OPINIONS

Μέσι, o εφιάλτης σου!

ST ALBANS, ENGLAND - SEPTEMBER 18: of Arsenal during a training session at London Colney on September 18, 2015 in St Albans, England. (Photo by Stuart MacFarlane/Arsenal FC via Getty Images)
ST ALBANS, ENGLAND - SEPTEMBER 18: of Arsenal during a training session at London Colney on September 18, 2015 in St Albans, England. (Photo by Stuart MacFarlane/Arsenal FC via Getty Images) ARSENAL FC VIA GETTY IMAGES

Είναι ο τρόμος των τερματοφυλάκων αλλά, όπως και ο Σούπερμαν, ο Λιονελ Μέσι έχει τον κρυπτονίτη του και δεν είναι άλλος από τον τερματοφύλακα της Άρσεναλ, τον Πετρ Τσεχ. Ο Αλέξανδρος Λοθάνο αναλύει. (VIDEOS+PHOTOS)

Ο Λιονέλ Μέσι σπάνια εξωτερικεύει τα (αρνητικά) συναισθήματά του. Ακόμα και μέσα στα αποδυτήρια, δύσκολα θα δει κάποιος τον Αργεντινό σταρ της Μπαρτσελόνα να κλαίει, να «χτυπιέται». Η Μπάρτσα, βεβαίως, δεν του έχει δώσει και πολλές αφορμές σε αυτή την δεκαετία κυριαρχίας στην οποία συνέβαλε και ο ίδιος τα μέγιστα. Υπήρξε, όμως, ένα πολύ πικρό βράδυ.

Μέσι, o εφιάλτης σου!

Ήταν Τρίτη, 24 Απριλίου του 2012. Τρεις ημέρες νωρίτερα, η Ρεάλ Μαδρίτης του Ζοσέ Μουρίνιο, με το «calma» του Κριστιάνο Ρονάλντο, είχε κατακτήσει ουσιαστικά το πρωτάθλημα μέσα στο «Καμπ Νόου» με νίκη 2-1. Και πάλι στο σπίτι της, για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, η Μπαρτσελόνα αντιμετώπιζε την Τσέλσι, στην ρεβάνς της ήττας της με 1-0 στο «Στάμφορντ Μπριτζ» του Λονδίνου, έξι ημέρες νωρίτερα.

Μια ήττα - μαγική εικόνα, όπου οι «Μπλαουγκράνα» είχαν δύο δοκάρια και πλειάδα ευκαιριών, αλλά ο Πετρ Τσεχ ήταν απροσπέλαστος. Πριν από εκείνο το παιχνίδι, σε συνέντευξή του, ο Τσέχος είχε αποθεώσει τον Μέσι για τις αρετές του, επισημαίνοντας όμως ότι «είναι απλώς ένας άνθρωπος και, αν παίξουμε στο 100%, θα μπορέσουμε να αμυνθούμε εναντίον του». Το είπε και το έκαναν.

Στην ρεβάνς, λοιπόν, η Μπάρτσα μπαίνει στο γήπεδο σαν σίφουνας, προηγείται 2-0 κόντρα σε μια Τσέλσι που μένει πολύ νωρίς με δέκα λόγω αποβολής του Τζον Τέρι και δείχνει αποφασισμένη να προκριθεί σε έναν ακόμα τελικό. Σε μια απροσεξία του Χαβιέρ Μαστσεράνο, όμως, ο Ραμίρες μειώνει σε 2-1 και βάζει ξανά τους «Μπλε» σε θέση οδηγού. Ημίχρονο.

Μέσι, o εφιάλτης σου!

Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, οι γηπεδούχοι μπαίνουν ξανά «φουριόζοι». Ο Ντιντιέ Ντρογκμπά, ο οποίος έπαιζε πλέον στην άμυνα για να βοηθήσει στην κάλυψη του κενού του Τέρι, ανατρέπει τον Σεσκ Φάμπρεγας μέσα στην περιοχή. Πέναλτι. Εκτελεστής, ποιος άλλος, ο κύριος με την φανέλα με το «10».

Ο Μέσι παίρνει φόρα, στέλνει την μπάλα πάνω από τον Τσεχ που ξαπλώνει στα αριστερά του, αλλά η μπάλα σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι. Η συνέχεια, γνωστή. Η Τσέλσι παίρνει ηρωική πρόκριση (2-2), στη συνέχεια κατακτά το Τσάμπιονς Λιγκ, την ώρα που η Μπαρτσελόνα κλείνει τον κύκλο του Πεπ Γκουαρδιόλα. Στα αποδυτήρια του «Καμπ Νόου», εκείνο το βράδυ, ο Μέσι έκλαψε για το χαμένο πέναλτι, κάλυψε το πρόσωπο με την φανέλα του, σε στιγμιότυπα που απαθανάτισε ο επίσημος φωτογράφος της ομάδας, Μιγέλ Ρουίθ.

Μέσι, o εφιάλτης σου!

Μια φωτογραφία που, επί της ουσίας, εξιστορεί τις κόντρες του Μέσι με τον Τσεχ, με τον οποίο θα ανταμώσει και πάλι στο «Έμιρεϊτς». Ο Αργεντινός έχει κάνει καλούς «πελάτες» του, τους περισσότερους τερματοφύλακες, αλλά με τον Τσέχο δεν έχει καταφέρει να σκοράρει, σε έξι κόντρες και 475 αγωνιστικά λεπτά. Και ο Τσεχ, δικαίως, καμαρώνει γι' αυτό.

«Δεν το είχα συνειδητοποιήσει για πολύ καιρό, αλλά την τελευταία φορά που τεθήκαμε αντιμέτωποι, κάποιος το επεσήμανε. Και μετά έχασε το πέναλτι και καταφέραμε να φτάσουμε στον τελικό και να κατακτήσουμε το Τσάμπιονς Λιγκ», θυμάται ο 33χρονος γκολκίπερ από το Πλζεν, ο οποίος επισημαίνει σωστά ότι «δεν υπάρχουν πολλοί που να μπορούν να πουν ότι έχουν δώσει οκτώ ματς (σ.σ. έξι είναι, Πετρ) κόντρα στον Μέσι και να μην έχει βρει ακόμα τον τρόπο να με ξεπεράσει».

Μέσι εναντίον Τσεχ

Αν, βεβαίως, η Άρσεναλ αποκλείσει την Μπαρτσελόνα και κάνει το «μπαμ» της φετινής διοργάνωσης, ο Τσεχ αδιαφορεί για το αν θα δεχθεί γκολ από τον Λέο. «Αν πετύχει χατ - τρικ και προκριθούμε, τότε δεν θα με νοιάζει καθόλου» τονίζει χαρακτηριστικά ο Τσέχος, οι επιδόσεις του οποίου έγιναν λόγος αισιοδοξίας για τους «κανονιέρηδες».

Μέσι, o εφιάλτης σου!

Κόντρα στα μέλη της τριάδας «MSN» (Μέσι - Σουάρες - Νεϊμάρ), ο Τσεχ έχει δεχθεί μόλις δύο γκολ, αμφότερα από τον Λουίς Σουάρες, όταν ο Ουρουγουανός έπαιζε στην Λίβερπουλ. Σε έντεκα συνολικά ματς (όλα, βεβαίως, με την φανέλα της Τσέλσι), ο Τσεχ μετράει μόλις μια ήττα και 0.18 γκολ παθητικό ανά αγώνα.

«Ελπίζω ότι αυτό το στατιστικό στοιχείο θα δώσει πολλή αυτοπεποίθηση στον Τσεχ και θα κρατήσει ήσυχο τον Μέσι», είπε αστειευόμενος ο Αρσέν Βενγκέρ. «Ελπίζω ότι ο Μέσι θα έχει λίγο κόμπλεξ, η ιστορία θα παίξει υπέρ μας και εναντίον του Μέσι», συμπλήρωσε ο Αλσατός προπονητής της Άρσεναλ, για την παράδοση που έχει χτίσει ο Τσεχ κόντρα στον Μέσι.

Το Top-5 των (μη) γκολ του Μέσι κόντρα στον Τσεχ

Μια παράδοση που έχει γίνει μέχρι και group στο Facebook, με τίτλο «Μέσι μην κλαις, θα σου αγοράσω ένα PlayStation για να σκοράρεις κόντρα στον Πετρ Τσεχ»! Εκτός από το group, βεβαίως, τα διαδικτυακά πειράγματα γι' αυτή την «πελατειακή» σχέση δίνουν και παίρνουν.

Ο Λέο, πάντως, δείχνοντας «ανώτερος», συμπεριέλαβε κάποτε τον Τσεχ στην καλύτερη ενδεκάδα του, όταν πήρε μέρος στην ψηφοφορία για την κορυφαία 11άδα του κόσμου. «Με τιμάει το ότι με επέλεξε ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών» το ευχαριστήριο μήνυμα του «κρυπτονίτη» του Σούπερμαν της Μπάρτσα.

Μέσι, o εφιάλτης σου!

Λιονέλ Μέσι: Ο εφιάλτης των τερματοφυλάκων από το 2004 - «Αυτό είναι γλυκούλι» απαντά ο Τσεχ

Μέσι, o εφιάλτης σου!

«Θα περιμένω τον Τιάγκο Μέσι» απειλεί ο «μπέμπης» Τσεχ

Μέσι, o εφιάλτης σου!

Ο χειρότερος εφιάλτης του Μέσι

Μέσι, o εφιάλτης σου!

Ο μοναδικός τρόπος που μπορεί ο Μέσι να σκοράρει εις βάρος του Πετρ Τσεχ

Μέσι, o εφιάλτης σου!

Πως βλέπουμε εμείς τον Τσεχ και πως τον βλέπει ο Μέσι

Μέσι, o εφιάλτης σου!

Ο Μάνουελ Νόιερ έχει πετύχει περισσότερα γκολ από τον Μέσι εις βάρος του Τσεχ!

Μέσι, o εφιάλτης σου!

Ο Τσεχ θα φύγει από την Τσέλσι το καλοκαίρι. «Σε παρακαλώ, μην πας στην Ρεάλ Μαδρίτης» του έλεγε ο Μέσι. Όχι Λέο, πήγε στην Άρσεναλ και σε περιμένει

Μέσι, o εφιάλτης σου!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ