OPINIONS

Ολυμπιακός - Γκραν Κανάρια: Τα κλεψίματα του Τουπάν

EUROLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιάννης Φιλέρης γράφει ότι ο Ολυμπιακός φωνάζει "είμαι εδώ" σε Φενέρ, Ρεάλ και ΤΣΣΚΑ, αγγίζοντας για πρώτη φορά το πλεονέκτημα έδρας και βγάζει το καπέλο σε Τουπάν και Μπλατ.

Ο δυναμικός, ο σκληρός Ολυμπιακός της Βαρκελώνης, που δεν σήκωνε μύγα στο σπαθί του, μεταμορφώθηκε σε μια ομάδα που σκόραρε με κάθε τρόπο, είχε έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, έδωσε 29 ασίστ (ρεκόρ στην Ευρωλίγκα) και άγγιξε για πρώτη φορά το πλεονέκτημα έδρας στη βαθμολογία της διοργάνωσης.

Λίγο πριν εκπνεύσει ο πρώτος γύρος, οι Πειραιώτες είναι στην 4η θέση, ισόβαθμοι με την Εφές την οποία, όμως, έχουν νικήσει στο Ειρήνης και Φιλίας.

Μετά τις τρεις σερί ήττες από ΤΣΣΚΑ, Παναθηναϊκό και Φενέρ, o Ολυμπιακός απάντησε με ένα εντυπωσιακό 6-1. Ξεπέρασε την όποια αγωνιστική κρίση αντιμετώπισε, είναι τέταρτος και κοιτάζει το άμεσο μέλλον με αισιοδοξία.

Και το ... μακρινό επίσης, αν και όπως είπε ο Γιώργος Πρίντεζης "καλό είναι να επικεντρωθεί η ομάδα, μόνο στο επόμενο ματς". Στην Τουρκία, εναντίον της Νταρουσάφακα.

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε και αυτή την διπλή εβδομάδα με θετικό πρόσημο (είναι από τις καλύτερες ομάδες στη συγκεκριμένη δοκιμασία) βλέποντας τη δουλειά που κάνει όλον αυτό τον καιρό να αποδίδει.

"Σήμερα πασάραμε πολύ καλά την μπάλα" είπε ο Μπλατ, που είδε τους παίκτες του να ανοίγουν πολλές φορές το ρυθμό του ματς, να σκοράρουν διαρκώς, να τρέχουν στον αιφνιδιασμό: "Αυτό, όμως δεν μπορούμε να το κάνουμε, ας πούμε, στη Μόσχα που δεν μπορείς να πας να κερδίσεις σκοράροντας 90-95 πόντους. Αν πας έτσι, θα χάσεις. Είναι θέμα προσέγγισης του αγώνα", πρόσθεσε.

Κι αυτό που λέει ο προπονητής, η ομάδα του έχει καταφέρει να το πετύχει, ως τώρα. Η Ευρωλίγκα δεν είναι... ΝΒΑ, για να έχει σχεδόν ενιαίο στυλ μπάσκετ. Υπάρχουν διαφορές, από παιχνίδι σε παιχνίδι και όποια προσαρμόζεται καλύτερα στις απαιτήσεις που έρχονται κάθε εβδομάδα, κάνει καλά τη δουλειά της. Και σε αυτό τον τομέα, ο Ολυμπιακός δείχνει ότι έχει βρει τον τρόπο να ανταποκρίνεται.

Η Ευρωλίγκα, επίσης, απαιτεί αντοχές. Δεν τελειώνει με νίκη φωτοβολίδα, δεν είναι κούρσα 100 μέτρων, αλλά μαραθώνιος. Και φαίνεται ότι πίσω από τις κορυφαίες τρεις ομάδες της διοργάνωσης (Φενέρ, Ρεάλ και ΤΣΣΚΑ) ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος να φωνάξει "είμαι κι εγώ εδώ".

ΚΑΤΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΦΑΝΤΕΖΙ ΑΛΛΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ

Θα μπορούσε κανείς να γράψει για τον απολαυστικό αρχηγό Σπανούλη, που είχε 21 πόντους και 8 ασίστ (σε 21 λεπτά) με εξαιρετικά ποσοστά (3/4δ, 4/5τρ, 3/3β), ή για τον Πρίντεζη που έβαλε 16 π. χωρίς να το καταλάβει κανείς, ή την σταθερότητα του ΛεΝτέι (έβδομο σερί παιχνίδι με διψήφιο αριθμό πόντων), ή τον τρόμο που προκαλεί, πλέον, ο Νίκολα Μιλουτίνοβ σε κάθε αντίπαλο.

Τα τεράστια χέρια του ανοίγουν σαν... καλιακούδες (που έλεγε και ο Σούλης Μαρκόπουλος) αλλοιώνοντας σουτ, κλέβοντας μπάλες και μοιράζοντας ασίστ. Ναι, ο Σέρβος, ήταν ο τρίτος καλύτερος πασέρ του Ολυμπιακού, την Πέμπτη το βράδυ, δίνοντας 5 τελικές πάσες (οκτώ έδωσε ο Σπανούλης, έξι ο ο Γκος) και κάνοντας ένα νέο ατομικό ρεκόρ στην Ευρωλίγκα στην καλύτερή του χρονιά, χωρίς αμφιβολία, στη διοργάνωση.

Να σταθούμε στα πολλά καλάθια του Ολυμπιακού, με κίνηση χωρίς την μπάλα ειδικά στην τελική γραμμή, σήμα κατατεθέν των ομάδων του Μπλατ και την ευστοχία από τα 6.75μ (11/23).

ΤΟ ΚΑΛΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΚΑΙ Ο ΜΠΛΑΤ

Θα εστιάσουμε σε κάτι λιγότερο... φανερό, από τους φαντεζί αριθμούς της στατιστικής. Τα 4 κλεψίματα που έκανε ο Αξέλ Τουπάν και τα πανηγύρισε το κοινό του ΣΕΦ, σα να είχε ευστοχήσει στα ισάριθμα τρίποντα που έχασε. Ο Γάλλος σημείωσε μόλις ένα πόντο, αλλά έμοιαζε με σύρτης στην άμυνα, βάζοντας τα χέρια του όπου και όταν έπρεπε, διορθώνοντας λάθη και δημιουργώντας νέες κατοχές για την ομάδα του.

Αυτές οι μικρές λεπτομέρειες συνδέονται μεταξύ τους και ολοκληρώνουν το παζλ μιας ομάδας η οποία βρίσκεται σίγουρα σε καλό φεγγάρι αλλά και σε ευθεία πορεία. Ο Νοέμβριος ήταν πολύ δύσκολος, ο Δεκέμβριος παρουσιάζεται διαφορετικός.

ΥΓ: Η προοπτική της απόκτησης παίκτη στην περιφέρεια δεν εκλείπει. Θα υπάρχει πάντα, καθώς πράγματι ο Ολυμπιακός κοιτάζει όλες τις περιπτώσεις, ψάχνοντας όμως εκείνη που θα τον βελτιώσει πραγματικά. Δεν αξίζει να πάρει παίκτη,επειδή... πρέπει να κάνει κίνηση. Γι αυτό και η υπόθεση, δείχνει στάσιμη. Ο Μπλατ το δηλώνει ξεκάθαρα πως βλέπει παίκτες και θα συνεχίσει να το κάνει, πιστεύοντας ότι θα βρει και την καλύτερη δυνατή λύση.

ΥΓ 2: Απολαυστικός ο προπονητής του Ολυμπιακού, μετά τον αγώνα. Και μεγάλο respect για τις δηλώσεις που έκανε υπέρ του Τσάβι Πασκουάλ, όταν ρωτήθηκε για τον Ρικ Πιτίνο. Μην... βιάζεστε, πάντως, συνάδελφοι. Όρεξη να' χετε κι αν τελικά έρθει στην Ελλάδα ο 66χρονος Αμερικανός, η συνέντευξη μετά τον αγώνα στις 4 Ιανουαρίου, δεν χάνεται με τίποτε. Μη ξεχνάτε ότι το 2019 ξεκινάει με Ολυμπιακό - Παναθηναϊκό στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ