OPINIONS

Έδωσε στίγμα με φυσική παρουσία και δήλωση

Έδωσε στίγμα με φυσική παρουσία και δήλωση

Η συνάντηση των κ.κ. Γιαννακόπουλου, Αλαφούζου που δεν μας έκανε σοφότερους, το χαμηλό προφίλ που πρέπει να διατηρηθεί και στη συνέχεια, καθώς και το στίγμα που άφησε η δήλωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Ο Στέφανος Κούμπης σχολιάζει αυτά και την επόμενη μέρα στο "τριφύλλι".

Ουδείς έγινε, επί της ουσίας, σοφότερος με τη συνάντηση των κ.κ. Γιαννακόπουλου, Αλαφούζου το μεσημέρι της Πέμπτης. Στην πραγματικότητα ο πρώτος με τη φυσική του παρουσία στην διοικητική έδρα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον του, το οποίο είχε αρχικά εκδηλωθεί… εξ αποστάσεως.

Στην παρούσα φάση μάλλον κανείς δεν θέλει να κάνει σοφότερους άλλους, πριν γίνει ο ίδιος, σχετικά με τη γνώση όλων εκείνων των δεδομένων που πρέπει να αξιολογηθούν, για να γίνει ή να μην γίνει η τελική πρόταση για την ΠΑΕ.

Θα ήταν αφελές να πιστεύει κανείς πως ο φάκελος που κρατούσε ο κ. Γιαννακόπουλος φεύγοντας από τα γραφεία, εμπεριείχε όλα εκείνα τα οικονομικά στοιχεία που τον ενδιαφέρουν.

Όπως θα ήταν εξίσου αφελές να νομίζει κάποιος πως τα όσα παραπάνω γνωρίζει ο κ. Αλαφούζος ( στις δηλώσεις του είπε ότι ξέρει περισσότερα από όσα λέει ), τα έμαθε στα 15 λεπτά της συνάντησης.

Προφανές επίσης είναι πως η γραπτή δήλωση – τοποθέτηση του κ. Γιαννακόπουλου , που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά το ραντεβού, δεν συντάχθηκε στο… αυτοκίνητο, αλλά ήταν έτοιμη και είχε ένα σκοπό: να δώσει το στίγμα του σ’ αυτή την ιστορία. Ότι δηλαδή ενδιαφέρεται για τον "ποδοσφαιρικό" Παναθηναϊκό και αν τον πάρει, θα του χαράξει πορεία ανάλογη με αυτή του μπάσκετ. Επιπλέον με τη δήλωσή του περιόρισε αυτόματα το εύρος των αναφορών στην προαναγγελθείσα συνέντευξη Τύπου, που ακολούθησε.

Βήματα ανακοινώνονται στη διαδικασία και όχι το περιεχόμενό τους. Αυτό είναι δείγμα σοβαρότητας, ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα.

Αν τηρηθεί εκατέρωθεν το χαμηλό προφίλ στη διαδρομή, θα υπάρξει ένα χρονικό διάστημα που ο κ. Γιαννακόπουλος και ο συμπαίκτης ή οι συμπαίκτες του θα πρέπει να μελετήσουν τα οικονομικά δεδομένα για να δουν αν αυτό το βαρέλι που πάνε να ρίξουν τα λεφτά τους έχει πάτο – αν το χρέος είναι βιώσιμο, όπως συνηθίζεται να λέγεται – ώστε να μεθοδεύσουν τα επόμενα βήματά τους. Ο κ. Αλαφούζος από την πλευρά του ως οφείλει θεσμικά και βάσει του καταστατικού, όρισε Δ.Σ. για την ερχόμενη εβδομάδα και Γ. Σ. της "Συμμαχίας" για τον επόμενο μήνα προκειμένου να ενημερώσει τα μέλη για την κατάσταση που διαμορφώνεται.

Δεν είναι εύκολη η διαδικασία, ούτε υπόθεση ημερών. Απαιτούνται εβδομάδες... Όταν όμως θα αρχίσουν να διαμορφώνονται τα πράγματα θετικά ή αρνητικά, τότε όλοι θα είμαστε σοφότεροι, διότι θα γίνουν γνωστά τα δεδομένα ή θα επιβεβαιωθούν λιγότερο ή περισσότερο, όσα ως τότε θα έχουν γραφεί.

Πάντως η δήλωση του κ. Γιαννακόπουλου, δείχνει πως θέλει να μπει στο χορό έχοντας το απόλυτο κουμάντο και ότι αν μπει, ξέρει πως… θα χορέψει. Αυτή την κατεύθυνση έδωσε. Το ισχυρό σημείο είναι πως έχει την πρόθεση να τελειώσει αυτό που ξεκίνησε. Αλλιώς δεν θα το άρχιζε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ