OPINIONS

Από τους Τούρκους φάγαμε τέσσερα!

Από τους Τούρκους φάγαμε τέσσερα!
INTIME SPORTS

Ο Γιάννης Λαμπίρης θυμίζει ότι η Εθνική είχε προκριθεί στο Euro2008 μετά από “τεσσάρα” μέσα στο Καραϊσκάκη, συμφωνεί ότι το δεύτερο γκολ είναι παράδειγμα προς αποφυγή και ...δε μπαίνει ποτέ και χαρακτηρίζει “πονηρή” την επόμενη αγωνιστική...

Το να διεκδικήσεις μια πρόκριση σε Μουντιάλ στα μπαράζ, δεν είναι αποτυχία. Εδώ υπάρχει πιθανότητα να μπει σε αυτή τη διαδικασία η κορυφαία ομάδα του κόσμου εδώ και μια πενταετία, η Πρωταθλήτρια Κόσμου (2010) και Ευρώπης (2008 και 2012) Ισπανία αν δεν καταφέρει να νικήσει τη Γαλλία.

Απλά τα νεκρά διαστήματα και η πολύ κακή εμφάνιση ήταν αυτά που δημιούργησαν ένα κλίμα πιο βαρύ για την εθνική ομάδα. Μας θύμισε (πάλι τέτοιες μέρες εθνικής παλιγγενεσίας ήταν) την συντριβή από την Τουρκία στο Καραϊσκάκη με 4-1 στα προκριματικά του Euro 2008.

Και όμως εμείς γελάσαμε στο τέλος των προκριματικών (πήραμε πρώτη θέση και στείλαμε τους Τούρκους στα μπαράζ) αλλά οι γείτονες χαμογέλασαν περισσότερα στα τελικά φτάνοντας στα ημιτελικά την ώρα που εμείς είχαμε...αποχαιρετήσει με τρεις ήττες.

Συνεπώς δεν κρίθηκε τίποτε εχθές όσον αφορά την τελική έκβαση. Απλά αν δεν αλλάξει τίποτε (βαθμολογικά) στην «πονηρή» επόμενη αγωνιστική (Λετονία-Βοσνία και Λιθουανία-Ελλάδα) τότε θα πρέπει να θυμηθούμε τις τεχνικές που χρειάζονται αυτοί οι ψυχοφθόροι αγώνες μπαράζ.

Στις αρχές καλοκαιριού

Χαρακτηρίσαμε «πονηρή» την επόμενη μέρα των προκριματικών γιατί διεξάγεται στις αρχές καλοκαιριού, λίγο μετά το τέλος των πρωταθλημάτων και της αγωνιστικής περιόδου. Υπάρχει ένα φυσιολογικό χαλάρωμα, αφού θυμίζει προπόνηση μετά απο διακοπή Χριστουγέννων...

Συνεπώς εκεί θα δείξει ξεκάθαρα το πράγμα, δεδομένου ότι η Βοσνία θα δώσει εκείνη τη στιγμή το πιο έυκολο – θεωρητικά – εκτός έδρας παιχνίδια από αυτά που την περιμένουν.

Αν για κάτι καθιερώθηκε στη συνείδηση των Ελλήνων αυτή η εθνική, είναι διότι πάλευε πάντα, δεν άφηνε ποτέ ματς. Γι’ αυτό μας πλήγωσε ο τρόπος της ήττας στη Ζένιτσα.

Δεν μπαίνει ποτέ το δεύτερο γκολ

Η φάση του δεύτερου γκολ, πρέπει να διδάσκεται ως κορυφαίο παράδειγμα προς αποφυγήν, διότι παραπέμπει σε εθνική...ωραία κοιμωμένη. Να πιάνει πέναλτι ο τερματοφύλακας σου και εσύ να παρακολουθείς τη μπάλα να κατευθύνεται αργά προς τα δίχτυα σου είναι αλήθεια λυπηρό.

Ο Σάντος ποντάρισε πολύ σε αυτό το ματς στην εμπειρία, αλλά επικράτησε τελικά ο ενθουσιασμός των γηπεδούχων που βρίσκονται με το ένα πόδι (και κάτι) στην ποδοσφαιρομάνα Βραζιλία. Είναι δύσκολο να γκελάρει δύο φορές η Βοσνία και εμείς να κάνουμε το 5/5.

Η λύση είναι ανασυγκρότηση άμεσα για να προλάβουμε το τρένο των Ευρωπαίων που θα δώσουν τελικά το παρών στην κορυφαία γιορτή το καλοκαίρι του 2014. Ομως για να συμβεί αυτό χρειάζεται να δούμε και πάλι το γνωστό και σφριγηλό πρόσωπο που μας έχει συνηθίσει (καλομάθει) η εθνική μας τα τελευταία χρόνια. Υπομονή λίγους μήνες ακόμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ