OPINIONS

Ξάνθη - Ολυμπιακός: Φτάνει πια με την καταστροφολογία

Ξάνθη - Ολυμπιακός: Φτάνει πια με την καταστροφολογία

Δεν υπήρχε μόνο το "ανάθεμα" στον Τζήλο, αλλά και οι χαμένες ευκαιρίες. Φτάνει πια, βαρεθήκαμε με το "να φύγουν όλοι". Ο Αλέξης Βιρβίλης γράφει για την ποιοτικότερη ομάδα του πρωταθλήματος, τον Ολυμπιακό.

Άντε πάλι η ίδια ιστορία στον Ολυμπιακό. Άντε πάλι τα ίδια… Μία ισοπαλία στην Ξάνθη χώρισε τον κόσμο σε διάφορα στρατόπεδα. Οι μεν ρίχνουν όλο το "ανάθεμα" στον Τζήλο. Φυσικά και φέρει τεράστια ευθύνη ο Λαρισαίος ρέφερι. Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά για τη φάση του 41ου λεπτού με το τράβηγμα της φανέλας στον Τοροσίδη. Ο τηλεοπτικός φακός ήταν ξεκάθαρος. Ούτε φυσικά για τα ατιμώρητα χτυπήματα των παικτών της Ξάνθης.

Ένα άλλο "μέτωπο" του "ερυθρόλευκου" κόσμου ρίχνει το "ανάθεμα" στους παίκτες. Άλλοι στον… Πέδρο Μαρτίνς, ζητώντας την απομάκρυνσή του! Δυστυχώς, αυτό οφείλεται έως έναν βαθμό στην "ελευθερία" που προσφέρουν τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Φτάνει πια με την καταστροφολογία. Φτάνει πια με το "φτου κι απ' την αρχή". Έχει κανείς κάποια αντίρρηση ότι ο Ολυμπιακός δεν είναι η πιο ποιοτική ομάδα του εφετινού πρωταθλήματος; Φυσικά και υπάρχουν "ανορθογραφίες" στην επίθεση. Όμως, αν στο λιμάνι θεωρούσαν πώς ο Γκερέρο δεν θα σκοράρει και ο Χασάν θα τραυματιζόταν κάθε μήνα, πιστεύετε ότι θα προχωρούσαν στην απόκτησή τους;

Και για να προλάβω ορισμένους, ο Γκερέρο πράγματι είχε δείξει και στην Ισπανία ότι δεν το "είχε" το γκολ. Όμως, ξέρετε πόσοι "Γκερέρο" έπιασαν λιμάνι και έγραψαν ιστορία με τη φανέλα του Ολυμπιακού; Πρόχειρα μας έρχεται στο μυαλό ο Μιραλάς. Το καλοκαίρι του 2010 ήρθε στη χώρα μας ως ο… τρελός της Σεντ Ετιέν (σ.σ. έτσι τον αποκαλούσαν οι Γάλλοι) και με ενεργητικό 1 γκολ σε 29 παιχνίδια! Στην πρώτη του χρονιά στο λιμάνι πέτυχε 14 γκολ, στη δεύτερη πέτυχε 20 και το καλοκαίρι του 2012 πήγε στην Έβερτον όπου έκανε… θραύση!

Προφανώς και οι φετινές επιλογές στην επίθεση αποδεικνύεται στο πρώτο μισό της σεζόν ότι δεν ήταν οι καλύτερες δυνατές. Για αυτό το λόγο όμως θα προχωρήσει στην απόκτηση φορ τον Γενάρη, γιατί διαπιστώθηκε ότι στην επίθεση υπάρχει "θέμα". Δεν θα επηρεαστούν οι "ερυθρόλευκοι" από το -8 από τον ΠΑΟΚ.

Ωστόσο, από το βράδυ της Κυριακής (9/12) υπάρχει αρκετός κόσμος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι φέρει τεράστια ευθύνη ο Μαρτίνς και πώς θα πρέπει η ομάδα να χτιστεί από την αρχή με την πρόσληψη νέου τεχνικού!

Ε όχι ρε παιδιά… Φτάνει πια αυτή η καταστροφολογία. Ο Πέδρο Μαρτίνς είναι ένας άνθρωπος που η δουλειά του αποτυπώνεται στο χορτάρι. Δεν μπορεί να μπει μέσα να σκοράρει, ούτε να πάρει μια σφυρίχτρα και να κάνει τον διαιτητή.

Ας αφήσουμε έναν άνθρωπο να βγάλει πρωτίστως μια χρονιά και να του δώσουμε την ευκαιρία, ακόμη κι αν δεν πάρει το πρωτάθλημα, να κάτσει κι άλλη μία σεζόν για να δείξει τη δουλειά του ακόμα περισσότερο.

Ο φετινός Ολυμπιακός έβαλε τις "βάσεις" για να κερδίσει και τους Τζήλους. Μπορεί να μην το έχει καταφέρει έως τώρα στον βαθμό που θα ήθελε, αλλά σίγουρα έχει βάλει τα "θεμέλια". Αυτό το "χτίσιμο" πρέπει να συνεχιστεί. Θα συνεχιστεί τον Γενάρη, θα συνεχιστεί και το καλοκαίρι.

Ξαναρωτάμε λοιπόν: Διαφωνεί κανείς ότι οι "ερυθρόλευκοι" δεν έχουν την ποιοτικότερη ομάδα από κάθε άλλη στο εφετινό πρωτάθλημα και πώς πάνω στο υπάρχον ρόστερ θα πρέπει να γίνουν κάποιες διορθωτικές κινήσεις;

Οπότε, ας αφήσουμε την καταστροφολογία. Ας μην αρχίσουν τα "αναθέματα" κυρίως στον προπονητή, γιατί πολύ απλά δείχνει ότι έχει κάνει αρκετά καλή δουλειά με ένα σωρό νέα πρόσωπα που είχε στα χέρια του. Κι επίσης μην ξεχνάμε το σημαντικότερο: Η χρονιά δεν έχει τελειώσει. Ακόμη και το πρωτάθλημα να καταλήξει στον ΠΑΟΚ, για τον Ολυμπιακό υπάρχει το Κύπελλο, η Ευρώπη (εφόσον γραφτεί ιστορία με την Μίλαν) και η 2η θέση που οδηγεί στους ομίλους του Champions League. Και από του χρόνου ακόμη περισσότερο ενίσχυση για να αντιμετωπίσει και τους Τζήλους…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ