OPINIONS

Αν περάσει και από Τρίπολη...

Αν περάσει και από Τρίπολη...

Το διπλό στα Γιάννενα ήταν ακόμη μία απόδειξη ότι αν ο Ολυμπιακός χάσει το πρωτάθλημα, θα το χάσει χωρίς να γκρινιάξει ο κόσμος του! Γιατί είναι κομβικό το ματς του "Θ. Κολοκοτρώνης" σε επτά μέρες.

Ο Ολυμπιακός αυτό που έπρεπε να κάνει το έκανε στα Γιάννενα. Σε ένα τέτοιο "χωράφι" άλλωστε δεν μπορείς να απαιτείς καλές εμφανίσεις και θεάματα. Απαιτείς μόνο τη νίκη ακόμη και με… μισό μηδέν. Ο Ολυμπιακός λοιπόν την έκανε τη δουλειά του και κοιτάζει μπροστά, αρχής γενομένης από τη ρεβάνς Κυπέλλου με την Ξάνθη.

Εμείς θα κοιτάξουμε λίγο πιο μπροστά. Θα πάμε στο "Θ. Κολοκοτρώνης", εκεί όπου σε επτά μέρες ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται εκτός έδρας από τον Αστέρα Τρίπολης. Αυτό είναι το κομβικό ματς για τους "ερυθρόλευκους". Εκεί είναι που του παρουσιάζεται η ευκαιρία να "πονοκεφαλιάσει" τον ΠΑΟΚ.

Αν επιστρέψουμε μία εβδομάδα νωρίτερα, θα θυμηθούμε ότι ο Ολυμπιακός πέρασε "αέρα" από την Λιβαδειά και υπήρχε μία ελπίδα ότι ο ΠΑΟΚ θα πέταγε βαθμούς στην Τρίπολη. Ήρθε όμως το 0-3 και η ψυχολογία των παικτών του Λουτσέσκου έφτασε στα ουράνια! Λογικό και επόμενο, από τη στιγμή που πέρασαν από μία έδρα που παραδοσιακά τους δυσκόλευε και είναι από τις πιο επικίνδυνες του πρωταθλήματος.

Αν περάσει και ο Ολυμπιακός από την Τρίπολη, τότε θα αρχίσουν στον ΠΑΟΚ να… ξεροκαταπίνουν. Ναι μεν θα διατηρήσει το +8 (σ.σ. δεν βλέπουμε πώς μπορεί ο ΟΦΗ να "κόψει" βαθμούς την παραπάνω Κυριακή από τον "Δικέφαλο" στην Τούμπα), αλλά ο αγώνας της 3ης Φεβρουαρίου στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ θα πλησιάζει. Αν περάσουν οι Θεσσαλονικείς και από την Καλογρέζα, τότε μαγκιά τους!

Αν δεν περάσουν όμως, τότε θα φιλοξενήσουν με την… πλάτη στο τοίχο (όσο κι αν ακούγεται περίεργο για ορισμένους) τον Ολυμπιακό στις 10 Φεβρουαρίου. Σε ένα παιχνίδι που θα αποκτήσει τον χαρακτήρα "τελικό τίτλου", καθώς σε περίπτωση ήττας ο ΠΑΟΚ από το +8 μπορεί να βρεθεί στο +2 ή στο +3, εφόσον δεν περάσει νικηφόρα από το ΟΑΚΑ.

Σε μία εβδομάδα λοιπόν στην Τρίπολη παίζονται πολλά για τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ. Σε περίπτωση στραβοπατήματος των "ερυθρολεύκων", τότε το αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι οι πιθανότητες για τον τίτλο θα έχουν ψαλιδιστεί κατά πολύ. Σε περίπτωση τριπόντου όμως στην Αρκαδία, τότε η κούρσα του πρωταθλήματος θα μετατραπεί σε… ροντέο!

ΤΟ ΑΒΑΝΤΑΖ ΤΟΥ ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ δεν έχει αβαντάζ το +8 από τον δεύτερο Ολυμπιακό. Το αβαντάζ του ΠΑΟΚ είναι ότι έχει υποχρεώσεις μόνο στην Ελλάδα. Αντιθέτως, ο Πέδρο Μαρτίνς θα πρέπει να τα βάλει κάτω μετά τις 10 Φεβρουαρίου και να βρει το κατάλληλο σχήμα για να ανταποκριθεί στα ελληνικά ντέρμπι και στις αναμετρήσεις με την Ντιναμό Κιέβου που διεξάγονται ανάμεσα στα ματς με ΠΑΟΚ και με ΑΕΚ.

Αυτό είναι το μεγαλύτερο αβαντάζ για τον "Δικέφαλο του βορρά" στη μάχη του τίτλου. Όσο κι αν ακούγεται περίεργο, ο αποκλεισμός από τη συνέχεια του Europa League, ενδεχομένως να του βγει σε καλό…

Υπομονή λοιπόν… Σε μία εβδομάδα θα γίνουμε σοφότεροι και αν περάσει ο Ολυμπιακός νικηφόρα από την Τρίπολη, τότε ο Φλεβάρης αναμένεται "καυτός"!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ