OPINIONS

Κερδίζει μόνο ένας Ολυμπιακός από τα παλιά!

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Οι “ερυθρόλευκοι” καλούνται απέναντι στον ΠΑΟΚ να βγάλουν την καρδιά του πρωταθλητή. Πολλά τα λόγια, πολλές οι δηλώσεις, πολλές οι υποσχέσεις, έφτασε η στιγμή λοιπόν να δούμε αν στην Θεσσαλονίκη παρουσιαστεί ένας Ολυμπιακός βγαλμένος από το πρόσφατο παρελθόν. Γράφει ο Αλέξης Βιρβίλης.

Έχουν περάσει 2,5 χρόνια από την τελευταία φορά που ο Ολυμπιακός έφυγε νικητής από εκτός έδρας ντέρμπι στο πρωτάθλημα. Ήταν Οκτώβριος του 2015 όταν οι “ερυθρόλευκοι” του Μάρκο Σίλβα έκαναν παρέλαση από την Τούμπα και κέρδισαν τον ΠΑΟΚ με 2-0.

Από τότε, αν εξαιρεθεί το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό που ακολούθησε και δεν ξεκίνησε ποτέ στην Λεωφόρο με τη φωτοβολίδα στον Φινμπόγκασον, οι “ερυθρόλευκοι” όχι μόνο δεν έχουν κερδίσει μακριά από το "Γ. Καραϊσκάκης" σε παιχνίδια με ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό ή ΑΕΚ, αλλά δεν έχουν πάρει ούτε ισοπαλία!

Oι Πειραιώτες λοιπόν καλούνται απόψε (25/2, 19.30) να κερδίσουν έναν ΠΑΟΚ που βρίσκεται σε παρατεταμένη περίοδο φορμαρίσματος, έχει το 10Χ10 στην Τούμπα στο πρωτάθλημα, έχει το μομέντουμ, θα έχει τον κόσμο στο πλευρό του και κυρίως τη “δίψα” για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, μιας και απομένουν μόλις οκτώ αγωνιστικές και βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Πώς μπορεί ο Ολυμπιακός να επικρατήσει στην Θεσσαλονίκη; Πρώτα απ' όλα, θα πρέπει να εμφανιστεί ένας Ολυμπιακός από τα... παλιά! Αυτή είναι η πραγματικότητα. Και για να εμφανιστεί ένας Ολυμπιακός από το πρόσφατο παρελθόν, θα πρέπει τα “πρώτα βιολιά” της φετινής ομάδας να κάνουν ένα από τα καλύτερά τους παιχνίδια μέσα στη σεζόν.

Είτε λέγεται Οφόε, είτε λέγεται Φορτούνης, είτε λέγεται Σισέ, είτε λέγεται Μιραλάς, είτε λέγεται Ανσαριφάρντ, όλοι τους οφείλουν να καταθέσουν την ψυχή τους στο χορτάρι της Τούμπας.

ΤΟ ΑΓΧΟΣ Ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ είναι αυτός που θα έχει το άγχος. Για τους “ασπρόμαυρους” είναι μία πρωτόγνωρη κατάσταση η σημερινή. Κατά κάποιο τρόπο είναι το φαβορί για το τρίποντο. Μπορεί όμως να διαχειριστεί αυτόν την “ταμπέλα” που του έχει τοποθετήσει ο περισσότερος κόσμος και οι… στοιχηματικές εταιρίες; Είναι σε θέση να κερδίσει έναν “πληγωμένο” βαθμολογικά Ολυμπιακό;

Από πλευράς “ερυθρολεύκων” τα λόγια ήταν πολλά, οι υποσχέσεις και οι δηλώσεις επίσης. Έφτασε η στιγμή να “απαντήσουν” στο χορτάρι. Άλλη ευκαιρία δεν θα έχουν. Στην Τούμπα τελειώνει το φετινό... οδοιπορικό του Ολυμπιακού προς τον τίτλο. Αν χάσει, ολοκληρώθηκε και ουσιαστικά (όχι μαθηματικά) η υπόθεση “πρωτάθλημα”.

Στο Ρέντη λένε ότι υπάρχει πίστη. Ο δε Γκαρθία είπε ότι οι ποδοσφαιριστές του δεν φοβούνται και πώς τους περιμένει θαρραλέους. Όλοι κάνουν λόγο για έναν “τελικό”. Ωραία ηχούν στα αυτιά μας όλα αυτά.

Φέτος όμως βαρεθήκαμε να τα ακούμε, ο κόσμος χόρτασε από υποσχέσεις και τα πρόσφατα άσχημα αποτελέσματα με ΑΕΚ, Αστέρα Τρίπολης και Ατρόμητο προκαλούν ερωτηματικά για το πώς θα εμφανιστεί τελικά ο Ολυμπιακός στην Τούμπα, έχοντας απέναντί του μία ομάδα που πηγαίνει “τρένο” εδώ και 3,5 μήνες με τον έναν ή τον άλλον τρόπο

ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ... ΒΡΟΧΗ!

Αρκετοί ρωτούν: “Πού θα κριθεί το ντέρμπι;”. Οι απόψεις πολλές. Από το ότι θα πρέπει να περιοριστούν οι Μάτος και Βιεϊρίνια, από το “κλείδωμα” του Πέλκα, από το πώς θα αναχαιτιστούν οι Μακ, Τζάλμα Κάμπος ή Μπίσεσβαρ (δύο εξ αυτών λογικά θα επιλέξει ο Λουτσέσκου για τα “φτερά” της επίθεσης).

Τις περισσότερες φορές η τακτική πάει περίπατο. Το ντέρμπι κατά κύριο λόγο θα κριθεί στο πόσο πολύ το λέει η… καρδούλα των παικτών του Ολυμπιακού. Θα κριθεί από την ομάδα που θα αντιμετωπίσει με ψυχραιμία οποιαδήποτε κακή στιγμή παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια του ματς. Από την ομάδα που θα αξιοποιήσει έστω και τη μία υποψία ευκαιρίας που θα δημιουργηθεί.

Η ΕΜΥ κάνει λόγο για ισχυρή βροχόπτωση την ώρα του ματς, οπότε οι προσπάθειες των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων θα δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο αν πέσουν μέσα οι μετεωρολογικές προβλέψεις.

"ΤΕΛΙΚΟΣ" ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΟΚ ΚΙ ΑΣ ΛΕΕΙ Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΙ Ο ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ

Πρόκειται λοιπόν για “τελικό”.Ο Γκαρθία το παραδέχτηκε. Ο Λουτσέσκου είπε ότι δεν θα κριθεί τίποτα σήμερα. Κι όμως, αν χάσει ο ΠΑΟΚ από τον Ολυμπιακό, θα “χτυπηθεί” η ψυχολογία των παικτών του Ρουμάνου, το άγχος θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο εώς το τέλος της σεζόν και κάπου εκεί θα καραδοκεί και η ΑΕΚ, η οποία με διπλό του Ολυμπιακού και δική της νίκη στο Περιστέρι, θα αποκτήσειαέρα για τη συνέχεια...

Οπότε, “τελικός” είναι και για τον ΠΑΟΚ κι ας λέει ό,τι θέλει ο Λουτσέσκου.

Όσο για τον Ολυμπιακό; Αυτό που ζητάει ο κόσμος του δεν είναι τίποτε άλλο από το να βγάλει απόψε τα συκώτια του ΠΑΟΚ. Και επιτέλους να δείξει φέτος μία εικόνα ομάδας που δεν “πίνει θάλασσα” και δεν την πιάνει πανικός, όταν έχει απέναντί της μία ομάδα που την πρεσάρει.

Ο κόσμος περιμένει να δει παίκτες που θα τιμήσουν τη φανέλα του και δεν θα τα… χάσουν μόλις βγουν από τα αποδυτήρια και πατήσουν το χορτάρι της Τούμπας. Περιμένει να δει έναν Ολυμπιακό από τα παλιά, στον βαθμό που γίνεται φυσικά με τις πολλές «μουντζούρες» που υπάρχουν στο φετινό ρόστερ, τόσο ως προς το κομμάτι το καθαρά αγωνιστικό, όσο και προς το κομμάτι των προσωπικοτήτων.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ