OPINIONS

Γκιλιέρμε: Σαν έτοιμος από καιρό...

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Αν κάποιος από τους νεοσύλλεκτους άξιζε να πάρει φανέλα βασικού σε σοβαρό επίσημο παιχνίδι από... χθες, αυτός δεν είναι άλλος από τον Γκιλιέρμε. Ο Αλέξης Βιρβίλης ακτινογραφεί το ντεμπούτο του Βραζιλιάνου χαφ.

Ο Γκιλιέρμε επιβεβαίωσε κόντρα στον Λεβαδειακό όλα όσα ακούγονταν από τον Ρέντη για τον βαθμό ετοιμότητάς του. Ο Βραζιλιάνος απ’ όλους όσους έπαιξαν κόντρα στους Βοιωτούς, είναι ο μοναδικός που θα μπορούσε να χτυπήσει άμεσα την πόρτα της ενδεκάδας.

Ο Πέδρο Μαρτίνς έβγαλε τα συμπεράσματά του από το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό. Συμπεράσματα που αφορούσαν κυρίως τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα. Είδε τον Τουρέ και τον Ναουέλ να θέλουν ακόμη τον χρόνο τους, κάτι που δεν περίμενε το ματς με τους Βοιωτούς για να το διαπιστώσει, καθώς τους ζει καθημερινά στον Ρέντη.

Τόσο ο Τουρέ, όσο και ο Ναουέλ δείχνουν ότι μετά τη διακοπή του Οκτωβρίου θα είναι σε θέση να βοηθήσουν ως βασικοί στα παιχνίδια που απαιτείται υψηλότερη ένταση και ρυθμός συγκριτικά με το ματς του Κυπέλλου.

Αν κάποιος από τους «νεοσύλλεκτους» άξιζε να πάρει φανέλα βασικού σε σοβαρό επίσημο παιχνίδι από... χθες, αυτός δεν είναι άλλος από τον Γκιλιέρμε. Ο Βραζιλιάνος «κόφτης» επιβεβαίωσε ουσιαστικά όλα όσα ακούγαμε από τις προπονήσεις του Ρέντη. Ότι ήρθε από την Λα Κορούνια έχοντας κάνει κανονικά προετοιμασία και πώς είναι έτοιμος εδώ και καιρό να χτυπήσει ακόμα και την πόρτα της ενδεκάδας άμεσα. Το δήλωσε, άλλωστε, πως είναι έτοιμος να βοηθήσει ακόμη και άμεσα!

Βεβαίως, ο Μαρτίνς είναι αυτός που δουλεύει με όλους τους παίκτες σε καθημερινή βάση και εκείνος είναι στο τέλος που παίρνει και την ευθύνη των αποφάσεών του. Ο Γκιλιέρμε πάντως, το ξαναλέμε, έδειξε ότι είναι πανέτοιμος.

ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΕΦΤΑΣΕ ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ

Ο Μαρτίνς παραδέχτηκε ότι « δεν είμαι προπονητής των πολλών αλλαγών». Κάπου εκεί κρύβεται και η όλη διαχείριση στην περίπτωση του Γκιλιέρμε. Προφανώς και ο Βραζιλιάνος θα μπορούσε να παίξει πολύ νωρίτερα και να μην περίμενε ένα ματς Κυπέλλου με τον Λεβαδειακό, το ματς με το λιγότερο ενδιαφέρον απ’ όλα όσα έχουν προηγηθεί.

Δύο φορές έφτασε μία ανάσα από το να κάνει ντεμπούτο με την ερυθρόλευκη φανέλα. Η πρώτη ήταν με τον Αστέρα Τρίπολης, όταν ετοιμαζόταν να μπει στον αγωνιστικό χώρο στο 67’, αλλά ήρθε το γκολ της ισοφάρισης των Αρκάδων με τον Τόνσο και ο Μαρτίνς πήρε πίσω την αλλαγή. Ο Πορτογάλος τεχνικός τον ετοίμαζε και στη Ν. Σμύρνη. Τον σήκωσε για ζέσταμα σχεδόν με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και περίμενε να τον έριχνε στη μάχη, αν και εφόσον ο Ολυμπιακός έβρισκε νωρίς τον δρόμο προς τα δίχτυα. Έτσι όπως εξελίχθηκε ωστόσο το παιχνίδι με τον Πανιώνιο, ο Μαρτίνς κοίταξε στον πάγκο να βρει λύσεις επιθετικά. Για αυτό το λόγο έριξε στη μάχη τους Χασάν, Χριστοδουλόπουλο και Νάτχο. Κατά συνέπεια πήρε αναβολή η «πρώτη» του Γκιλέρμε...

ΑΜΕΣΑ ΘΕΣΗ ΒΑΣΙΚΟΥ

Μοιάζει δύσκολο να προχωρήσει σε πολλές αλλαγές ο Μαρτίνς στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Πιο πιθανό μοιάζει το σενάριο να πάει με δίδυμο στα χαφ τους Μπουχαλάκη και Καμαρά, με βάση τα όσα μας έχει δώσει να καταλάβουμε ο κόουτς στις πρώτες 50 μέρες επίσημων υποχρεώσεων. Κι αυτό, γιατί στα μάτια του Μαρτίνς το δίδυμο Μπουχαλάκη – Καμαρά έχοντας παίξει τόσα πολλά ματς από το ξεκίνημα της σεζόν, έχει καλύτερη χημεία από ένα δίδυμο π.χ. Γκιλιέρμε – Καμαρά. Πιο πιθανό λοιπόν μοιάζει το σενάριο να ξαναδούμε τα ίδια με τους Θεσσαλονικείς. Ο Γκιλιέρμε βεβαίως θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να πείσει τον Μαρτίνς να τον ρίξει στη «μάχη» με τον «Δικέφαλο του βορρά». Αν έπρεπε να ποντάρουμε σε ποιο παιχνίδι μπορεί να βλέπαμε βασικό τον Βραζιλιάνο, θα ποντάραμε στο ματς του «Σαν Σίρο».

Ας περιμένουμε ωστόσο τις δύο προπονήσεις που ακολουθούν ενόψει ΠΑΟΚ, γιατί πράγματι ο Μαρτίνς «πονοκεφάλιασε» ευχάριστα με την εικόνα και τον βαθμό ετοιμότητας του Γκιλιέρμε. Ας μην τον αποκλείσουμε λοιπόν, ας μην τον βγάλουμε από το «κάδρο», γιατί σε τέτοια ματς πρέπει να διαθέτεις και έναν χαφ που να «δαγκώνει». Ο Μπουχαλάκης δεν είναι τέτοιου στυλ «εξάρι». Ο Γκιλιέρμε όμως είναι... Δείχνει να την ξέρει πολύ καλά τη θέση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ