OPINIONS

Γιατί κύριε Σάντος ;

Γιατί κύριε Σάντος ;
INTIME SPORTS

Ο Γιάννης Λαμπίρης γράφει για τις πολλές μεγάλες ευθύνες του Φερνάντο Σάντος στην ήττα από την Τσεχία και θέτει συγκεκριμένα ερωτήματα. Αφήστε το σχόλιό σας...

Με τη Ρωσία το 2004 στην Πορτογαλία είχαμε δεχτεί το πιο γρήγορο γκολ στην ιστορία των τελικών φάσεων του Euro! Σήμερα με την Τσεχία… βελτιώσαμε δυστυχώς αυτή την αρνητική επίδοση και πλέον έχουμε δεχτεί και το πιο γρήγορο ζευγάρι γκολ στην ιστορία της διοργάνωσης !

Όμως το να πετάμε στα σκουπίδια το πρώτο εικοσάλεπτο για δεύτερη φορά σε μια μεγάλη διοργάνωση είναι κάτι που προβληματίζει έντονα και σαφώς ο Φερνάντο Σάντος οφείλει να το διορθώσει.

"Όλο το Euro εκπομπή! - Κάθε βράδυ στις 22.00, οι Παντελής Βλαχόπουλος, Μανόλης Γρηγοράκης και Γιάννης Φιλέρης αναλύουν, σχολιάζουν και συζητάνε μαζί σας όσα συμβαίνουν στη διοργάνωση, μέσα από την Euro 2012 Live Web TV. Μην χάσετε το ποδοσφαιρικό ραντεβού μας".

Όπως είχαμε απονείμει τα εύσημα στον Πορτογάλο για τις εξαιρετικές κινήσεις του στην πρεμιέρα με την Πολωνία, στο δεύτερο παιχνίδι έχει σοβαρή ευθύνη, την μεγαλύτερη ουσιαστικά, για την εικόνα της ομάδας.

Αφ’ ενός δεν έχει δικαιωθεί (είχε δεχτεί έντονη κριτική) για την επιλογή της τριάδας των τερματοφυλάκων και η κακή ψυχολογία του Κώστα Χαλκιά στοίχισε ακριβά στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Επίσης είναι αδύνατον να μην ξεκινά τους αγώνες με το θωρηκτό που ακούει στο όνομα Κυριάκος Παπαδόπουλος. Ο νεαρός "εξαφάνισε" τον μεγάλο Μπάρος και ήταν απροσπέλαστος δίνοντας μεγάλη σιγουριά στα μετόπισθεν.

Πήρε τον έμπειρο Νίκο Λυμπερόπουλο στην αποστολή αλλά δεν τον έβαλε ίσως στο μοναδικό παιχνίδι (με πίεση κατοχής της εθνικής μας στο δεύτερο ημίχρονο) που ταίριαζε τόσο πολύ στον Καλαματιανό άσο. Ενώ δίστασε, προφανώς ποντάροντας στην εμπειρία του, να αλλάξει τον Γιώργο Σαμαρά που ήταν φανερό ότι είχε κουραστεί και δεν βρισκόταν σε κακή βραδιά.

Τέλος επιμένει πολύ στον Χολέμπας, ο οποίος όμως αρχίζει να παίρνει μπρος στο δεύτερο ημίχρονο ενώ ήδη η εθνική μας βρίσκεται πίσω στο σκορ και κυνηγά. Το μεγάλο μας όπλο η άμυνα, δείχνει σε κάθε πρώτο εικοσάλεπτο ως αχίλλειος πτέρνα και αυτό αδικεί τη συνολική μας εικόνα που δεν είναι κακή.

Με νίκη επί της Ρωσίας, έχουμε ακόμα πιθανότητες πρόκρισης, αλλά το κρίμα είναι πως με βάση έστω τα δεύτερα ημίχρονα μας, θα μπορούσαμε ξεκούραστα να έχουμε τέσσερις πόντους και έχουμε έναν.

Είναι φαινόμενο του λαού μας, να γκρινιάζουμε εύκολα για τη διαιτησία, αλλά χωρίς καμία ανάλογη διάθεση λαϊκισμού, δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στα… στραγάλια. Κάποιοι αφελείς έλεγαν πως ο Πλατινί έβαλε τον συμπατριώτη του Λανουά, για να καλύψει τα λάθη του Ισπανού Καρμπάγιο στην πρεμιέρα. Αν είναι έτσι καλύτερα να σφύριζε ο Τσέχος τεχνικός Μπίλεκ.

Όλα τα αμφισβητούμενα πήγαν στην άλλη πλευρά. Στην τελευταία φάση του αγώνα ανακαλύπτει επιθετικό φάουλ έχοντας φανερή διάθεση να βγάλει τη μπάλα από την περιοχή της Τσεχίας, ενώ τα γκολ που μας ακυρώνονται με μοιρογνωμόνιο (μετά την μέτρηση δύο και τρεις φορές αχνοφαίνεται το οφσάιντ) δείχνει την πρόθεση των διαιτητών προς την πατρίδα μας.

Λες και χρωστούν δάνειο στο ΔΝΤ ή στην Τρόικα ο Σάντος και οι παίκτες. Είναι ντροπή και λυπηρό να συμψηφίζουν τέτοια πράγματα και να τα συνδυάζουν. Δείχνει μικρότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ