OPINIONS

Ο Μαρτίνς δεν θα "παραμυθιαστεί" από την πεντάρα

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΚΕΡΚΥΡΑ / SUPERLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
Μαρτίνς, Μοντεστό EUROKINISSI SPORTS

Οι "ερυθρόλευκοι" έκαναν σκορποχώρι την άμυνα της Κέρκυρας, όμως ο Πέδρο Μαρτίνς από τις σουίτες εντόπισε και την ευκολία με την οποία, ειδικά στα πρώτα 50 λεπτά του αγώνα, οι Φαίακες έβγαζαν φάσεις από το πουθενά. Γράφει ο Αλέξης Βιρβίλης.

Ο Ολυμπιακός νίκησε 5-1 την Κέρκυρα και επέστρεψε στις νίκες, με τους "ερυθρόλευκους" να βγάζουν τη διάθεση που ήθελαν οι προπονητές, η διοίκηση και ο κόσμος, ενώ είδαμε έναν Φορτούνη από τα παλιά, έναν Μάριν να του λείπει μόνο το γκολ και έναν Μιραλάς να θυμίζει στη φάση του γκολ του κάτι από τον παλιό Κέβιν.

Αρκούν όμως όλα αυτά για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα ενόψει της νέας σεζόν; Προφανώς και όχι, γιατί θα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη και τη δυναμικότητα του αντιπάλου.

Η Κέρκυρα που είναι προτελευταία προκάλεσε προβληματάκια στην άμυνα των Πειραιωτών ειδικά στο πρώτο ημίχρονο και για αυτό το λόγο ένα πράγμα είναι σίγουρο: ότι ο Πέδρο Μαρτίνς δεν θα παραμυθιαστεί κιόλας.

Γιατί ο φετινός Ολυμπιακός δεν είναι ομάδα που πρέπει να την εμπιστεύεσαι 100%. Εύκολα σε ρίχνει σε... παγίδες, όταν βγάζει κάποιος βιαστικά συμπεράσματα.

Το σημαντικό είναι πάντως ότι μετά από πολύ καιρό έφυγε χορτασμένος ο κόσμος, ασχέτως αν δεν "σβήνονται" τα όσα στραβά είδαμε καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν από τον φετινό Ολυμπιακό. Το βασικό είναι ότι είδαμε μετά από καιρό διάθεση και όρεξη από τους παίκτες.

Dr ΤΖΕΚΙΛ ΚΑΙ Μr ΧΑΪΝΤ

Ο Χρήστος Κόντης επέλεξε να βάλει τον Ταχτσίδη παρότι δεν ήταν 100% έτοιμος. Ήθελε όμως την κάθετη πάσα του, ήθελε την μπαλιά του...

Ο Παναγιώτης όμως έδειχνε επηρεασμένος από τον τραυματισμό της περασμένης Πέμπτης στο γόνατο. Πάλι καλά για τους "ερυθρόλευκους" που οι Φορτούνης και Μάριν μπήκαν με κέφια στο χορτάρι.

Ο Μάριν ήταν αυτός που από τα δεξιά πήρε περισσότερες προσπάθειες, αλλά το 1-0 ήταν προϊόν της γρήγορης ενέργειας του Φορτούνη, προσφέροντας ουσιαστικά έτοιμο το γκολ στον Καρίμ.

Μπροστά έβγαζε φάσεις ο Ολυμπιακός, άσχετα αν ο Αντέτζο έκανε ό,τι μπορούσε για να κρατήσει μακριά από την εστία του Γιαννακόπουλου τον Ανσαριφάρντ.

Το θέμα είναι ότι οι Πειραιώτες αντιμετώπισαν προβλήματα πίσω και αυτό οφειλόταν κυρίως στο γεγονός ότι μπήκαν κάπως νωχελικά οι παίκτες της μεσοαμυντικής του γραμμής στα πρώτα 10 λεπτά, δίνοντας το δικαίωμα στους φιλοξενούμενους να πιστεύουν ότι μπορούν να φύγουν με θετικό αποτέλεσμα από το Φάληρο.

Η τριάδα που πλαισίωνε τον Μυτίδη στην επίθεση της Κέρκυρας προκάλεσε ουκ ολίγα προβλήματα στην ανασταλτική λειτουργία των "ερυθρολεύκων".

Ο Επστάιν από τα αριστερά, ο Γεωργίου από τα δεξιά και ο Ρόλε από τον άξονα ήταν οι κινητήριοι μοχλοί της ομάδας του Ματζουράκη.

Ακολουθούσε από πίσω και ο Μπαλάφας που με την εμπειρία του κέρδισε κάποιες μονομαχίες ίσα – ίσα για να βγάλει σε επικίνδυνες αντεπιθέσεις τους Φαίακες και όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα να έρθει το γκολ της ισοφάρισης από τον Επστάιν.

Δύο πρόσωπα ουσιαστικά παρουσίασε ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο. Ένα κακό αμυντικά και ένα καλό επιθετικά. Ένα καλό επιθετικό πρόσωπο πάντως, που θα πήγαινε στράφι αν δεν ερχόταν ο Μιραλάς με τη "φωτοβολίδα" στις καθυστερήσεις να ξορκίσει την κατάρα και να βάλει ξανά τους "ερυθρόλευκους" σε θέση οδηγού.

Τι θα γινόταν αν δεν σκόραρε ο Κέβιν στο 45+2'; Κάποιες μουρμούρες είχαν ήδη ξεκινήσει να ακούγονται...

ΤΟ "ΠΑΡΤΙ" ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ, Ο ΒΡΟΥΣΑΪ ΚΑΙ... ΤΕΛΟΣ!

Η σεμνή τελετή έλαβε τέλος ουσιαστικά στο 51', όταν μετά από μία έξοχη συνεργασία των Μιραλάς, Ανσαριφάρντ και τελικό αποδέκτη τον Φορτούνη έγινε το 3-1.

Ένας Φορτούνης που έκανε ό,τι ήθελε, που ήταν αισθητά ανεβασμένος συγκριτικά με τα προηγούμενα παιχνίδια του και όταν φτάνει στο σημείο να είναι πρωταγωνιστής σε τρία από τα πέντε γκολ του Ολυμπιακού, προφανώς και ήταν από τους κορυφαίους (αν όχι ο κορυφαίος) της αναμέτρησης. Στα αξιοσημείωτα το γεγονός ότι τον έβλεπες τον Κώστα έως και το τέλος να πιέζει μπροστά.

Το ίδιο και ο Καρίμ, το ίδιο και ο Μιραλάς όσο έπαιξε, το ίδιο και ο Μάρκο Μάριν που πήρε αρκετές προσπάθειες, ταλαιπώρησε και στο δεύτερο μέρος τους αντιπάλους του, αλλά κάτι στράβωνε στο τέλος και η μπάλα δεν έλεγε να μπει στα δίχτυα.

Σαν κερασάκι στην τούρτα ήρθε και το γκολ του Βρουσάι, ο οποίος είχε κάνει το καλοκαίρι προετοιμασία με τον Ολυμπιακό, δεν είχε πείσει τον Χάσι, ξαναγύρισε στην Κ-20 και μερικούς μήνες αργότερα στο ντεμπούτο του με τη φανέλα των Πειραιωτών σε αγώνα Σούπερ Λίγκας, σημείωσε και το πρώτο του γκολ!

Συγγνώμη Κώστα (Φορτούνη), εσύ ήσουν ο πρωταγωνιστής, αλλά νομίζουμε ότι είναι καλό να ρίξουμε λίγα φλας παραπάνω σε αυτό το 20χρονο παλικάρι που έκανε το όνειρό του πραγματικότητα.

Photo credits: eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Καταιγιστικός στο Φάληρο ο Ολυμπιακός, 5-1 την Κέρκυρα
"Η Λας Πάλμας θέλει 900.000 ευρώ από τον Ολυμπιακό για Εμενίκε"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ