OPINIONS

Ήρθε η ώρα να κάνουμε ένα δώρο στον εαυτό μας

Ήρθε η ώρα να κάνουμε ένα δώρο στον εαυτό μας
Μανιάτης Εθνική Ελλάδας με Καρνέζη INTIME SPORTS

Ο Γιάννης Λαμπίρης γράφει για την συμμετοχή της Ελλάδας στα μπαράζ και ότι έφθασε η στιγμή η Εθνική μας να παίξει μπάλα.

Το δώρο του Σλοβάκου τερματοφύλακα Μούχα την περασμένη Παρασκευή δεν στάθηκε αρκετό για την εθνική μας ομάδα, καθώς ένας άλλος τερματοφύλακας, δεν ολοκλήρωσε το δικό του.

Ο Λιθουανός Αρλάουσκις έκανε το ματς της ζωής του, έχοντας βάλει και…περιτύλιγμα στο δώρο του προς εμάς, αλλά νικήθηκε από τον Ιμπίσεβιτς στο 68’ ο οποίος δεν τον άφησε να δέσει την κορδέλα στο πακέτο. Aλλά μην κοροϊδευόμαστε. Ουσιαστικά αποδόθηκε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη.

Η Βοσνία δικαίως έγραψε ιστορία με την παρθενική της πρόκριση σε τελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου καθώς μπορεί μεν να ισοβάθμησε με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στην κορυφή της βαθμολογίας, αλλά υπερτερούσε ξεκάθαρα της Ελλάδας τόσο με κανονισμούς ΦΙΦΑ (συνολική διαφορά τερμάτων) όσο και ΟΥΕΦΑ (τα μεταξύ μας ματς).

Ελλάδα - Λιχτενστάιν 2-0

Τα δώρα τελείωσαν λοιπόν (αν και ελπίζουμε σε ένα ακόμα στην κλήρωση των μπαράζ) και ήρθε η ώρα επιτέλους να κάνουμε και εμείς ένα δώρο στον εαυτό μας. Να παίξουμε μπάλα και να πάρουμε την πρόκριση για τελικά της Βραζιλίας.

Σαφώς και στα μπαράζ επικρατεί το άγχος και η σκοπιμότητα και δεν ζητάμε να δούμε θέαμα αλλά Βραζιλία. Απλά πλέον πρέπει εκτός από ουσία και συμπαγή άμυνα (συστατικά που δεν μας έλειψαν στα προκριματικά γι’ αυτό και είχαμε με διαφορά την καλύτερη βαθμολογία από τις εθνικές που τερμάτισαν δεύτερες και καλύτερη και από κάποιες πρώτες !) να δούμε και δημιουργία, ώστε να υπάρξουν οι προϋποθέσεις να φτάσουμε πιο εύκολα στην επίτευξη των γκολ, συστατικού απαραίτητου για την πρόκριση.

Οι πιθανοί αντίπαλοι της Εθνικής

Στα τελευταία παιχνίδια ειδικά, η εθνική μας ταλαιπωρεί αφάνταστα τη μπάλα και αν στο ματς με το Λιχτενστάιν το μυαλό ήταν στη Λιθουανία, τι να πει κανείς για τον αγώνα με τη Σλοβακία. Λες και έχουμε ξεχάσει το ποδόσφαιρο, διότι άλλο να νικάς με το κλασσικό 1-0 (ή άντε με 2-0) και άλλο να μην δημιουργείς σχεδόν ευκαιρίες όπως σε τελική ανάλυση κάναμε σε ένα ημίχρονο (το δεύτερο) εκτός με το Λιχτενστάιν ή στο παιχνίδι με τη Λετονία εντός έδρας, από τα καλύτερά μας με κλασσικές ευκαιρίες, έστω και αν μείναμε τελικά στο αγαπημένο μας 1-0.

Είναι ειρωνεία, αλλά με βάση το σύστημα που ίσχυε μέχρι και τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2010, η Ελλάδα θα είχε περάσει τώρα απ΄ευθείας ως η καλύτερη δεύτερη ομάδα. Επίσης με εξαίρεση το τραγικό βράδυ στη Ζένιτσα και το 1-3 από τη Βοσνία, η εθνική μας ομάδα δέχτηκε στα υπόλοιπα εννέα παιχνίδια των προκριματικών μόλις ένα γκολ και αυτό στην πρεμιέρα με τη Λετονία εκτός έδρας!

O απολογισμός της Εθνικής στα προκριματικά του Μουντιάλ

Όπως και να έχει όμως γνωρίζαμε τους κανονισμούς και οφείλουμε τώρα να ολοκληρώσουμε μια καλή πορεία με πρόκριση στα μπαράζ. Η δυνατότητα υπάρχει αρκεί να την εξαργυρώσουμε και στο γήπεδο.

Όσον αφορά την κλήρωση της Ζυρίχης στις 21 Οκτωβρίου για τα μπαράζ, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Δεν θέλουμε με τίποτε τη Γαλλία (ή Ουκρανία) και τη Σουηδία και προτιμούμε την Ισλανδία ως ιδανικότερη ή ακόμα και τη Ρουμανία όπου θα έχουμε μια ευκαιρία να πάρουμε μια ρεβάνς για τη μεγάλη χαμένη ευκαιρία του 1970 στο Μεξικό, όταν οι Ρουμάνοι μας πήραν στο νήμα την πρόκριση .

Όπως και να έχει ήρθε η ώρα να κάνουμε ένα δώρο και εμείς στον εαυτό μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ