OPINIONS

Κριστιάνο vs Μπέιλ και όποιος αντέξει!

Κριστιάνο vs Μπέιλ και όποιος αντέξει!

Ο Αλέξανδρος Λοθάνο γράφει για την απόλυτη μονομαχία του Euro μεταξύ δύο συμπαικτών που δεν είναι φίλοι, αλλά "υγιείς" ανταγωνιστές (VIDEOS, PHOTOS)

Μαζί δεν κάνουν και χώρια δεν μπορούν. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Γκάρεθ Μπέιλ δεν μισιούνται. Ακόμα και ως συμπαίκτες στην Ρεάλ Μαδρίτης, όμως, ανταγωνίζονται για το γκολ, για την αποθέωση, για την (παραπάνω) δόξα. Και, στον πρώτο ημιτελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (Τετάρτη 06/07), θα τεθούν αντιμέτωποι με στόχο μια θέση στον τελικό του Παρισιού (10/07) και, στο βάθος, την «Χρυσή Μπάλα» του 2016.

Κριστιάνο vs Μπέιλ και όποιος αντέξει!

Το επίκεντρο της κόντρας (εντός ή εκτός εισαγωγικών) μεταξύ του Πορτογάλου σούπερ σταρ και του Ουαλού σταρ (για να ξεχωρίζουμε τα status) έχει ως βασικό επίκεντρο τον Φλορεντίνο Πέρεθ.

Ο πρόεδρος της «Βασίλισσας» δεν θεώρησε ποτέ ότι ο «CR7» ήταν δική του μεταγραφή. Παρ' ότι αποκτήθηκε από την Ρεάλ το καλοκαίρι του 2009, αυτό δηλαδή της επιστροφής του «Φλο» στον σύλλογο, η δουλειά είχε γίνει σε πολύ μεγάλο βαθμό από τον προκάτοχό του, Ραμόν Καλδερόν, και σε αυτόν έχει πιστωθεί επί της ουσίας η μεταγραφή του Κριστιάνο.

Η απόκτηση του Μπέιλ, αντίθετα, είναι 100% «έργο Φλορεντίνο Πέρεθ». Ο ισχυρός άνδρας της πρωταθλήτριας Ευρώπης βλέπει στο πρόσωπο του Ουαλού, κατά πέντε χρόνια νεότερος από τον Πορτογάλο (26 ο πρώτος, 31ο δεύτερος), ως τον νέο σούπερ σταρ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Μαζί, όμως, με τον Νεϊμάρ, τον οποίο επίσης προσπάθησε, ανεπιτυχώς, να κάνει δικό του.

Το «χορευτικό» του Μπέιλ στον Κριστιάνο, στην πρώτη του προπόνηση στην Ρεάλ

Κριστιάνο vs Μπέιλ και όποιος αντέξει!

«Κριστιάνο, πρέπει να βοηθήσουμε τον Μπέιλ γιατί θα είναι η "Χρυσή Μπάλα" του μέλλοντος» είπε σε ανύποπτο χρόνο ο Φλορεντίνο στον Ρονάλντο, μια ατάκα βεβαίως που δεν άρεσε καθόλου σε ένα φουλ ανταγωνιστικό άτομο όπως ο Κριστιάνο, γεννημένος νικητής και με ένα τεράστιο «εγώ».

Αυτό το «εγώ» προσπάθησε να «προστατεύσει» ο ίδιος ο Φλορεντίνο, όταν το καλοκαίρι του 2013 έκλεισε την μεταγραφή του Μπέιλ από την Τότεναμ. Στα «ψιλά γράμματα» του συμβολαίου, υπήρξε συμβουλή - αίτημα προς τα «Σπιρούνια» να μην διαρρεύσουν οι ακριβείς αριθμοί της μεταγραφής και το ποσό να «τοποθετηθεί» στα 91 εκατομμύρια ευρώ, πέντε κάτω δηλαδή απ' όσα στοίχισε ο Κριστιάνο, τέσσερα χρόνια νωρίτερα.

Η ιστοσελίδα ποδοσφαιρικών διαρροών «Football Leaks» αποκάλυψε πριν από λίγους μήνες ότι, εν τέλει, η μεταγραφή του Μπέιλ ξεπέρασε τα 101 εκατομμύρια ευρώ. Είναι, δηλαδή, η ακριβότερη όλων των εποχών, σπάζοντας το ρεκόρ αυτής του «CR7», κάτι που προφανώς δεν θα μπορούσε εύκολα να αποδεχθεί ο Πορτογάλος όταν έγινε, αλλά τώρα έχει κατά κάποιο τρόπο «παραγραφεί».

Κριστιάνο vs Μπέιλ και όποιος αντέξει!

Τα στιγμιότυπα όπου ο Κριστιάνο διαμαρτύρεται στον Μπέιλ γιατί δεν του έδωσε την μπάλα για να σκοράρει είναι πολλά. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι οι δυο τους δεν τα πάνε καλά, όπως έχει εξηγήσει επανειλημμένως ο Ουαλός.

Ο Κριστιάνο τσαντίζεται γιατί σκοράρει ο Μπέιλ και όχι αυτός, στην συνέχεια τα βάζει μαζί του γιατί δεν του πάσαρε την μπάλα και το «απετελειώνει» όταν ο Μπέιλ εκτελεί αυτός ένα φάουλ

Η μοναδική στιγμή που υπήρξε κίνδυνος για πραγματική ρήξη, προέκυψε ύστερα από κάποιες «εμπρηστικές» δηλώσεις του μάνατζερ του Μπέιλ, Τζόναθαν Μπαρνέτ, σύμφωνα με τις οποίες «ο Γκάρεθ θέλει να γίνει ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο, όχι το καλύτερο μοντέλο ή ο καλύτερος πωλητής εσωρούχων», φωτογραφίζοντας ξεκάθαρα τον Πορτογάλο.

Ο Μπαρνέτ διέψευσε ότι έκανε αυτές τις δηλώσεις, αλλά η ζημιά είχε ήδη γίνει, με τον Μπέιλ να ξεκαθαρίζει στον Κριστιάνο ότι «δεν έχω κανένα πρόβλημα μαζί σου» και τον Ρονάλντο να ανταποδίδει με διάφορες μικροκινήσεις στήριξης και αλληλεγγύης, όπως έκανε πρόσφατα, όταν έστειλε συγχαρητήριο μήνυμα στο κινητό του Μπέιλ για την πορεία του με την Ουαλία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Κριστιάνο vs Μπέιλ και όποιος αντέξει!

«Μιλάει αγγλικά και με βοήθησε πολύ όταν έφτασα στην ομάδα. Τα πάμε πολύ καλά. Ο Τύπος μπορεί να υποστηρίζει πως όχι, αλλά είμαστε μια χαρά. Ο Κριστιάνο πάντα μου έδωσε εμπιστοσύνη και κουράγιο και με βοηθάει πολύ. Είναι το αφεντικό και μαθαίνω πολλά από αυτόν» έχει δηλώσει παλαιότερα ο Μπέιλ, ξεκαθαρίζοντας ότι «ποτέ δεν είχαμε κανένα πρόβλημα. Δεν τσακώθηκα ποτέ μαζί του. Είναι πολύ, πολύ παθιασμένος στο γήπεδο. Αυτό το ξέρουν όλοι» συμπληρώνει.

Ο Κριστιάνο επίσης εγκωμιάζει δημοσίως τον Μπέιλ και, ειλικρινής ων, αφήνει να διαφανεί ότι έχουν την τυπική, συναδελφική σχέση, και δεν κάνουν παρέα εκτός γηπέδου, όπως συμβαίνει παραδείγματος χάριν με τα μέλη του «MSN» της Μπαρτσελόνα (Μέσι, Σουάρες, Νεϊμάρ).

«Μιλάμε στο γήπεδο και αυτό μετράει. Έχει σημασία αν βγαίνω για φαγητό με τον Μπενζεμά ή αν ο Μπέιλ έρχεται σπίτι μου; Αυτό δεν είναι σημαντικό. Οι ιστορίες με φαγητάκια, αγκαλίτσες και φιλάκια για εμένα δεν έχουν καμία σημασία» ξεκαθαρίζει με κατηγορηματικό τρόπο ο «CR7», ο οποίος ανταγωνίζεται με τον Μπέιλ και στις εκτελέσεις φάουλ.

Παρ' ότι ο Ουαλός έχει εξηγήσει ότι «τα αριστερά φάουλ είναι για εκείνον και τα δεξιά για εμένα», είναι αλήθεια πως στην Ρεάλ υπάρχει ντιμπέιτ για το αν πρέπει να τα εκτελεί ο ένας ή ο άλλος, αφού η διαφορά αποτελεσματικότητας υπέρ του Μπέιλ είναι εμφανέστατη.

Σε μια εκδήλωση όπου έδωσε το παρών ως αφεντικό της κατασκευαστικής εταιρείας «ACS», ο Φλορεντίνο ρωτήθηκε από έναν καλεσμένο για το μέλλον του Κριστιάνο στην Ρεάλ. «Δεν μπορείτε να πουλήσετε τον Κριστιάνο, είναι ο καλύτερος της Ρεάλ!» του είπε. Η (ανόητη, αλλά ειλικρινής) απάντηση του προέδρου; «Ναι, αλλά ο Μπέιλ βάζει τα φάουλ και ο Κριστιάνο όχι»!

Κριστιάνο vs Μπέιλ και όποιος αντέξει!

Πάλι, ως συνήθως, ο «Φλο» στην μέση. Ο Κάρλο Αντσελότι, ιδανικός στην διαχείριση σούπερ σταρ, βρήκε τρόπο να έχει αμφότερους ευχαριστημένους και αυτή η διαχείριση είχε ως αποτέλεσμα την κατάκτηση του δέκατου Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Κριστιάνο συνέχισε να είναι ο βασικός πρωταγωνιστής, ο Μπέιλ απέκτησε σταδιακά μεγαλύτερη επιρροή στο παιχνίδι της ομάδας και, στο φινάλε, όλοι πανηγύρισαν αγκαλιασμένοι.

Ο Ράφα Μπενίτεθ, στην προσπάθειά του να «αρέσει» παραπάνω στον Πέρεθ, καλόπιασε στην αρχή τον Μπέιλ, επιχείρησε να του δώσει μεγαλύτερο πρωταγωνιστικό ρόλο, ο Κριστιάνο ενοχλήθηκε, η ομάδα έγινε άνω - κάτω και ο Ράφα πλήρωσε τα σπασμένα, βλέποντας πρόωρα την πόρτα εξόδου του «Σαντιάγο Μπερναμπέου».

Κριστιάνο vs Μπέιλ και όποιος αντέξει!

Ο Ζινεντίν Ζιντάν, βοηθός του Αντσελότι την σεζόν της «Decima», βάδισε στα χνάρια του Ιταλού, έδωσε στους παίκτες την δυνατότητα «αυτό - διαχείρισης», τους ενέπνευσε πολύ μεγαλύτερο σεβασμό απ' ότι ο Μπενίτεθ και αυτό είχε παρόμοιο αποτέλεσμα με αυτό προ διετίας: Το ενδέκατο Τσάμπιονς Λιγκ στην ένδοξη ιστορία της Ρεάλ είναι γεγονός.

Και αυτό, πάντως, δεν δείχνει να είναι αρκετό. Ο Κριστιάνο, ο οποίος κάθε τρεις και λίγο παραπονιέται πως δεν νιώθει «αγαπητός», ξέρει ότι ο Φλορεντίνο προτιμάει τον Μπέιλ και, αν μπορούσε (που δεν μπορεί), θα τον είχε μοσχοπουλήσει. Ο Πέρεθ, όμως, ξέρει ότι αυτό θα προκαλούσε την έντονη αντίδραση του κόσμου και περιμένει απλώς το πέρασμα του χρόνου για να έρθει η διάδοχη κατάσταση.

Ο Μπέιλ, ο οποίος είναι φουλ ανταγωνιστικός, αλλά δείχνει έναν πιο συγκαταβατικό χαρακτήρα, σε σχέση με τον Ρονάλντο, εσχάτως έχει αλλάξει «ρότα». Σύμφωνα, μάλιστα, με δημοσίευμα προ ολίγων ωρών στην Ισπανία, ζήτησε από τον Πέρεθ να κρατήσει την υπόσχεσή του ότι αυτός θα είναι το πρώτο αστέρι της ομάδας.

Ο Φλορεντίνο του είχε διαμηνύσει την πρόθεσή του να παραχωρήσει τον Κριστιάνο στην Παρί Σεν Ζερμέν έναντι 80 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά η κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ άλλαξε τα δεδομένα και, αυτή την στιγμή, φαντάζει πιο πιθανή η επέκταση του συμβολαίου του «CR7» έως το 2020, κάτι που έκανε τον Μπέιλ να νιώσει «προδομένος» από τον πρόεδρό του.

Όχι, πάντως, ότι και αυτός θα μείνει παραπονεμένος. Πρόθεση της Ρεάλ είναι να επεκτείνει τα συμβόλαια και των δύο σταρ, έως το 2020 ή 2021, με τις ετήσιες αποδοχές του να ξεπερνούν πλέον τα είκοσι εκατομμύρια ευρώ. Και, προς αυτή την κατεύθυνση, ένα ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί θα είναι η συμμετοχή στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Η μεταξύ τους μονομαχία θα κρίνει πολλά προς αυτή την κατεύθυνση. Αμφότεροι γνωρίζουν ότι όποιος φτάσει στον προθάλαμο της κούπας, θα έχει και τον πρώτο λόγο για την «Χρυσή Μπάλα», αφού θεωρούν ότι ο Λιονέλ Μέσι έμεινε εκτός κούρσας, μετά το χαμένο πέναλτι και την απώλεια του Κόπα Αμέρικα.

Tottenham Hotspur's Gareth Bale (L) and Real Madrid's Cristiano Ronaldo battle for the ball during the first leg of their Champions League quarter-final soccer match at Santiago Bernabeu stadium in Madrid April 5, 2011.   REUTERS/Susana Vera (SPAIN - Tags: SPORT SOCCER)
Tottenham Hotspur's Gareth Bale (L) and Real Madrid's Cristiano Ronaldo battle for the ball during the first leg of their Champions League quarter-final soccer match at Santiago Bernabeu stadium in Madrid April 5, 2011. REUTERS/Susana Vera (SPAIN - Tags: SPORT SOCCER) REUTERS

Το βράδυ της Τετάρτης (06/07), στο «Παρκ Ολιμπίκ» της Λιόν, Κριστιάνο Ρονάλντο και Γκάρεθ Μπέιλ θα αγκαλιαστούν, πιθανόν να κάνουν και λίγη πλακίτσα όταν, ως αρχηγοί Πορτογαλίας και Ουαλίας αντίστοιχα, θα ετοιμάζονται να μπουν στον αγωνιστικό χώρο. Όταν, όμως, σφυρίξει για πρώτη φορά ο διαιτητής, όλα αυτά θα μπουν στην άκρη.

Γεννημένοι νικητές, φουλ ανταγωνιστικοί και αποφασισμένοι να διεκδικήσουν την απόλυτη δόξα με το εθνόσημο στο στήθος. Στην Ρεάλ, οι δύο τους γνωρίζουν πως ο ένας χρειάζεται τον άλλο για να έρθουν οι τίτλοι. Στο Euro, ο ένας θα προσπαθήσει να νικήσει τον άλλο για να φτάσει στον τελικό.

Την σεζόν 2010-11, στο πλαίσιο της μονομαχίας της έμπειρης Ρεάλ με την «άγουρη» Τότεναμ για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Κριστιάνο ήταν ο θριαμβευτής, με δύο νίκες της Ρεάλ, συνολικό σκορ 5-0 και δύο γκολ του «CR7». Τώρα, ο Ουαλός θέλει την ρεβάνς, για να δώσει τροφή στην καταιγίδα Tweets που ξεκίνησε, με το που ολοκληρώθηκε ο προημιτελικός των «Δράκων» με το Βέλγιο.

«Τώρα θα πιουν όλη την μπύρα και σε λίγες ημέρες ο Μπέιλ θα πιει τα δάκρυα του Ρονάλντο» ήταν ένα από τα πιο πετυχημένα. Κριστιάνο, το διάβασες;

Κριστιάνο vs Μπέιλ και όποιος αντέξει!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ