OPINIONS

Αγάπη μου, ξεφούσκωσε (πάλι) η μπάλα...

Αγάπη μου, ξεφούσκωσε (πάλι) η μπάλα...
Μπάλα

O Στέφανος Κούμπης δεν εκπλήσσεται με το ότι η επικαιρότητα δεν έχει και τόσο σχέση με το πραγματικό ποδόσφαιρο και προσπαθεί να δώσει απαντήσεις σε ερωτήματα που ... επί της ουσίας δεν έχουν και τόσο μεγάλη αξία

Δουλειά δεν είχε ο διάολος και… μάσαγε ταμπάκο, που λένε και οι παλιοί. «Τεράστια» είναι τα θέματα που απασχολούν την ποδοσφαιρική επικαιρότητα.

1.Το πέναλτι στα Γιάννινα, 2. Η απόφαση για τις ομάδες που θα υποβιβαστούν και 3. Η προσφυγή των ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού στα πολιτικά δικαστήρια για τον κανονισμό περί «δυσφήμισης του προϊόντος».

Πάμε ένα - ένα.

Στη χώρα αυτή έχουμε ακούσει και διαβάσει τα πάντα γύρω από τις αποφάσεις των διαιτητών. Έχουν γίνει ατέρμονες συζητήσεις για πέναλτι που δεν υπήρχαν, αλλά καταλογίστηκαν. Έχουν γίνει διαμαρτυρίες, φασαρίες και ατέλειωτες κουβέντες για πέναλτι που έγιναν και δεν σφυρίχτηκαν.

Να… σέρνεται όμως τρεις μέρες κουβέντα επειδή δόθηκε πέναλτι που ήταν, δεν ξανάγινε! Με τον διαιτητή μάλιστα να έχει την καλύτερη θέση που θα μπορούσε, για να «διαβάσει» τη συγκεκριμένη φάση. Τώρα, αν ιντριγκάρει το γεγονός πως στο Γιάννινα - ΠΑΟΚ διαιτητής ήταν ο Σπάθας είναι μια άλλη ιστορία. Το πρόβλημα το έχουν αυτοί που ιντριγκάρουν και ενδεχομένως ο Σπάθας που τον… βάζουν στην ίντριγκα – το «γιατί» ας το ψάξει ο ίδιος.

Πάμε στις ομάδες που θα πέσουν. Η απόφαση έπρεπε να έχει παρθεί από τον Αύγουστο. Με τον ντόρο που έγινε, κάτι θα βγει, αλλά δεν είναι καθόλου σίγουρο πως αν υπάρξει απόφαση, δεν θα βρεθεί κάποιος να την προσβάλει και ν’ αρχίσει άλλο γαϊτανάκι. Το πιθανότερο είναι να πάει το ζήτημα στο Διαιτητικό δικαστήριο για να προκύψει κάτι οριστικό.

Παρότι είναι σαφές πως υπάρχει τεράστιο θέμα θεσμικό, πρακτικό και ηθικό, το πραγματικό πρόβλημα για περισσότερες από τις μισές ομάδες της Λίγκας είναι άλλο και έχει να κάνει με την εφιαλτική (ακόμα και ως σκέψη) προοπτική να βρεθούν στην Β’ κατηγορία. Όποιος θέλει να «καταραστεί» πρόεδρο ομάδας της Σούπερ Λιγκ, να του πει να πάει στη Φούτμπολ Λιγκ, με τα οικονομικά δεδομένα αυτής της εποχής.

Αν μπορούσαν να μαζευτούν οι πρόεδροι εκεί στην Αστροναυτών και να βγάλουν μια απόφαση ότι καμία ομάδα δεν πέφτει και καμία δεν ανεβαίνει θα ήταν οι ευτυχέστεροι των θνητών. Δεν γίνεται όμως.

Κάποιοι θα το πιούν το ποτήρι, όποτε και αν , αξιωθεί να λύσει το ζήτημα η ΕΠΟ.

Και το πρόβλημα θα είναι πως την επόμενη σεζόν ο δρόμος στη Φούτμπoλ Λιγκ θα είναι σαν τη διαδρομή προς το Έβερεστ.

Στη Σούπερ Λιγκ, κουτσά στραβά με τα τηλεοπτικά, τον ΟΠΑΠ, τα διαρκείας, φτιάχνουν οι ΠΑΕ ένα μπάτζετ εκεί κοντά στο εκατομμύριο και συντηρούν μια ομάδα στην κατηγορία. Οι πιο… πλούσιες έχουν πάνω από 2 ή και 3 εκατ. ευρώ. Είναι ενδεικτικό πως ο Παναθηναϊκός που έχει το τρίτο μπάτζετ της κατηγορίας, γύρω στα 4,5 εκατ. ευρώ, πανηγυρίζει που «άδειασε» το συμβόλαιο του Φιγκερόα. Μόνο ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ μπορούν και έχουν πιο ακριβές ομάδες.

Που να βρεθούν έστω και αυτά τα λεφτά στην Β κατηγορία του χρόνου; Το εκατομμύριο είναι απαγορευμένη λέξη. Ειδικά με τη συγκυρία πως θα είναι εκεί η ΑΕΚ, ως το λογικό και απόλυτο φαβορί για τη μια θέση της ανόδου και η μοναδική που θα μπορεί να διαθέσει ένα μπάτζετ επιπέδου Σούπερ Λιγκ…

Και δεν είναι ότι μια ομάδα θα πέσει στη Β κατηγορία, αλλά κυρίως πως θα επιστρέψει στην Α΄. Εκεί είναι το μεγάλο ζόρι. Δεν αποκλείεται δε να υπάρξει κάποια – ονόματα δεν λέμε, ιστορίες δεν θίγουμε- που θα προτιμήσει το φούντο στη Γ’ κατηγορία, ειδικά αν κουβαλάει στην πλάτη κάποια εκατομμύρια ευρώ χρέη.

Όσο για την προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια, ντόρος να γίνεται. Όποιος θέλει να πει κάτι και ξέρει τον τρόπο, δεν έχει να φοβηθεί κανέναν κανονισμό.

Ο Πανόπουλος έβγαλε δύο ανακοινώσεις μέσα σε 24 ώρες. Στην πρώτη που ήταν με… λέξεις, δεν μπορούσε να του πει κανείς κουβέντα, διότι έθιγε ένα θέμα υπαρκτό που είναι σε εκκρεμότητα, (για τον αριθμό των ομάδων που θα υποβιβαστούν) στη δε δεύτερη με τους αριθμούς έδωσε ρεσιτάλ.

Για περίεργο μαθηματικό τύπο και για «χρησμό» έκαναν λόγο τα ΜΜΕ, με το 2+2=4 + ; =

Τι ήθελε να πει ο ποιητής;

Να ήθελε να πει για τους 2 πόντους που ένα «ανθρώπινο λάθος» στέρησε από την ομάδα της Ξάνθης στην Τρίπολη, στο ματς με τον Αστέρα και ένα άλλο «ανθρώπινο λάθος» που στέρησε άλλους 2 στη Νέα Σμύρνη; Σύνολο 4 και να αναρωτιέται τί έπεται; Είναι μια εκδοχή…

Να έχει κάνει κάποια περίεργη διατύπωση με αριθμούς για τις ομάδες που θα πέσουν και θα ανέβουν; Μπορεί… Όποιον συνδυασμό θέλει ο καθένας τον φτιάχνει.

Πάντως αυτό που ήθελε να πει ο Πανόπουλος, το είπε και κανείς δεν μπορεί να του ζητήσει το λόγο, καθώς από τότε που ανακαλύφθηκε η πρόσθεση, 2 + 2 μας κάνουν 4.

Τέτοια θέματα γεμίζουν την ποδοσφαιρική επικαιρότητα.

Το γεγονός όμως πως ουδεμία έχουν σχέση με το πραγματικό ποδόσφαιρο, είναι αναμφισβήτητο και ουδεμιάς χρήζει απόδειξης, με μαθηματικό ή άλλο τύπο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ