OPINIONS

Αυτή η Ελλάδα είναι ελεύθερη, χωρίς ΔΝΤ!

Αυτή η Ελλάδα είναι ελεύθερη, χωρίς ΔΝΤ!
INTIME SPORTS

Ο Γιάννης Λαμπίρης γράφει την Εθνική ομάδα που είναι στις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης χωρίς να χρωστά σε κανένα, ενώ στέλνει μήνυμα στον Καραγκούνη και στους άλλους... ήρωες! Αφήστε το σχόλιό σας!

Αυτή η Ελλάδα, δεν χρειάζεται ΔΝΤ και γενικά στήριξη από κανένα νομισματικό ταμείο του κόσμου. Πολύ απλά γιατί είναι αυτόνομη, ελεύθερη και ωραία και συγκαταλέγεται με τη βούλα στις καλύτερες εθνικές ομάδες της Ευρώπης χωρίς να χρωστάει σε κανέναν.

Αλήθεια αν πριν τον αγώνα μας έλεγε κανείς ότι με ένα από τα χειρότερά μας ημίχρονα σε μεγάλη διοργάνωση, το οποίο στράβωσε απίστευτα και από εξωγενείς παράγοντες (ατυχία στη φάση του Αβραάμ Παπαδόπουλου και διαιτησία στις φάσεις του Παπασταθόπουλου, ιδιαίτερα στην πρώτη κάρτα) και με παίκτη λιγότερο θα φεύγαμε με πικρή γεύση στο τέλος, θα τον λέγαμε μάλλον υπερβολικό.

"Όλο το Euro εκπομπή! - Κάθε βράδυ στις 22.00, οι Παντελής Βλαχόπουλος, Μανόλης Γρηγοράκης και Γιάννης Φιλέρης αναλύουν, σχολιάζουν και συζητάνε μαζί σας όσα συμβαίνουν στη διοργάνωση, μέσα από την Euro 2012 Live Web TV. Μην χάσετε το ποδοσφαιρικό ραντεβού μας".

Είναι δεδομένο ότι οι δυσκολίες μας χαλυβδώνουν και ουσιαστικά ήταν αυτές που μας "ξύπνησαν" από τον λήθαργο του πρώτου ημιχρόνου, όπου δώσαμε χωρίς λόγο την ευκαιρία στους Πολωνούς να εκμεταλλευτούν τον ενθουσιασμό των διοργανωτών και να θυμίζουν... Ισπανία.

Οι πραγματικές όμως δυνατότητες της μιας εκ των γηπεδούχων είναι αυτές που είδαμε στο δεύτερο μέρος όταν εμφανίστηκε και η εθνική μας στο γήπεδο και όχι αυτές του πρώτου μέρους όπου ήταν πλασματικές.

Για την ελληνική ψυχή έχουν μιλήσει τόσοι και τόσοι από όλο τον κόσμο, γιατί λοιπόν να μην το υπερηφανευτούμε και εμείς για μια ακόμα φορά.

Είναι αμαρτία σε μια τέτοια κολοσσιαία εμφάνιση του Γιώργου Καραγκούνη, να χάνει το πέναλτι (από τα ελάχιστα στην καριέρα του) που θα σήμαινε μισή πρόκριση. Δεν πειράζει ρε Γιώργο, αλλά θα πρέπει να είσαι έτοιμος για την φάση των νοκ άουτ αγώνων.

Έστω και έτσι όμως, το παιχνίδι με την Τσεχία θεωρούμε ότι είναι στις δυνατότητές μας να το κερδίσουμε και να αγκαλιάσουμε την πρόκριση. Περιμένουμε με ενδιαφέρον τον αγώνα Ρωσίας-Τσεχίας για να δούμε και την θεωρητικά πιο επικίνδυνη ομάδα του ομίλου μας (Ρωσία), αλλά το ψυχολογικό κέρδος αυτού του αγώνα είναι τεράστιο.

Εξαιρετική η αντίδραση του Σάντος στις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν στο παιχνίδι, με κομβικές αλλαγές που είχαν στόχο όχι μόνο την ισοπαλία αλλά να χτυπήσουμε το ματς. Αντίθετα ο Ζμούντα, μάλλον θα δει το παιχνίδι το βράδυ στο βίντεο...

Απίστευτος ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, που για μια ακόμα φορά απέδειξε πόσο του ταιριάζει αυτό το είδος παιχνιδιού, ενώ όπως και ο Φορτούνης έδειξαν απίστευτο βαθμό ετοιμότητας, αμέσως μετά την αλλαγή τους. Εξαιρετική η συνεργασία τους και στο πέναλτι, αλλά και στο γκολ που δεν μέτρησε (σωστά) για λίγα εκατοστά.

Εξαιρετικός και ο Σαμαράς, θηρίο στα μετόπισθεν ο Κυριάκος Παπαδόπουλος και πάντα σταθερές αξίες οι Τοροσίδης και Κατσουράνης.

Η εθνική όταν επιστράτευσε την εμπειρία της και την προσωπικότητά της στο δεύτερο μέρος, έδειξε πως είναι ικανή για πολλά πράγματα.

Υ.Γ. Τρία χαμένα πέναλτι στη σειρά είναι πάρα πολλά για κάθε ομάδα. Ευτυχώς τα δύο ήταν σε φιλικό παιχνίδι, αλλά ίσως είναι καλό να εξασκηθούμε λίγο από την άσπρη βούλα για τη συνέχεια και τα νοκ άουτ ματς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ