OPINIONS

Μας κουράσατε!

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Όταν δεν μπορείς να κερδίσεις τον Παναθηναϊκό των χιλίων προβλημάτων και με αριθμητικό πλεονέκτημα κιόλας, προφανώς και δεν σου φταίει μόνο ο Ευαγγέλου. Γράφει ο Αλέξης Βιρβίλης.

Μόνο ένα ντέρμπι! Μόνο ένα μεγάλο ματς! Ποιος να το φανταζόταν. Τελειώνει σε δύο μήνες η σεζόν στο πρωτάθλημα και ο Ολυμπιακός κέρδισε μόνο ένα μεγάλο ματς και αυτό με την "καραμπόλα" του Ένγκελς με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη, εκεί όπου οι Θεσσαλονικείς είχαν κλείσει τους Πειραιώτες στα καρέ τους και τους "πυροβολούσαν" για δέκα λεπτά!

Την Κυριακή (4/3) στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό όλες οι συνθήκες ήταν υπέρ του Ολυμπιακού (πλην του άδειου Καραϊσκάκη). Το "πάμε να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα" δεν το λέγαμε εμείς. Οι παίκτες και οι προπονητές το έλεγαν.

Γιατί λοιπόν οι συνθήκες ήταν υπέρ των πρωταθλητών; Από τη μία είχε απέναντί του ένα σύνολο αξιόμαχο, φιλότιμο, αλλά και με εκατοντάδες προβλήματα. Είχε προηγηθεί επίσης το μεσημέρι και η ήττα του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα πολύ ωραίο σκηνικό για να στείλει μήνυμα ο Ολυμπιακός ότι "είμαστε ακόμα εδώ".

Έδειχναν στις προπονήσεις στο Ρέντη ότι είναι έτοιμοι να δώσουν απαντήσεις και να γίνουν ο κακός βραχνάς της ΑΕΚ στην κούρσα του πρωταθλήματος, αφού το πρόγραμμα των Πειραιωτών έχει "γλυκάνει" για τα καλά εώς το τέλος της σεζόν. Και τι συνέβη τελικά χθες βράδυ στο Φάληρο; Πάλι τα ίδια... Πάλι αποδείχθηκαν όλα αυτά λόγια του αέρα.

Με δύο λέξεις; Μας κουράσατε! Για να προλάβω ορισμένους, σίγουρα το λάθος του Ευαγγέλου στη φάση του πέναλτι ήταν κραυγαλέο. Το είδε όλη η Ελλάδα ότι δεν υπάρχει κανένα πέναλτι. Μας αρκεί αυτό όμως; Πιστεύετε ότι εκεί πρέπει να σταθούμε; Αυτό είναι που πρέπει να κρατήσουμε δηλαδή στο τέλος της χθεσινής ημέρας; Αν ασχοληθούμε μόνο με τον Ευαγγέλου, τότε πάει, το χάσαμε το... τρένο και για του χρόνου.

Ειλικρινά όμως, κουραστήκαμε με αυτό που βλέπουν τα μάτια μας. Δεν μπορεί να φταίει μόνο η φυσική κατάσταση απέναντι στον συγκεκριμένο Παναθηναϊκό που έπαιζε με δέκα στο τελευταίο μισάωρο. Δεν γίνεται να μπαίνει ο ανέτοιμος Μουνιέ και να κάνει χαβαλέ με όλη την ομάδα του Ολυμπιακού. Ο κόσμος χόρτασε από υποσχέσεις, από λόγια, από "θα, θα, θα...". Δεν πάει άλλο!

ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ

Βγήκε ο Προτό και είπε ότι "έκανε λάθη ο διαιτητής, αλλά εμείς κάναμε περισσότερα". Πάλι καλά... Ο Αλμπέρτο Μποτία έκανε λόγο για πρόβλημα φυσικής κατάστασης. Μάλιστα... Δεν διαφωνεί κανείς ότι οι "ερυθρόλευκοι" μένουν από βενζίνη στο τελευταίο μισάωρο. Μας συγχωρείτε όμως ρε παιδιά. Μακάρι να ήταν μόνο η φυσική κατάσταση το πρόβλημα. Μακάρι...

Οι παίκτες δίνουν μία εντύπωση ότι κοροϊδεύονται μεταξύ τους. Δίνουν μία εντύπωση ότι μπαίνουν στο χορτάρι λες και είναι δημόσιοι υπάλληλοι. Να τελειώσει δηλαδή το 90λεπτο να πάμε σπίτι τους. Αν εξαιρεθούν κάποιοι ποδοσφαιριστές , ελάχιστοι για την ακρίβεια, που καταλαβαίνουν τι συμβαίνει φέτος, όλοι οι υπόλοιποι είναι λες και πηγαίνουν άλλη μία μέρα στη δουλειά.

Δεν έχουν συνειδητοποιήσει πού βρίσκονται με λίγα λόγια. Κι αφού δεν έχουν συνειδητοποιήσει, μην ανησυχείτε! Το καλοκαίρι είναι κοντά... Σε αυτό βέβαια δεν ευθύνονται μόνο οι ποδοσφαιριστές. Φταίνε και οι άνθρωποι που πηγαίνουν καθημερινά στο Ρέντη, οι άνθρωποι γύρω από τον Γκαρθία δηλαδή, οι οποίοι δεν έχουμε καταλάβει ποια είναι η δουλειά τους ακριβώς στα αποδυτήρια. Δεν γίνεται να τα περιμένουμε όλα από τον Σάββα Θεοδωρίδη.

ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

Ο Όσκαρ Γκαρθία έχει πει σε διάφορες συνεντεύξεις του ότι έχει διαπιστώσει ότι ορισμένοι ποδοσφαιριστές του δεν βγάζουν την απαιτούμενη διάθεση στα παιχνίδια και πώς σκοπεύει να πάρει μέτρα. Έλεγε ότι θα πήγαινε εώς το τέλος με παίκτες που θέλουν να φορούν τη φανέλα του Ολυμπιακού και έφερε ως παράδειγμα προς μίμηση τη δουλειά που ρίχνει ο Μαρτίνς στην προπόνηση;

Προφανώς και βλέπαμε όλοι μας διάφορους παίκτες που είναι στον κόσμο τους. Το περίεργο της ιστορίας, όμως, είναι ότι παρότι ο Γκαρθία έχει μιλήσει για έλλειψη θέλησης από κάποιους, εξακολουθεί να τους χρησιμοποιεί! Και τον Μάρτινς εξακολουθεί να τον έχει στην εξέδρα.

Φυσικά και μία ενδεχόμενη παρουσία του Πορτογάλου στα τελευταία ματς, δεν θα άλλαζε την εικόνα του Ολυμπιακού προς το καλύτερο. Μην τρελαθούμε κιόλας δηλαδή... Ωστόσο, από το να βλέπουμε τον Οφόε που με εξαίρεση το ματς με τον Πανιώνιο, σε όλα τα υπόλοιπα είναι αλλού γι' αλλού και γεμάτος νεύρα, καλύτερα να βλέπουμε τον Μάρτινς έστω ως μία έξτρα λύση στον πάγκο.

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

Είναι δύσκολο από τον Μάρτιο ο Ολυμπιακός να αρχίσει να κλείνει παίκτες για το καλοκαίρι. Το έκανε μία φορά πέρσι με τον Σισέ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να συμβαίνει και κάθε χρονιά. Ο σχεδιασμός για το καλοκαίρι όμως θα πρέπει να ξεκινήσει από τώρα και όχι να λάβουν υπόψη στο Λιμάνι την εικόνα που ενδέχεται να παρουσιάσουν ορισμένοι στα έξι τελευταία ματς της σεζόν.

Δηλαδή αν ο Οφόε π.χ. παίξει μπαλάρα με τον Πλατανιά, θα πρέπει να κερδίσει το εισιτήριό του και για τη νέα σεζόν; Αν ο Πάρντο κάνει “γιο-γιο” π.χ. τον αριστερό μπακ του Απόλλωνα Σμύρνης ή του Λεβαδειακού, θα πρέπει να μείνει και του χρόνου στον Πειραιά; Για τον Τζούρτζεβιτς δεν το συζητάμε καν...

Θα πρέπει από τώρα να παρθούν οι αποφάσεις για το ποιοι ποδοσφαιριστές αξίζουν να μείνουν στην ομάδα. Τόσο απλά... Ας βάλουν από τώρα κάτω τα πράγματα και να συμφωνήσουν οι αρμόδιοι για το αν θεωρούν πώς κάποιοι παίκτες έχουν κάνει τον κύκλο τους. Να μην κοιτάξουν ούτε ονόματα, ούτε συμβόλαια.

Και τέλος, θα πρέπει από τώρα να αποφασίσουν αν ο Γκαρθία είναι ικανός για να οδηγήσει το "καράβι" του χρόνου. Άμεσα θα πρέπει να ξεκινήσει ο σχεδιασμός. Μην φτάσουμε πάλι τον Μάιο και ψαχνόμαστε τουλάχιστον για το θέμα του προπονητή...

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ