OPINIONS

Ο Κριστιάνο, απλά, δεν ξέρει

Ο Κριστιάνο, απλά, δεν ξέρει

Ούτε να νικάει, ούτε να χάνει. Ο Αλέξανδρος Λοθάνο γράφει για το κόμπλεξ του (κατά τα άλλα) Πορτογάλου παικταρά, Κριστιάνο Ρονάλντο.

Σε μια από τις (πολλές, είναι η αλήθεια) κρίσεις ειλικρίνειας, ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει παραδεχθεί ότι «δεν ξέρω να χάνω, θυμώνω πολύ. Φωνάζω, λέω βλακείες και μετά το μετανιώνω». Ο Πορτογάλος υπέρ παίκτης, όμως, δεν ξέρει ενίοτε ούτε να νικάει. Γενικά, δεν ξέρει τίποτα! (vids+pics)

Το ξέσπασμα του «CR7» μετά την ισοπαλία - γκέλα κόντρα στην Ισλανδία, επιβεβαίωσε ότι δεν χωνεύει με τίποτα την αποτυχία. Και αν αυτό πιστώνεται σε έναν γεννημένο νικητή, ταυτόχρονα χρεώνεται σε έναν άνθρωπο που αντιδράει άσχημα και χαλάει αρκετά συχνά με την συμπεριφορά του, τα όσα ωραία μας παρουσιάζει στον αγωνιστικό χώρο.

«Στο μυαλό μου είμαι ο καλύτερος. Εγώ πιστεύω ότι όλοι θα έπρεπε να σκεφτόμαστε έτσι για τους εαυτούς μας, αν θέλουμε να πετύχουμε μεγάλα πράγματα» έχει δηλώσει σε παλαιότερες συνεντεύξεις του ο Πορτογάλος, ο οποίος «φτιάχνεται» με όσους τον έχουν βάλει στο μάτι.

«Πρέπει να κοιτάς την καλή πλευρά των «haters». Σε σπρώχνουν και σου δίνουν κίνητρο. Δεν τους χρειάζομαι, αλλά δεν τους βλέπω ως εχθρούς. Είναι μέρος του σόου και πάντα ήταν» λέει για αυτούς που λατρεύουν να τον μισούν.

«Η Ισλανδία, όπως όλοι είδαν, το μόνο που έκανε ήταν να διώχνει την μπάλα. Όταν σκόραραν, έστησαν το λεωφορείο πίσω και έπαιξαν αντί - ποδόσφαιρο. Δεν ήθελαν να νικήσουν» είπε, στο τελευταίο ξέσπασμα κακού «χαμένου» (η ισοπαλία, πάντως, ήταν σαν ήττα γι την Πορτογαλία) ο Κριστιάνο, προσθέτοντας πως «πανηγύρισαν (σ.σ. οι Ισλανδοί) σαν να είχαν κατακτήσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Αυτή είναι η νοοτροπία μικρής ομάδας. Γι' αυτό δεν θα είναι ποτέ τίποτα».

Οι Ισλανδοί, λόγω νοοτροπίας, αντιμετώπισαν περισσότερο με χαμόγελα και πειράγματα την απαράδεκτη επίθεση του σούπερ σταρ της Πορτογαλίας, ο οποίος έχει δείξει πολλές φορές στο παρελθόν ότι δεν ξέρει να χάνει. Ενίοτε, ούτε να νικάει.

Ο Κριστιάνο, απλά, δεν ξέρει

Εγώ, ο παγκόσμιος

Τα χτυπήματα εκτός φάσης του Κριστιάνο, ειδικά όταν ζορίζεται με ένα προσωπικό μαρκάρισμα, δεν είναι ασυνήθιστα. Ενίοτε, όταν του «γυρίζει» το μάτι, τα κάνει προκλητικά και εμφανέστατα, όπως σε ματς πρωταθλήματος της Ρεάλ Μαδρίτης με την Κόρδοβα. Ο Εντιμάρ τον πίεζε, αυτός αντέδρασε χτυπώντας τον και ο διαιτητής τον απέβαλε με κόκκινη κάρτα. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι, μάλιστα, είχε προηγηθεί και χτύπημα εκτός φάσης στον Χοσέ Άνχελ Κρέσπο, το οποίο δεν είδε ο ρέφερι.

Ο Κριστιάνο, απλά, δεν ξέρει

Ενώ αποχωρούσε από τον αγωνιστικό χώρο, οι φίλαθλοι της Κόρδοβα τον αποδοκίμαζαν και αυτός, ως απάντηση, τους έδειξε το σήμα των πρωταθλητών κόσμου, το οποίο είχε κερδίσει λίγες εβδομάδες νωρίτερα η «Βασίλισσα». Κριστιάνο, με την Κόρδοβα έπαιζες αντίπαλο, όχι με την Μπαρτσελόνα ή την Μπάγερν Μονάχου!

Real Madrid's Cristiano Ronaldo kicks the ball after a team mate scored a goal during a Spanish La Liga soccer match between Real Madrid and Almeria at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Wednesday, April 29, 2015. (AP Photo/Daniel Ochoa de Olza)
Real Madrid's Cristiano Ronaldo kicks the ball after a team mate scored a goal during a Spanish La Liga soccer match between Real Madrid and Almeria at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Wednesday, April 29, 2015. (AP Photo/Daniel Ochoa de Olza) AP

Άλβαρο, μου το έκλεψες!

«Υπόδειγμα» συμπαίκτη ενίοτε, έχει αποδείξει επανειλημμένως ότι δεν ξέρει να χαίρεται με την χαρά του άλλου. Ο Άλβαρο Αρμπελόα έχει πετύχει μόλις πέντε γκολ στην καριέρα του και το ένα από αυτά «τόλμησε» να το σημειώσει σε ματς με την Αλμερία, ενώ η μπάλα κατευθύνονταν προς τον Κριστιάνο.

Ο ακραίος μπακ πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας, την έσπρωξε στο βάθος της εστίας και, την ώρα που πανηγύριζε με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του, ο «Κρις» κλωτσούσε με δύναμη την μπάλα μέσα στην εστία, εμφανώς ενοχλημένος από την «κλοπή» του Αρμπελόα.

Κάτι ανάλογο, όμως, έχει κάνει με γκολ του Γκάρεθ Μπέιλ (πόσες φορές δεν τα έχει βάλει μαζί του επειδή δεν του πάσαρε την μπάλα!), επειδή ο ίδιος είχε χάσει λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα μια μεγάλη ευκαιρία. Κριστιάνο, έχουν και άλλοι δικαίωμα να σκοράρουν, δεν είσαι μόνος σου.

Δεν μου αρέσει η ερώτηση και φεύγω

Ο Κριστιάνο επιλέγει πότε θα μιλήσει εκείνος (σούπερ σταρ είναι, ότι θέλει κάνει). Αν, όμως, του γίνει ερώτηση που δεν του αρέσει, απλά σηκώνεται και φεύγει. Σε συνέντευξη με το «CNN», ο δημοσιογράφος Αντρές Οπενχάιμερ έχει σε ζωντανή σύνδεση τον Ρονάλντο και, παίρνοντας ένα θέμα της «καυτής» επικαιρότητας, ρωτάει έναν από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές στον κόσμο, για το σκάνδαλο διαφθοράς τηςFIFA, της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Ο Οπενχάιμερ είχε ζητήσει συνέντευξη από τον Κριστιάνο, ο οποίος βρίσκονταν στις Ηνωμένες Πολιτείες για να λανσάρει μια νέα σειρά ακουστικών. Τον ρώτησε απλά αν το σκάνδαλο τηςFIFAέχει με κάποιον τρόπο επηρεάσει τους ποδοσφαιριστές. Ούτε να πει την γνώμη του αν όντως υπάρχει διαφθορά, ούτε να τοποθετηθεί για κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο.

Ο Πορτογάλος δυσανασχετεί με την ερώτηση, αρχίσει να βρίζει και αποχωρεί, αφήνοντας στα κρύα του λουτρού τον Οπενχάιμερ. Σύμφωνοι, δεν ήταν υποχρεωμένος να απαντήσει στην εν λόγω ερώτηση, αλλά θα μπορούσε να αντιδράσει πολύ πιο κόσμια σε μια κατάσταση που προφανώς τον ενόχλησε. Και όταν κάτι χαλάει τον Κριστιάνο, συνήθως το αντιμετωπίζει έτσι.

Ο Κριστιάνο, απλά, δεν ξέρει

«Αν ήταν στο επίπεδό μου»

Η Ρεάλ ηττάται από την Ατλέτικο στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου», βλέπει το πρωτάθλημα να κάνει φτερά (παρ' ότι το πάλεψε μέχρι τέλους) και ο Κριστιάνο ξεσπάει. Κατά των άλλων, βεβαίως, ο ίδιος δεν φταίει ποτέ.

«Εσείς (σ.σ. οι δημοσιογράφοι) λέτε ότι ο Κριστιάνο έχει πτώση και γι' αυτό η Ρεάλ είναι έτσι: Αλλά αν όλοι ήταν στο επίπεδό μου, θα ήμασταν πρώτοι. Δείτε τα στατιστικά, σε πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ, είμαι από τους καλύτερους». Ακόμα και αν είναι έτσι, δεν το λες, τουλάχιστον δημόσια.

Ο Κριστιάνο δεν τα βάζει μόνο με συμπαίκτες, αφού δεν έχει κανένα πρόβλημα να απαντήσει στους φιλάθλους - πελάτες. Είτε βρίζοντάς τους όταν τύχει να τον αποδοκιμάσουν («άντε γαμ@@@@» τον πιάνει το βίντεο να λέει), είτε δηλώνοντας ότι «οι άνθρωποι με ζηλεύουν γιατί είμαι όμορφος, πλούσιος και μεγάλος παίκτης». Πόση μετριοπάθεια να αντέξει κανείς;

Ο Κριστιάνο, απλά, δεν ξέρει

Τους έχει για «φτύσιμο»

Στις νίκες, αλλά και στις ήττες, είναι λογικό τα φώτα να πέφτουν επάνω του. Όταν νικάει, ψάχνει τις κάμερες. Όταν χάνει, δεν θέλει να τις βλέπει στα δέκα μέτρα γύρω του. Όταν το 2010 βίωσε τον αποκλεισμό στο Μουντιάλ από την Ισπανία, ένας καμεραμάν (λογικό) έσπευσε να τον προσεγγίσει. Η αντίδρασή του, η παρακάτω.

Real Madrid's Portuguese forward Cristiano Ronaldo celebrates after scoring during the UEFA Champions League Final Real Madrid vs Atletico de Madrid at Luz stadium in Lisbon, on May 24, 2014.   AFP PHOTO/ FRANCK FIFE
Real Madrid's Portuguese forward Cristiano Ronaldo celebrates after scoring during the UEFA Champions League Final Real Madrid vs Atletico de Madrid at Luz stadium in Lisbon, on May 24, 2014. AFP PHOTO/ FRANCK FIFE AFP

Ο Ράμος και τοsixpack

Η πιο άκομψη επίδειξη του «δεν ξέρω να νικάω» ήρθε στον προ διετίας τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου η Ρεάλ κατέκτησε το πολυπόθητο δέκατο, κόντρα στην συμπολίτισσα Ατλέτικο.

Η «Βασίλισσα» ισοφάρισε στην τελευταία φάση του 90λεπτου με κεφαλιά του Σέρχιο Ράμος. Και, την ώρα που όλοι οι υπόλοιποι παίκτες τρέχουν να αγκαλιάσουν τον κεντρικό αμυντικό που απέτρεψε την ήττα και έστειλε το ματς στην παράταση, ο Πορτογάλος επιστρέφει αργά προς την σέντρα, σαν να δέχθηκε η ομάδα του το γκολ και όχι να το πέτυχε.

Τα χειρότερα, όμως, δεν είχαν έρθει. Στην παράταση, με την Ρεάλ να προηγείται 3-1 και να έχει «καθαρίσει» ήδη την υπόθεση κούπα, κάνει πλάκα κόντρα σε μια Ατλέτικο που έχει καταρρεύσει, αγωνιστικά και ψυχολογικά. Ο Κριστιάνο κερδίζει (τραβηγμένο) πέναλτι, ευστοχεί και τρέχει να το πανηγυρίσει έξαλλα, βγάζοντας την φανέλα και επιδεικνύοντας τοsixpackτου. Γιατί το έκανε; Ώστε να υπάρχουν τα κατάλληλα πλάνα για την ταινία του! Χωρίς περαιτέρω σχόλια.

Και για φινάλε, προκειμένου να επαινείτε ή να βρίζετε περισσότερο (ανάλογα με τις προτιμήσεις σας), ένα βίντεο με τις «διαφορές» Κριστιάνο και Μέσι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ