το γνωρίζουν άπαντες στου Ρέντη.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ