OPINIONS

Ο Φοίνικας Σύρου και ο Παμβοχαϊκός δείχνουν το σωστό δρόμο

Ο Φοίνικας Σύρου και ο Παμβοχαϊκός δείχνουν το σωστό δρόμο
INTIME SPORTS

Αυτό που συνέβη στου Ρέντη αποπνέει υγεία. Ναι, ο Φοίνικας Σύρου, που αποκαθήλωσε τον (επί τρία συναπτά έτη) πρωταθλητή του βόλεϊ Ολυμπιακό, σφύζει από υγεία και θα είχε ήδη παίξει σε έναν ακόμα τελικό, τον τρίτο εφετινό (θυμίζουμε πως κατέκτησε το Λιγκ Καπ) του κυπέλλου, αν δεν τον είχε "πνίξει" το άγχος στον προημιτελικό με τη Λαμία.

Υγεία θα ήταν αν πέρναγε και ο Παμβοχαϊκός τον Ηρακλή, αφού τόσο αυτός όσο και η ομάδα της Σύρου αποτελούν χωρίς αμφιβολία εφέτος τα πιο υγιή στοιχεία της Α1 του βόλεϊ.

Στην Ιταλία αποτελεί παράδοση να παίρνουν τον τίτλο ομάδες της περιφέρειας, αλλά το σημαντικότερο εδώ είναι πως αυτές δεν αποτελούν ομάδες «φωτοβολίδες» αλλά είναι προϊόν σοβαρής προσπάθειας από ανθρώπους νοικοκυρεμένους (αντίστοιχο παράδειγμα αποτελεί και η Χίος στο πόλο) που δεν χρωστάνε και απλώνονται μέχρι εκεί που φτάνει το πάπλωμά τους.

Άλλωστε ο Φοίνικας είχε δώσει εδώ και χρόνια τα διαπιστευτήριά του και μια νέα Ορεστιάδα φαίνεται να ανθίζει στο όμορφο νησί των Κυκλάδων.

Αντίθετα ο Ολυμπιακός έφτασε στο…ταβάνι του εφέτος όσο και αν φαίνεται υπερβολικό αυτό για μια ομάδα που έχει μάθει μόνο να πρωταγωνιστεί. Η σεζόν αυτή ήταν οριακή για να "μαζέψει" το οικονομικό άνοιγμα περασμένων ετών ο ερασιτέχνης κάτι που έγινε σε μεγάλο βαθμό και γι’ αυτό το πρόσημο είναι θετικό όσο και αν όχι απλά δεν ήρθε τίτλος αλλά η ομάδα δεν έπαιξε καν σε τελικό.

Εδώ ο "αιώνιος" αντίπαλός του, ο Παναθηναϊκός έφτασε ένα βήμα από τον υποβιβασμό και τον έσωσε ουσιαστικά ο Ολυμπιακός με τον βαθμό που "έκοψε" από την ΕΑΠ στην ήττα του με 3-2 στην Πάτρα.

Οι γνωστοί "φωστήρες" που αποτελούν δυστυχώς είδος εν αφθονία στην ελληνική κοινωνία ανακάλυψαν… φαντάσματα και σκευωρία σε αυτό το παιχνίδι την ίδια στιγμή που οι "ερυθρόλευκοι" εδώ και δύο μήνες παραπαίουν και έχασαν σχεδόν με κάτω τα χέρια τα περισσότερα από τα εκτός έδρας παιχνίδια τους στο δεύτερο γύρο, ενώ με τον Ηρακλή τόσο σε πρωτάθλημα, όσο και σε κύπελλο δεν πήραν ούτε σετ.

Και όμως αυτός ο βαθμός που πήραν οι "ερυθρόλευκοι" στην Πάτρα είναι αυτός που κρατά τους "πράσινους" γερά στο παιχνίδι της παραμονής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ